Hakkinen: "Schumacher este un fost erou tragic"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 17.11.2010
Mika Hakkinen consideră că Michael Schumacher şi-a distrus o parte din reputaţie din cauza revenirii în Formula 1, afirmând că şi-a riscat viaţa la Abu Dhabi.

Revenit în Formula 1 după o absenţă de trei sezoane, Michael Schumacher s-a adaptat cu greu noilor cerinţe din Formula 1 şi a început să înregistreze progrese doar spre sfârşitul sezonului.

Mika Hakkinen, unul dintre principalii săi rivali de la sfârşitul anilor '90, susţine că germanul şi-a distrus treptat reputaţia şi îl acuză că a fost la un pas de un accident tragic în Abu Dhabi, când pilotul echipei Mercedes GP a fost lovit în plin de Vitantonio Liuzzi după ce în prealabil a pierdut controlul volanului.

"Pentru mine, Schumacher este acum un fost erou tragic. Mă întreb de ce a revenit în cockpit. Cel mai titrat pilot din sporturile cu motor pilotează în coada plutonului şi face o greşeală ridicolă în Abu Dhabi care aproape l-a costat viaţa. Ce tragedie ar fi fost atunci pentru germani chiar în ziua triumfului lui Vettel! Ce mai are de demonstrat omul care a câştigat mai mult decât oricine altcineva? În opinia mea, îşi distruge mostenirea puţin câte puţin.

Şi nu are nicio importanţă dacă se întâmplă din motive tehnice sau dacă nu mai poate ţine pasul cu băieţii", a precizat finlandezul în cadrul unui editorial publicat în ziarul german TZ.

Hakkinen, care a câştigat două titluri mondiale pentru McLaren, admite că înţelege motivele pentru care Schumacher a revenit în competiţie, însă crede că vârsta nu îi mai permite lui Schumacher să piloteze în top.

"După trei ani şi eu m-am întors în cockpit în DTM pentru Mercedes şi a trebuit să recunosc că, chiar şi pentru un campion din Formula 1, nu există cadouri pentru cei în vârstă. Am mai câştigat doar 3 curse. Nu poţi opri scurgerea timpului. Pe plan personal, nu am fost niciodată prieteni apropiaţi pentru că întotdeauna când ne-am intersectat a fost puţin prea arogant cu mine", a mai precizat el.

Via | GMM

Comentarii (20)

  • ma intreb...
    ...oare este cineva care-l poate contrazice pe Mika? Dar CU ARGUMENTE...
    21 10
  • nelu 98
    sa facut de ras
    fani marelui campion o sa sara ca arsi la gatul tau
    eu personal sunt de acord cu tine
    16 10
  • Michael..un erou tragic
    2011 va insemna ori revirimentul ori retragerea marelui campion.Observatiile lui Hakki, dupa parerea mea, sunt corecte.
    18 8
  • poate are dreptate
    Parerea mea este ca nu poti fi campion daca nu ai caracterul lui Schumi , deci nimeni nu este perfect poate ca Hakki are dreptate dar cred ca nici el nu era departe de el , iar in cea ce priveste revenirea lui Schumi in Formula 1 este de apreciat curajul lui , numai un pasionat sau un avar ar fi revenit in formula 1. Eu sunt convins ca era constient de riscurile la care se expune dar pasiune fata de automobilism in general a fost mai presus de orice (de bani nu cred ca ducea lipsa incat sa fie nevoie sa "munceasca din nou" iar ca faima nu a reusit decat sa mai stirbeasca din ea). Deci parerea mea ca nu avem dreptul sa-l vorbim de rau chiar daca acum inseala asteptarile cuiva, eu zic ca trebuie sa-i tinem pumni si sa speram ca anul viitor va face o figura frumoasa demna de Schummi.
    11 4
  • mobius
    revenire neinspirata
    Hakkinen are dreptate in toate aprecierile pe care le face, privitor la Schumacher si si revenirea sa in F1. Cred ca a incercat sa vada daca intr-adevar mai poate sa se bata cu cei tineri. Eu cred ca daca in sezonul urmator in primele curse nu va fi in top, si eu cred ca nu va fi, se va retrage pana la mijlocul campionatului.
    6 6
  • hakkinen
    Desi n-am fost fanul lui Mika niciodata, poate pentru ca era adorat de miki al nostru , trebuie sa recunosc ca are dreptate aici .
    6 6
  • Un erou tragic?
    Mika are si nu are dreptate ... asta se poate vedea la sfarsitul lui 2011 sau poate 2012. Personal, cred ca este de apreciat faptul ca Schumacher a avut curajul sa se intoarca deoarece a fost si este constient de situatia actuala (absenta 3 ani, regulament modificat fata de perioada in care a activat, piloti buni si dornici sa-l depaseasca si nu in ultimul rand varsta). Eu cred ca daca nu va reusi in 2011-2012 sa se lupte pentru titlu (nu neaparat sa-l si castige) va renunta si se va recunoaste invins .... dar daca va face o figura frumoasa? .... Atunci ce se va mai spune?
    Am fost si sunt fan Michael Schumacher inca de cand activa la Benetton si sunt fericit ca este pe pista chiar daca nu castiga .... imi revin in memorie vremurile de odinioara cand formula 1 era mult mai agresiva si spectaculoasa.
    Sper sa nu deranjez pe cei anti Schumi .... dar revin cu intrebarea .... ce se intampla daca in 2011 va arbitra (nu spun sa castige) lupta pentru titlu din postura de candidat la acesta?
    6 5
  • Schumi uber alles!
    Nu sunt de acord cu afirmatiile lui Mika.
    Apreciez curajul si tenacitatea lui Schumi. Tocmai incapatanarea lui Schumi in a persevera mi se pare fascinanta, iar progresele sale sunt evidente. Principala lui problema nu cred ca este varsta, ci interzicerea antrenamentelor in perioada curselor. Fangio a ajuns ultima oara campion la 46 ani.
    Interesant e ca aceia ce il critica sunt tocmai ce ce, din diferite motive, nu l-au putut invinge direct sau nu se pot compara nici partial cu Schumi. Cei care isi risca banii si reputatia direct, adica cei de la Mercedes, il sustin neconditionat si mereu.
    Schumi poate realiza diferenta de valoare fata de ceilalti, care s-au pomenit cu cea mai buna masina, dupa multi ani de anonimat (Weber, Button, etc.), sau care au cazut brusc in anonimat, dupa ce nu au mai avut cea mai buna masina (Barichello, Vileneuve, etc.). Iar asta ii sperie pe multi...
    Hai Schumi!
    10 7
  • hakkinen
    Nu are dreptate si veti vedea Schumacher este tot Schumacher nu va renunta cu una cu doua
    10 7
  • De ce mai piloteaza Shumacher?
    Cateva presupuneri personale:
    1. Pentru faima? ... nu prea cred. Deja o are.
    2. Bani? ... nici aici nu cred ca are probleme
    3. Se plictiseste? ... poate ca da... s-o fi saturat sa stea acasa cu nevasta pe cap....:)
    4. Face ceea ce il implineste .... poate ca da. Si pentru asta nu conteaza ceea ce spune un glob intreg.
    Adevarul este ca raspunsul il are numai el. Persoanal cred ca inca mai crede ca poate castiga. Si cat timp mai crede asta, va incerca sa castige. Cred ca a facut destule prostii in cariera. Este un personaj controversat dar pana la urma este in arena. Daca va castiga va fi laudat iar daca nu va reusi, se vor gasi multi care sa spuna "ti-am zis eu". Cat timp o echipa este gata sa se riste oferindu-i un monopost, eu nu am nici o problema.
    11 3
  • Bogdan
    Sam si Radu au spus cam tot ce era de spus.
    Celor care nu sunt convinsi de demersul lui Michael le recomand doua filme:
    http://www.imdb.com/title/tt0075148/
    http://www.imdb.com/title/tt0352248/
    As vrea ca toata lumea sa ajunga sa inteleaga din incercarea lui ce inseamna sa SIMTI pasiuniea pentru lucrul pe care iti place sa il faci. Sa priceapa angajamentul si convingerea de care este nevoie pentru a urca din nou in sa in incercarea de a recucerii varful pe care ai mai fost odata.
    Incercati cu totii sa intelegeti ca acest om se reinventeaza. Nu mai este cel care a fost. Are de rezolvat atat problemele noi pe care le-a gasit in sportul asta, dar si pierderea partiala sau totala a atuurilor pe care le detinea. Si face asta cu pasiune si cu entuziasm. Celor care alearga cu el le este usor pentru ca sunt pe val. El vine insa de jos.
    Ganditi-va la taria de caracter pe care trebuie sa o aiba ca sa faca fata provocarii pe care singur si-a facut-o !!!
    10 3
  • masina
    eu cred ca orice pilot din f1 care are o masina de top poate castiga lozul cel mare, asa ca nu-i totul pierdut pt schumi.
    9 3
  • lasati-l pe schumy sa se bucure de dragostea lui... atunci cand iubesti esti poate dispus sa infrunti si umilinta... oare cati dintre noi nu si-ar dori o asemenea umilinta?!
    5 1
  • mariso
    La virsta lui si la acest nivel al competitiei ,dupa 3 ani de pauza, Schumi si-a asumat un mare risc ,constient fiind de duritatea unui campionat F1. Dar aici este dovedita AMBITIA unui mare campion. Eu cred ca la capitolul asta , Hakki , Irvine si altii care-si dau cu parerea despre german ar ramine repetenti. Eu cred ca asta CONFIRMA ca RAMANE CEL MAI BUN.
    8 4
  • sint un admirator al lui SchuM si il voi sustine oricind!
    Ma mira faptul, cum un cineva care stie mai bn decit altcineva, cum e sa fii p circuit in inbulziala aceia de bolizi ce merg toti k viteza si unde se poate intimpla orice si oricui, el (Hak) vine cu asa declaratii stupide:,,...pilotează în coada plutonului şi face o greşeală ridicolă", mare invidie mai au astfel d pers ce vin cu critici. De ce n-a criticat nimeni faza Petrov-Alonso? si multe altele... Mult conteaza monopostul si nu cum era odinioara, talent +munca depusa in teste, dati-i testele de atunci si va va aduce si victorii. El a stiut cum sa aduca o masina la performanta si, unicul lucru ce l-a impiedicat sa mai ia +2titluri a fost Cauciucurile.
    Intrebarea -de ce s-a intors. Sigur nu sa intors dupa umilinta ce o stringe acum. El ce s-a inascut cu destinul legat de motoare si mai ales dupa ce a vazut succesul care i-a facut o satisfactie nemaipomenita in suflet si fiind considerat de catre toti "Regele F1", n-a rezistat mult fara de acea caldura a succesului si placerea pilotajului si, a revenit. Un Rege nu se da invins niciodata!!!
    6 5
  • zanzabuku
    MS
    eu cred ca lui ii place sa se dea cu masina asta, si cum spunea cineva mai sus, oare cati nu si-ar dorii sa faca ce face el? si daca nu va mai castiga nici macar o cursa de acum inainte tot respectul pentru el si pentru ceilalti piloti.... in rest sper ca sa se bucure cu totii de "pensie" cand vor crede ei ca a venit vremea si nu il alt fel... ce nu as da sa-l vad pe ayrton sena pe pista chiar si in coada plutonului dar sa fie acolo... sfatul meu, priviti, dar e mai bine ca muzica motoarelor sa o ascultam in liniste, mai ales daca nu face parte din orhiestra.
    3 1
  • Schumy fan 4 ever
    Mai lipsea sa dea declaratii despre intoarcerea lui Schumy cei de la circ.

    Sunt declaratii de 2lei.
    Schumacher este mai bun ca oricand acum si ne va demonstra. Drept dovada declaratiile de ultrabun simt pe care le-a facut pe tot parcursul sezonului.
    Cati dintre voi isi aduc aminte ca si-a cerut scuze pentru manevra de intimidare a lui Barrichello? Se asteapta cineva de la Alonso sa faca acelasi lucru? NU! Pentru ca mai are mult pana sa se maturizeze.
    Schumacher este un pilot complet, cel mail bun
    8 7
  • Schumacher nr 1
    Spre deosebire de Hakki, Schummy va castiga 3 curse in sezonul urmator in F1!!!!
    5 3
  • NeoGalaxy
    Hakkinen spune ce crede el mai bine. Eu sunt curios care sunt motivele pentru care Schumacher a revenit in Formula 1, pentru ca inca nu mi-am dat seama care sunt acelea. Eu as miza pe faptul ca Schumacher s-a intors ca sa-si ajute prietenul foarte bun, Ross Brawn si constructorul care l-a sustinut la inceputul carierei adica Mercedes. Lasand la o parte banii si bucuria de a conduce, eu cred ca de fapt Schumacher isi rasplateste prietenul pentru tot ajutorul dat de-a lungul celor 13-14 petrecuti impreuna atat la Benetton cat si la Ferrari. De asta cred ca germanul este atat de relaxat si de cordial in declaratii. Se revanseaza fata de un prieten loial si asa ceva nu se poate cumpara.
    4 2
  • schumi-brawn-mercedes
    celor de la mercedes le trebuiau un pilot cu multa experienta pt dezvoltarea masinii din 2011, iar cel mai potrivit a fost schumi. la anul vom vedea creatia lui BRAWN-SCHUMI. din partea mea multa bafta! goo schumiiiiiii
    8 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru