Hakkinen anticipează o răcire a relaţiei dintre Vettel şi Raikkonen la Ferrari

de Daniel Popescu
Vineri, 11.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mika Hakkinen consideră că atitudinea prietenoasă a lui Sebastian Vettel faţă de Kimi Raikkonen se va schimba treptat dacă finlandezul îşi va îmbunătăţi constant rezultatele.

Esential 2 victorii a obtinut Sebastian Vettel in sezonul 2015
2 este cel mai bun loc ocupat de Kimi Raikkonen in acest sezon
178 de puncte a acumulat Sebastian Vettel in primele doua curse ale sezonului
92 de puncte a castigat Kimi Raikkonen in acelasi interval de timp
Prietenia care îi leagă pe Sebastian Vettel şi Kimi Raikkonen inclusiv în afara circuitului a contribuit semnificativ la decizia Scuderiei Ferrari de a-i prelungi contractul finlandezului pentru sezonul 2016.

Dublul campion mondial Mika Hakkinen consideră însă ca această prietenie rezistă în prezent datorită faptului că Vettel a înregistrat rezultate semnfiicativ mai bune, inclusiv două victorii. Finlandezul afirmă că lucrurile se vor schimba treptat dacă Raikkonen îşi va îmbunătăţi performanţele, aşa cum s-a întâmplat în calificările de la Monza, în care a ocupat locul doi în faţa lui Vettel.

"A fost frumos să vedem că Raikkonen a avut succes în ultima sesiune de calificări.

Este foarte posibil ca atitudinea lui Vettel faţă de Raikkonen să se schimbe treptat, pentru că ritmul lui Raikkonen arată că nu este doar un pilot numărul doi", a declarat el.

În schimb, Ferrari susţine prin vocea şefului Maurizio Arrivabene că Vettel a reuşit să stabilizeze echipa, sugerând astfel o serie de conflicte interne pe vremea când Fernando Alonso concura pentru Scuderia.

"Vettel a adus entuziasmul la Ferrari. De multe ori ne-a ajutat să ne asigurăm că suntem împreună şi, cel mai important, cooperează foarte bine cu coechipierul său. Vettel este un mare campion, dar şi cineva care ne ajută să stabilizăm echipa împreună cu Raikkonen", a adăugat el.

După primele 12 curse ale sezonului, Vettel ocupă locul trei în clasamentul general cu 178 de puncte, în timp ce Raikkonen este pe cinci cu 92 de puncte.

Via GrandPrix247

Comentarii (3)

  • serban
    Foarte bine, să se răcească, pentru binele Ferrari să nu mai fie prieteni, coechipierul este primul competitor și adversar, Senna și Prost, cel mai de succes cuplu din F1, erau realmente dușmani și ambiția de a-l depăși pe celălalt le dădea aripi !
    14 4
  • Kimi este rapid in calificari, rapid si in curse, dar greseste. Relatia se poate raci, important e ca echipa sa aiba de castigat, iar pragmatismul Ferrari este deja de notorietate. Il vor avantaja pe Vettel care este de facto nr.1 la echipa in acest moment.
    16 1
  • Team Mcl
    Hakkinen a cam dat-o in bara cu predictiile pana acum dar ceea ce spune este logic, daca la anul ambii ar lupta pentru titlu sigur relatiile dintre ei s-ar deteriora! Vezi cazul Hamilton-Rosberg!
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru