Gonzalez, pilotul care a obţinut prima victorie în F1 pentru Ferrari, a murit la 90 de ani

de Daniel Popescu
Luni, 17.06.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jose Froilan Gonzalez, pilotul care a obţinut prima victorie pentru Ferrari în Formula 1 în 1951, a încetat din viaţa la vârsta de 90 de ani.

Esential 1951 este anul in care Gonzalez a obtinut prima victorie pentru Ferrari in Formula 1
Unul dintre piloţii de referinţă ai Formulei 1 din primul deceniu de existenţă al competiţiei a încetat sâmbătă din viaţa la vârsta de 90 de ani. Este vorba despre pilotul argentinian Jose Froilan Gonzalez, care a debutat în Formula 1 în 1950 înainte de a fi recrutat de Ferrari pentru sezonul 1951.

În etapă din Marea Britanie, Gonzalez a obţinut primul pole position din carieră şi primul pole position al Scuderiei, iar în cursă a trecut primul linia de sosire după o serie de dueluri spectaculoase cu Felice Bonetto şi conaţionalul său Juan Manuel Fangio.

Vestea morţii lui Gonzalez m-a întristat foarte mult. Decesul său înseamnă că am pierdut un prieten adevărat.

Luca di Montezemolo
Presedinte Ferrari
A fost prima victorie pentru Ferrari în Formula 1, iar Gonzalez a terminat pe podium toate celelalte curse, însă apoi au urmat câteva sezoane modeste la Maserati înainte de un an 1954 prolific cu un nou succes la Silverstone şi o victorie în prestigioasa Cursa de 24 de ore de la Le Mans.

"Vestea morţii lui Gonzalez m-a întristat foarte mult.

Nu cu mult timp în urmă am vorbit despre maşini şi curse, subiectele de care era cel mai entuziasmat. A fost întotdeauna foarte ataşat de Ferrari şi, ca pilot şi om, a fost parte integrală din istoria noastră. Decesul său înseamnă că am pierdut un prieten adevărat", a declarat Luca di Montezemolo, preşedintele Ferrari.

Gonzalez a încetat din viaţă în aceeaşi zi în care s-au împlinit 20 de ani de la decesul lui James Hunt, unul dintre cei mai populari piloţi din istoria Formulei 1, care a câştigat titlul mondial în 1976 pentru McLaren.

Via Ferrari

Comentarii (1)

  • S-a mai dus o legenda.
    Sa-i fie tarana usoara !
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru