Grosjean l-ar putea înlocui pe Heidfeld la Renault în 2011

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 14.07.2011
Renault analizează posibilitatea de a-l readuce la echipă pe Romain Grosjean în locul lui Nick Heidfeld până la sfârşitul acestui sezon.

Renault l-a desemnat pe Nick Heidfeld ca înlocuitor al lui Robert Kubica pentru sezonul 2011, considerând că experienţa sa va ajuta echipa să obţină rezultate bune şi să dezvolte monopostul R31.

Cu toate acestea, în ciuda unui podium obţinut în debutul sezonului, germanul nu a reuşit să impresioneze şi a acumulat cu numai trei puncte mai mult în prima jumătate a anului comparativ cu coechipierul său mai puţin experimentat, Vitaly Petrov.

Mai multe surse citate de publicaţia britanică Autosport susţin că Renault este tentată să renunţe la serviciile sale şi să îl angajeze în schimb pe Romain Grosjean, care a concurat pentru echipa de la Enstone în ultima parte a sezonului 2009 ca înlocuitor pentru Nelson Piquet Jr.

Interesul Renault pentru Grosjean vine ca urmare a rezultatelor promiţătoare obţinute de acesta în GP2, acolo unde este lider detaşat în clasamentul general, dar mai ales datorită naţionalităţii franceze.

Chiar dacă operează sub licenţa britanică, Renault utilizează în continuare motoare Renault şi speră să readucă Franta în calendarul competiţional, iar prezenţa unui pilot francez pe grila de start este considerată crucială pentru acest demers.

Via | Autosport

Comentarii (2)

  • Renault e slaba!
    Renault sa il lase pe Senna sa concureze! Sa arate si el ce poate... Grojean a avut odata sansa asta si nu a dovedit nimic.
    10 3
  • lasa-ne nene
    @tzigaie : Daca iti aduci aminte in iarna intr-o sesiune de teste Senna era cel mai slab asa ca nu are ce cauta. Ca fapt divers talentul nu se mosteneste in nici o activitate. MARELE Ayrton a fost genial si era baiat de afacerist. Doar pt ca e nepotul unui pilot de legenda nu inseamna ca treb sa ii facem loc. Grosjean este probabil viitorul campion GP2 si merita sa arate ce poate in F1.
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru