Hakkinen: "Schumacher îşi îndeplineşte întotdeauna obiectivele"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 20.01.2011
Mika Hakkinen consideră că Michael Schumacher a obţinut performante majore în Formula 1 datorită perseverentei.

Michael Schumacher este privit drept principala ameninţare a sezonului 2011 de Fernando Alonso, care consideră că germanul va avea un cuvânt greu de spus în acest an în ciuda sezonului modest înregistrat la revenirea în Formula 1.

Dublul campion mondial Mika Hakkinen consideră că statutul de care se bucura germanul în ochii lui Alonso are drept cauză perseverenţa de care a dat dovada pe tot parcursul carierei, trăsătura de caracter datorită căreia a obţinut şi performante remarcabile în Marele Circ.

"Nu aş nominaliza un pilot despre care să spun că "el este ameninţarea mea pentru 2011". Aşa gândesc eu. Dar Schumacher este cu siguranţă un pilot cu care m-am intersectat în trecut, este un individ incredibil care poate munci foarte mult şi care nu renunţă niciodată când lucrurile nu arata atât de bine. Continuă până când obţine rezultate. Şi a demonstrat asta în cariera sa atunci când a concurat în orice competiţie", a declarat finlandezul în cadrul unui interviu acordat blogului F1Fanatic.

Fostul pilot al echipei McLaren a avut numai câteva de laudă şi pentru Adrian Newey, cel care a construit monopostul MP4-13 cu ajutorul căruia a câştigat în 1998 primul dintre cele două titluri pe care le are în palmares.

"Când am pilotat prima oară maşina în pitlane mă gândeam "ce se întâmplă? Asta este!".

Nici măcar nu a trebuit să ajung în primul viraj, am simţit după volan cum este. Am accelerat şi m-am gândit că este ceva bun aici. Vrei să ţopăi de bucurie prin pitlane şi să spui "Am cea mai bună maşină!", dar nu poţi face asta. Echipa rămâne cu picioarele pe pământ şi ştii că, chiar dacă ai o maşină bună, sezonul este lung şi ceilalalti vor dezvolta maşinile şi te vor ajunge din urmă. Aşa că trebuie să păstrezi emoţiile în tine şi să mergi mai departe", a mai precizat el.

Via | F1Fanatic

Comentarii (12)

  • Sunt un mare sustinator al lui Schumi dar de vreo 2 saptamani a implinit 42 de ani asa ca nu mai e la fel de proaspat ca in tinerete.
    8 9
  • Foarte mult fair play din partea lui Hakkinen. Rar mai gasesti astazi asa ceva in formula 1
    28 1
  • Aoleonso
    Aleonso se da (prin aceste declaratii) "mai superior" fata de cei cu un titlu sugerand ca-s mai valorosi ai cu titluri dom'le, asa ca el. Statistic, da, momentan BA.
    9 5
  • @Mika
    totdeauna citesc o stire cu sau despre Hakkinen cu zambetul pe buze .
    14 3
  • Dragos
    Din cate stiu Hakkinen inca mai are contract cu Mercedes :D
    10 1
  • Mika
    De curand am vazut o reclama la Mercedes in care erau Hakkinen si Schumacher, mai mult ca sigur ca ambii sunt "colegi". Cu toate acestea, ceea ce spune Hakkinen despre Schumi este adevarat si sper ca si varsta sa nu-l impiedice sa ne demonstreze cat e de bun. Revenind la Mika, intotdeauna a avut bun simt, ma bucura faptul ca a ramas la fel.
    19 4
  • cine isi mai aminteste perioada cand a facut tandem cu Ayrton Senna?
    7 1
  • @danoe
    In prima cursa alaturi de Senna, Estoril 1993, chiar l-a batut pe Senna in calificari ;) Cursa avea sa fie castigata ulterior de Schumi
    10 0
  • Schumi
    Cat de mult m-as bucura sa fie adevarat ce zice Hakkinen dar mai avem de asteptat vreo 50 de zile pana la debutul sezonului.
    10 2
  • Intru totul de acord
    cu Hakkinen.
    Principala calitate a lui Schumi e perseverenta.
    Si de asta il admir asa de mult.
    3 0
  • altRadu
    principala calitate a lui Schumacher este talentul. DAR ca intotdeauna talentul fara munca este irosit. Munca oricata, este pierdere de vreme in lipsa talentului. Este nevoie de ambele. Talentul sau munca luate singure sunt inutile.
    3 0
  • bogdan_lupu24
    schumi
    pot sa spun acelasi lucru ca si Hakkinnen ca Schumi a avut perseverenta asta l-a facut de 7 ori campion mondial insa il respect si pe Hakkinnen
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru