Grupul Renault neaga răscumpărarea echipei de F1

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 02.09.2010
Constructorul Renault a infirmat speculaţiile din presa finlandeză potrivit cărora este interesată să cumpere înapoi echipa de Formula 1 pe care a vândut-o în 2009.

La sfârşitul sezonului 2009, grupul Renault a vândut un pachet de 85% din acţiunile echipei de Formula 1 către compania Genii Capital patronată de omul de afaceri luxemburghez Gerard Lopez.

Ca parte a înţelegerii, echipa a continuat să poarte în continuare numele Renault, chiar dacă francezii au rămas doar ca acţionari minoritari.

Ulterior, Renault F1 Team a înregistrat rezultate peste aşteptări în acest sezon, graţie stabilităţii financiare şi a aducerii lui Robert Kubica, iar publicaţia finlandeză Turun Sanomat a susţinut că grupul Renault vrea să-şi răscumpere acţiunile, pentru a profita de aceasta ascensiune. Cu toate acestea, Renault F1 Team a negat aceste speculaţii prin intermediul unui mesaj postat pe contul oficial de Twitter.

"Renault sunt foarte mulţumiţi de parteneriatul cu Genii, avem o vizibilitate foarte bună şi o relaţie bună. Nu avem planuri pentru a schimba ceva", au precizat oficialii echipei franceze de Formula 1.

În plus, francezii au făcut glume pe seama speculaţiilor din presă spaniolă că Felipe Massa l-ar putea înlocui pe Robert Kubica anul viitor, în ciuda faptului că polonezul este sub contract cu Renault până în 2012, la fel ca şi brazilianul la Ferrari.

"I-a văzut cineva pe Kubica şi Massa stând unul lângă altul? Sunt sigur că nu s-ar potrivi unul în locul celuilalt dacă ar face schimb de echipe", au mai precizat oficialii Renault F1 Team.

Via | RF1PaddockPass

Taguri: Lopez, Renault
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru