Haas Formula, aproape de un acord pentru utilizarea motoarelor Ferrari

de Daniel Popescu
Marti, 27.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Haas Formula, echipa care va concura în Formula 1 din 2015 sau 2016, este foarte aproape de semnarea unui parteneriat tehnic cu Ferrari, după ce negocierile cu Mercedes au eşuat.

Esential 2015 este sezonul in care ar putea debuta Haas Formula in Formula 1
Haas Formula este pe punctul de a anunţa numele furnizorului de motoare pentru debutul în Formula 1, după ce anterior a confirmat că negociază cu Ferrari şi Mercedes.

Echipa care a obţinut dreptul de a concura în Formula 1 a dezvăluit prin vocea proprietarului Gene Haas că este foarte aproape de semnarea unui contract cu Ferrari, întrucât cei de la Mercedes nu au fost dispuşi să respecte toate dorinţele americanilor.

"Nu am semnat un contract formal, dar suntem destul de aproape. Ne îndreptam spre Ferrari. Sunt mult mai deschişi la ceea ce avem nevoie. Nu este vorba că cei de la Mercedes nu sunt potriviţi pentru noi, dar avem nevoie de mai mult ajutor decât vrea să ne ofere Mercedes în acest moment", a declarat el pentru publicaţia Motorsport.

Nu am semnat un contract formal, dar suntem destul de aproape. Ne îndreptam spre Ferrari.

Gene Haas
Proprietar Haas Formula
Teoretic, echipa urmează să concureze în Formula 1 începând de anul viitor, însă americanii pot amâna debutul pentru 2016 dacă nu vor fi pregătiţi la timp.
Haas a admis că timpul a început să devină o problemă, dar nu a luat încă o decizie finală în această privinţă.

"Suntem deja în iunie şi mai avem doar şapte luni, iar problemele cu timpul încep să devină o nebunie. Avem o listă de nume, dar problema este că mulţi dintre ei lucrează pentru altcineva şi nu pot renunţa la contracte decât peste trei sau şase luni. Aşa că avem multe probleme cu contractele care trebuie rezolvate", a adăugat el. 

Anterior, Haas a confirmat că va negocia aducerea lui Stefano Domenicali, fost şef al Scuderiei Ferrari, sau a lui Norbert Haug, fostul director de motorsport al Mercedes, pentru a avea o conducere tehnică cât mai puternică. 

Via Motorsport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru