Grosjean va concura pentru Renault în antrenamentele din Singapore

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 08.08.2011
Romain Grosjean va participa în prima sesiune de antrenamente din Singapore la volanul unui monopost Renault în locul lui Nick Heidfeld, potrivit presei italiene.

Şansele ca Romain Grosjean să revină în Formula 1 spre finalul acestui sezon au crescut după ce publicaţia italiană Autosprint a dezvăluit ca acesta va avea oportunitatea să concureze pentru Renault în prima sesiune de antrenamente libere din cadrul Marelui Premiu al statului Singapore.

Francezul este foarte aproape să devină campion în competiţia GP2, al cărei sezon 2011 se va încheia cu două săptămâni înainte de a urca în cockpitul monopostului Renault în locul lui Nick Heidfeld pe circuitul Marina Bay. Antrenamentele ar putea fi ultimul pas înainte ca Grosjean să revină în Formula 1 pentru prima oară după doi ani, mai ales că Renault nu este mulţumită de performanţele lui Nick Heidfeld din acest an.

Eric Boullier, şeful Renault, a evitat să comenteze aceste informaţii, însă a dezvăluit că face tot posibilul să-i găsească un loc pe grila de start a sezonului 2012.

"După ce a arătat în GP2, Romain este pregătit pentru Formula 1. Merită o a doua şansă să fie în Formula 1 anul viitor.

Încercam să-i găsim un loc, vorbim cu mai multe echipe şi există câteva locuri mai libere decât par la prima vedere. Dacă revine în Formula 1 anul viitor, ar trebui să o facă cu o echipă cu un profil similar cu cel al Renault", a declarat francezul.

Ipoteza ca Grosjean să semneze chiar cu Renault depinde integral de revenirea lui Robert Kubica în competiţie după accidentul suferit în raliuri în luna februarie, iar Boullier a admis că francezul va reprezenta o opţiune în cazul în care polonezul nu va fi apt.

"Evident, Renault este o posibilitate, dar nu mă gândesc în niciun moment ca Kubica nu va reveni anul viitor. Dar dacă nu revine vom avea două opţiuni: să angajăm un pilot experimentat alături de Vitaly Petrov, chiar dacă piloţii experimentaţi fără contract nu sunt numeroşi. Cealaltă opţiune este să ne concentrăm pe un pilot tânăr, iar Grosjean ar fi ideal, în special pentru că este un pilot Gravity (n.r - compania de dezvoltare a tinerilor piloţi deţinută de Boullier)", a mai precizat el.

Grosjean a concurat pentru Renault în ultimele şapte curse ale sezonului 2009 ca înlocuitor al lui Nelson Piquet Jr.

Via | GMM

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru