Hakkinen critică atitudinea lui Vettel în privinţa ordinelor de echipă

de Daniel Popescu
Joi, 24.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dublul campion mondial Mika Hakkinen l-a criticat pe Sebastian Vettel pentru atitudinea pe care a avut-o în momentul în care a primit ordin de echipă să se lase depăşit de Daniel Ricciardo în cursa din China.

Poate că Vettel plănuieşte să schimbe echipa, dar în prezent nu se comportă aşa cum ar trebui.

Mika Hakkinen
Dublu campion mondial
Sebastian Vettel a fost la un pas să genereze un conflict major la Red Bull Racing după ce iniţial a ignorat ordinul de echipă primit de la boxe de a se lăsa depăşit de coechipierul său Daniel Ricciardo în Marele Premiu al Chinei.

Germanul i-a cedat poziţia australianului doar după ce a întrebat care este strategia acestuia, iar atitudinea sa este aspru criticată de dublul campion mondial Mika Hakkinen, care sugerează a germanul ar putea fi tentat să părăsească echipa.

"Pentru Vettel este o surpriză neplăcută că Ricciardo îl bate. Chiar şi anul trecut am fost surprins de comportamentul lui Vettel, iar acum continuă. Mai devreme sau mai târziu, un astfel de comportament îi va face rău. Poate că plănuieşte să schimbe echipa, dar în prezent nu se comportă aşa cum ar trebui", a declarat finlandezul.

Numai timpul va spune cum se va descurca Mattiacci, dar este dificil să începi munca direct când nu ai multă experienţă în Formula 1.

Mika Hakkinen
Dublu campion mondial
În schimb, Hakkinen nu are o idee bună nici despre decizia Scuderiei Ferrari de a-l înlocui pe Stefano Domenicali la conducerea echipei cu Marco Mattiacci, care nu are niciun fel de experienţă în Formula 1.

"Domenicali îmi este prieten, dar uneori schimbarea este necesară.

Este greu de spus dacă Ferrari a luat decizia potrivită, dar capetele pot cădea când companiile mari nu obţin rezultate. Numai timpul va spune cum se va descurca Mattiacci, dar este dificil să începi munca direct când nu ai multă experienţă în Formula 1", a adăugat el.

Via GMM

Comentarii (16)

  • din pacate pt Veteel nota de plata a venit,. pt ce a facut anii trecuti si osa ai fie greu ca si pilot nr 2 ,.FORTZA ROSAA
    23 17
  • A incercat sa repete faza cu acel "multi 21" de anul trecut cu Webber. Se poate ca daca va fi batut rau anul asta de Ric sa abandoneze corabia energizantelor. Sa vina la Ferrari, Alonso abia asteapta sa-l cocoseze!
    16 12
  • sa se duca la vale cu mclaren cu tot..
    7 13
  • Test Driver 01
    Ce nu pot eu sa inteleg... ce treaba are Hakkinen cu Formula 1 in acest moment? Despre ce isi da el cu parerea exact? A fost intrebat si nici macar nu a fost inteleg inca sa spuna... baieti.. nu-i treaba mea.
    16 30
  • Test Driver 01
    "inteligent". O mica erata in textul de mai sus :P
    10 7
  • @testdriver01
    te sustin omule, ceilalti sunt niste ofitcati
    7 7
  • i-a venit nota de plata cum i-a venit si lui Alonso in 2007, ambii din postura de campioni, pe val, crezandu-se cei mai buni. Uite ca nu erau ...
    pe vremea aia Alonso sustinea sus si tare ca cel mai bun e cel care are cele mai multe puncte la finalul campionatului netinand cont de alte considerente. Ce l-a mai educat viata ....
    15 11
  • @sss

    "cel mai bun e cel care are cele mai multe puncte la finalul campionatului "

    e citat Kimi Raikkonen
    14 3
  • Logicalbass
    @Testdriver01: Daca Mika Hakkinen nu ar avea de ce sa aibe o opinie cu atat ai mai putin tu.
    21 8
  • Marius
    Toti neavenitii (si Mika e preferatul meu, dar tot vorbeste pe langa) isi dau cu parerea. Ordinele de echipa sunt o mizerie. Cum ar fi fost lupta dintre Senna si Prost cu ordine de echipa?
    As intelege sa comenteze unul de la Red Bull dar nu altii de pe margine de la alte echipe sau aiurea. Massa cum a reactionat cand a primit ordine de echipa? PIna la urma Vettel lupta pentru puncte. S-a dat la o parte si Rici nu a facut nimic, nu a fost in stare sa il ameninte pe Alonso. Cum ar fi sa fie ordine de echipa la Mercedes? Sa il sprijine pe pilotul NEAMT care este si pe primul loc in clasament la piloti?
    14 12
  • @marius
    Ai vazut alta cursa, daca dobitocul de fetel s-ar fi dat la o parte cand trebuia si nu l-ar fi tinut 2 tururi in spate pe australian Alonso putea fi ajuns. Acele 3 sec i le-a oferit vetel lui Alonso cadou.
    11 8
  • Bogdan
    Intr-o oarecare masura inteleg dispretul fata de Vettel, dar pe de alta parte tare mi-e frica ca va grabiti sa ii cantati prohodul relativ la lupta lui cu Ricciardo.
    10 6
  • Test Driver 01
    @Logicalbass: Oricine are dreptul la o opinie, problema este doar daca este gandita inainte sau nu. Din pacate lumea mai putin inteligenta nu stie ce inseamna sa aiba o opinie si de aia sunt atatea probleme in societatea actuala. Prostia si ignoranta nu sunt calitati din fericire, dar deh... trebuie ca lumea sa inteleaga asta.
    6 3
  • @marius
    Pai daca era asa rapid de ce a avut nevoie de ordine de echipa?
    2 0
  • logicalbass
    @Test Driver 01: Sigur ca avem cu totii drepturi la opinii, unele mai valoroase decat altele. Sa spunem insa ca Mika mai bine ar fii tacut nu e o opinie, e o impertinenta.
    0 3
  • Nimanui nu-i plac ordinele de echipa. Totusi, in momentul cand bagi zeci de milioane de euro, este logic sa iti doresti ca echipa sa castige si sa nu lasi niste orgolii sa-ti pericliteze investitia. Nu-mi plac ordinele de echipa dar inteleg logica din spatele lor si cred ca si voi. In momentul asta F1 este o afacere si trebuie sa iti acoperi macar partial costurile. Sper totusi ca cei de la Merceds sa lase jocurile deschise, din prisma spectacolului macar :D
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru