Haas Formula amână debutul în Formula 1 pentru 2016

de Daniel Popescu
Joi, 29.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Haas Formula a decis să amâne debutul în Formula 1 pentru sezonul 2016, întrucât nu are timp să se pregătească pentru anul viitor, potrivit presei internaţionale.

Esential 2016 este anul in care va debuta Haas Formula in Formula 1
Gene Haas, proprietarul echipei Haas Formula care a câştigat dreptul de a debuta în Formula 1 în 2015 sau 2016, a confirmat recent că este în discuţii avansate pentru utilizarea unor motoare Ferrari.

Publicaţia online Motorsport a anunţat însă că echipa a decis deja să-şi amâne debutul pentru sezonul 2016, întrucât nu are timpul necesar să se pregătească în mod corespunzător pentru anul viitor.

Informaţiile nu au fost încă confirmate oficial de Haas, însă americanul a sugerat că nu mai are timpul necesar să pregătească echipa pentru prima cursă de anul viitor, care va avea loc peste mai puţin de nouă luni.

Avem nevoie de timp pentru a face comenzi şi pentru a programa toate lucrurile. Se pare că avem nevoie de mai mult timp decât am crezut pentru a face ceea ce vrem.

Gene Haas
Proprietar Haas Formula
Referindu-se la o posibilă înţelegere cu Dallara pentru construcţia şasiului, el a precizat: "Cred că ei privesc situaţia ca pe un parteneriat pe termen lung, dar totul depinde de comenzi.
Avem nevoie de timp pentru a face comenzi şi pentru a programa toate lucrurile. Se pare că avem nevoie de mai mult timp decât am crezut pentru a face ceea ce vrem"
.

Amânarea debutului pentru 2016 nu ar reprezenta o problemă pentru FIA, întrucât forul mondial a precizat de la bun început că va permite echipei să aleagă singură anul în care să participe pentru prima oară în competiţie.

La anunţul acceptării celor de la Haas, FIA a confirmat că analizează posibilitatea de a primi pe grila de start şi o echipă românească cu numele Forza Rossa, însă de atunci nu a mai oferit niciun fel de informaţii în această privinţă.

Via Motorsport, Motorsport

Comentarii (7)

  • ovidiu15081982
    O sa fie un mare fas echipa lui Haas, mari performante au facut americanii in formula 1..in afara de Andretti nu au facut nimic..zero barat. !!
    Da la anu debuteaza Logan Racing Team sau cum i-o zice !! :))
    1 9
  • Ce sa te astepti de la romanasii nostri... din pacate esti un f bun exemplu de mentalitate romaneasca, ovidiu... in loc sa ne bucuram ca o sa avem si noi o echipa in F1, ne cacam pe noi si suntem cei care-o huiduim cel mai tare.
    8 2
  • Stefan
    Daca va fi implicat Kolles la Forza Rossa e clar ce va iesi. Echipa lui (Kodewa) trebuia sa concureze cu un prototip Lotus in Campionatul Mondial de Anduranta sub licenta romaneasca insa nu s-a prezentat la primele 2 etape si s-a retras de pe lista participantilor la Le Mans. Pana acum nimeni nu a putut confirma ca prototipul Lotus T129 exista.
    2 0
  • Test Driver 01
    Eu ma bucur ca vom avea o echipa in Formula 1 pentru ca vor rade toti de o echipa care se bate dupa finalul clasamentului. O echipa amarata, cu un buget de 5 milioane de euro, 4 milioane din banii statului si 1 milion din donatiile cuiva, oricui. O echipa care nici macar nu are ce cauta in Formula 1 decat cineva vrea sa-si bata joc de ei sau sa faca misto de o tara amarata si plina de someri ca Romania. Eu zic sa ne bucuram, oamenii mor de foame, avem someri sute de mii, in spitale se moare pe capete dar deh... bucurie mare avem o echipa de Formula 1. Ce sa te astepti de la romanasii mostri, prostia este o calitate pentru ei si in prostia lor, ei se bucura. Tot inainte Radu, da-i inainte cu prostia si ignoranta, se vede ca atata poti.
    1 2
  • O echipa in F1 nu inseamna doar atat dar aparent esti prea incuiat ca sa intelegi asta. Inseamna in primul rand promovare, care este esentiala daca vrei incet-incet sa iesi din lumea a 15a in care ne aflam.
    2 0
  • Americanii si formula1,doua linni de cale ferata....
    0 1
  • Cat despre Kolles,ne-a aratat cu HRT ce stie sa faca.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru