Hamilton a câștigat în Singapore! Vettel, Verstappen și Raikkonen au abandonat la start

de Daniel Popescu
Duminica, 17.09.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton a câștigat cursa din Singapore după ce a profitat de abandonurile de la start ale lui Sebastian Vettel, Max Verstappen și Kimi Raikkonen cauzate de o serie de accidente pe ploaie.

Ploaia care a început cu circa 15 minute înainte de stingerea luminilor roșii a generat startul cu cele mai multe incidente din acest sezon.

Sebastian Vettel a plecat bine din pole position, iar Kimi Raikkonen a țâșnit de pe locul 4 pentru a-l depăși pe Max Verstappen.

Olandezul nu l-a văzut însă venind pe pilotul Scuderiei Ferrari, iar cei doi s-au acroșat înainte de intrarea în primul viraj. Finlandezul a pierdut controlul volanului și a fost propulsat în Vettel, pentru ca ulterior să-i lovească și pe Fernando Alonso și Verstappen.

Ca urmare a unei defecțiuni tehnice, Vettel a lovit parapeții de pe marginea circuitului și a pierdut partea frontală, fiind nevoit să piloteze cu spatele înainte de a fi capabil să oprească monopostul și să revină pe circuit. Vettel, Raikkonen și Verstappen au fost nevoiți să abandoneze, iar Safety Car-ul a intrat pe circuit pentru ca circuitul să fie curățat de numeroasele resturi de la monoposturi.

În urma acestor evenimente, Lewis Hamilton a devenit liderul cursei după ce inițial plecase de pe locul 5, iar pilotul echipei Mercedes a fost urmat de Daniel Ricciardo, ambii cu pneuri intermediare. Nico Hulkenberg și Sergio Perez au ocupat locurile 3 și 4 cu pneuri de ploaie, în timp ce Valtteri Bottas s-a poziționat pe 5 cu pneuri intermediare după un start complet ratat.

La rândul său, Alonso a coborât pe 12 în urma acroșajului cu Raikkonen, iar ulterior a abandonat în turul 9 din cauza problemelor la motor.

Cursa s-a reluat fără incidente, mai ales că ploaia s-a oprit, ceea ce a redus spray-ul degajat de monoposturi și a îmbunătățit vizibilitatea. Hamilton s-a distanțat rapid la peste 5 secunde în fața lui Ricciardo, însă acestea au dispărut când Safety Car-ul a intrat din nou pe circuit în urma unui accident suferit de Daniil Kvyat. Cu excepția lui Hamilton, aproape toți piloții de top au intrat la boxe pentru un nou set de pneuri intermediare, iar Ricciardo a rămas pe locul doi în fața lui Bottas, care nu a intrat la boxe.

Circuitul a început însă să se usuce, astfel că piloții au început să opteze pentru cauciucuri ultrasoft, iar Hamilton a fost printre ultimii în turul 29. Britanicul a rămas fără emoții pe prima poziție, cu un avans de 9 secunde în fața lui Ricciardo și de 25 de secunde în fața lui Bottas. Acesta s-a năruit însă în turul 38, când Safety Car-ul a intrat din nou pe circuit după ce Marcus Ericsson a lovit parapeții și a rămas blocat pe pista. La reluare, Mercedes i-a solicitat lui Hamilton să păstreze un avans minor în fața lui Ricciardo, tactică pe care britanicul nu a agreat-o.

Totuși, spre final, Hamilton a mărit ritmul și a trecut primul linia de sosire cu un avans de circa 4 secunde în fața lui Ricciardo, în timp ce Bottas a completat podiumul de premiere. În urma acestor rezultate, Hamilton are un avans de 28 de puncte în fața lui Vettel în clasamentul general, după cele 25 de puncte câștigate pe un circuit care favoriza mnoposturile Ferrari.

Locul 4 i-a revenit lui Carlos Sainz Jr (Toro Rosso), care a fost urmat de Sergio Perez (Force India) și Jolyon Palmer (Renault).

McLaren a punctat prin Stoffel Vandoorne, iar Lance Stroll (Williams), Romain Grosjean (Haas) și Esteban Ocon (Force India) au completat topul primilor 10 piloți. Felipe Massa (Williams) și Pascal Wehrlein sunt singurii piloți care au mai punctat, toți ceilalți 8 abandonând din diverse motive. 

Singapore - Rezultate Cursă:

Comentarii (146)

  • Un fleac, s-au ciuruit singuri :))), vai vai, championu mondial...cat plastic a aratat azi...:)))
    27 33
  • Pacat de Alonso, a avut un start perfect prinde un podium..Felicitari Hamilton!
    30 9
  • cum zicea un clasic in viata, ieri, dupa calificari despre vettel " pac pac, i-a ciuruit"
    14 17
  • La dracu' !!! Tampitul asta de Verstappen a stricat lupta la titlu . Oricum idiotul nu avea ce sa faca acolo trebuia sa il lase pe Raikkonen sa treaca . Un pusti infantil , care nu s-a maturizat, asta e Verstappen ! Nu poate fi considerat un mare pilot , la cate prostii face . De asta a ajuns F1 unde a ajuns , deoarece se intra pe bani , relatii si pile . Si inca ceva : cretinul asta se baga numai in Ferrari-uri , pe Hamilton sau pe Bottas nu i-a scos in nicio cursa ! Nu sunt fan Ferrari eu tin doar cu Alonso , dar sincer mi-a fost mila de Vettel pentru-ca i-a fost stricata toata munca din sezonul asta . Verstappen ar trebui amendat si exclus din F1 !!!!!!
    65 35
  • Autorul articolului a vazut alt start de cursa, nu pe cel de astazi, cu siguranta.
    Vettel a scos, pur si simplu, celelalte doua masini din cursa, intrand peste ele si peste trasa lor.
    35 29
  • Bernie
    Vetel a intrat in istorie azi, cu cel mai comic acrosaj, demn de cascadorii rasului :)))), pacat de masina pe care i-au pus-o la dispozitie macaronarii.
    32 31
  • @AyrtonSenna1991

    Verstappen nu a avut nicio vina de data asta...ce putea sa faca acolo?
    Vina lui Vettel 100%....de asta s-a si ascuns....
    Personal nu-mi place acest circuit si circuitele in general pe care nu se poate depasi.
    38 24
  • @AyrtonSenna1991
    Si de pe luna se vede ca de vina a fost fetel :))))), las-o balta cu Max. Zilele viitoare o sa-ti spuna fetelica cine a fost de vina. Kimi stie cel mai bine ;)
    25 24
  • Verstappen cel mai MARE idiot care piloteaza (new record) in F1 de cand ma uit eu la F1 din 1992.Nu are nici-o sansa de a deveni campion, e prea cretin.
    Noroc cu taticu ca altfel nu conducea nici o motoreta.
    Data trecuta mi s-a sters comentariuel vav de idiotul asta.
    Am senzatia ca intentionat face asta cu Ferrari avand intelegere cu Mercedes. E cel mai mai mare cretin/idiot din F1 all time. Va rog sa nu imi stergeti comentariul ca data trecuta.
    46 40
  • Hamilton 4
    11 2
  • Mercedes F1
    Mercedes ia ambele titluri!!
    19 8
  • Tifosii
    Nu mai dormim azi
    7 8
  • @Hakkinen
    Vettel era in fata nu avea nici o treaba . Neamtul trebuia sa castige astazi , dar Verstappen vrea sa arate el ca este grozav , bagandu-se in altii ! Cate prostii sa mai faca ca sa ia cineva o masura impotriva lui .
    32 29
  • Tifosi
    Il injuram pe Max ca altceva...ce sa facem...Pana ajunge la Ferrari.
    21 10
  • Feraristi, mai aveti unghii sau vi le.ati ros de tot?
    14 18
  • @Iorgas
    Corect , asa este .
    6 10
  • Deci sa fie clar, revedeti faza , Vettel intra in Raikoonen :))))nici o treaba cu Max, era intre cei doi fraieri n-avea ce sa faca. LOL!!!!!!!!!
    23 25
  • Senna de obicei ai niste comentarii mai pertinente. ce te-a suparat azi? daca vettel strange spre stanga, verstapen ce trebuie sa faca? din primii 3 vettel a avut cel mai slab start si kimi cel mai bun, vettel face stanga, verstapen tot la fel ca nu are unde in alta parte.
    24 17
  • Fanii fetitei sa se culce mai devreme azi....
    19 21
  • @Tifosi
    Nu mai fa aluzii la mine , ca eu nu tin cu Ferrari.
    7 8
  • Cu faza de azi cretinul/idiotul ala nu are nici-o sansa sa ajunga niciodata la Ferrari. De prea multe ori ia faultat pe cei de la Ferrari cu un loc promis la mercedes in 2018. Un cc.
    21 18
  • Daniel
    Cand ii auzi pe astia doi de la Digi, cica nu trebuia sa ii lase sa ia startul, penibil fabulosii astia....putina ploaie si gata. Pai fara ploaie era plictiseala mare, oricum a fost....
    20 6
  • @iorgas
    Ia si tu un triferment, iti trece....LOL
    9 7
  • @iorgas si senna
    Problema voastra cea mare este ca nu a lovit pe cineva de la Mercedes...recunoasteti:)))
    17 11
  • @dubfire
    Raikkonen l-a atacat pe Verstappen , Vettel era in fata. La ce conditii erau , olandezul trebuia sa se abtina , nu avea nici un rost sa atace acolo .De fiecare data cand are loc un incident e implicat Verstappen si culmea , el intotdeauan nu are nici o vina !
    40 17
  • Fangio
    Baai ...kimi nu avea ce sa caute acolo ca urma un viraj de stanga iar vettel a ratat startul, s-au acrosat prostii aia intre ei :))))))))))))))))))), cine naiba le-o mai pus contractele in brate...
    14 24
  • @lol sa ia mata bah un triferment complexatule si avortatule
    13 18
  • @AyrtonSenna1991
    Sa se abtina de la ce? Sa iasa singurel de pe circuit? Sa plece la un ceai? Ce prostii poti spune...pai e competitie, voia sa depaseasca, Raikkonen voia sa depaseasca, Vettel....a virat direct in Raikkonen ce dracu, aveti orbu' gainilor. Da bre, toata lumea trebuia sa se traga ca nu cumva minunatul campion al lui Newey sa dea in ceva.
    22 15
  • Pentru primul care comentat la acest articol. Asta am vrut sa comentez si io:))
    4 7
  • @iorgas
    Mai ia si un ceai de ceapa LOOOOL, sa-ti treaca rosu din gat LOOOL
    3 10
  • deci dc vettel e in fata verstapen nu are de ce sa atace avand in vedere conditiile, dar kimi poate sa l atace pe verstapen (avand in vedere conditiile) si ca nu intra in primul viraj 3 madimi nici dc le pui cu macaraua.
    15 12
  • Oricum "plangaciosul"mai are de invatat.Ma bucur ca au lasat comisarii startul normal .A dat cu masina in parapet fara stres.Lewis ii da lectii pe ploaie.Ce este drept era lovit ,dar ...e un plangacios care a fost facut de RedBull Campion .Oricum imi pare rau de ce s-a intamplat!!!Alonso avea o mare sansa,e bun pe ploaie
    16 15
  • masini*
    1 4
  • Cu ce a fost de vina Vettel? Omul i-a inchis usa lui Max care s-a ofticat ca l-a depasit Kimi si a tras stanga de volan, se vede pe filmarea din fata! Kimi avea deja 90% din monopost in fata.
    30 12
  • Un start de pomina :)....In rest, vad ca unii au un vocabular extrem de elevat, iorgas, felicitari ;)
    10 4
  • da ba Alex, i-a inchis usa si lui Maxi si lui kimi, ba chiar le-a trantit-o :))))))))
    14 6
  • Mai scriu vrei 2 pe sus ca Vettle l-a acrosat pe Raikkonen, bai voi v-ati uitat la desene animate? Raikonnen il depasise pe Max, iar asta trage usor stanga, il intoarce pe Kimi care este propulasat in Vettel. Urmariti fazele cu atentie!
    27 7
  • @@AyrtonSenna1991
    Nu il mai acoperi pe Verstappen. Nu avea cum sa treaca pe acolo , avea 2 masini in fata .
    15 11
  • Start: race incident. Punct.
    Din pacate, e greu pentru Vettel sa recupereze deficitul.
    10 5
  • Vettel a facut ce a facut de fiecare data si Lewis, nu te mai lamenta aiurea pe aici, bai "lol", lasa caterinca deoparte si ia fazele din fata.
    De altfel, daca te vezi depasit si nu mai ai pe unde trece, ce faci, accelerezi in continuare sau franezi? Ce a zis tinerelul, "oricum am sezonul praf, hai sa le ruinez si astora campionatul".
    23 9
  • Ver nu mai avea pe unde sa treaca ca pana la un moment dat a fost in fata lui Kimi, l-au strans la mijloc, Vettel daca avea putina minte si era mai atent nu strangea. In mod cert Vettel a fost cel care a gresit.
    13 18
  • @F1-Racing Multumesc , esti foarte amabil . Am vazut ca asa vorbesc unii complexati pe site-ul asta si am zis sa imi incerc si eu norocul. Multumit ?
    5 6
  • * Mircea_85
    3 6
  • @Mircea84
    Datorita lui Senna sunt fan McLaren , dar il detest pe Hamilton din cauza lui Alonso . De asta tin cu Vettel care mi-e si el antipatic dar nu ca Hamilton . Nu pot iubi Ferrari din cauza lui Schumacher din cauza caruia am avut multe cosmaruri , cu multi ani in urma .Sa te rogi pentru sanatatea lui Verstappen si sa il lauzi 10 ani de acum inainte desteptule !
    11 10
  • Este in curs o investigatie asa ca vom avea niste concluzii oficiale legate de incident. Vettel a ratat usor startul, ce a urmat...s-a vazut. Da, in principiu eveniment de cursa zic eu.
    11 6
  • Mircea
    Iar ai scos capul din gaoace? Sa iti aduc aminte ce scriai pe aici legat de tradatori? Pai tu esti cel mai mare sarpe, te schimbi dupa cum intorci macaroaa, schimba-ti nick-ul din Mclaren in Mercedes sau Tradator Mircea84
    5 4
  • @AyrtonSenna 1991 - Se vede ca stii cu F1 . Toate cele bune.
    4 7
  • @Iorgas
    Mersi . Ma simt flatat.
    2 7
  • Daca nu era Max acolo Kimi trecea de Vetel, dar pericolul de acrosaj ramanea ca Vetel a venit ca o torpila spre stanga! Daca are c..ie o sa isi recunoasca vina. Ma refer la Vetel. Si kimi a facut dreapta, practic au fost doi berbeci rosii care au intrat tare la intimidare in olandez. Reluarile sunt edificatoare. Acum fanii lui vetel spun ca si atunci cand l-a lovit pe Hamilton....s-ar putea ca idolul sa va spuna cine e de vina.
    9 14
  • Vettel si Raiko s-au anihilat reciproc prin intermediul lui Max. Degeaba Max e injurat, nu a fost vina lui. Nu avea unde sa se duca. Vettel a plecat mai slab si a incercat sa-i ia fata lui Max, dar mai mult l-a impins spre parapet, fiindca Max a ajuns imediat paralel cu Vettel. Dar practic l-a impins in Raiko care a tasnit excelent pe interior si a generat impactul in lant.
    Degeaba tot comentau la digi ca Whitting a fost de vina. Au fost starturi pe vreme mai proasta si fara incidente.
    6 5
  • PAi prima greseala este ce-a a aoficialilor FIA , trebuia sa fie start lansat din spatele safetycar-ului, doi MAX a gresit , sa il intelegem mai are de invatat , astia mari comentatori unde a schimbat trasa VETTEL??cand el a plecat clar spre stanga dupa un start slab ..voi la ce cursa v-ati uitat ?????
    21 9
  • hai bre ca fetita nu termina pe 2 campionatu', il ia Botas.
    10 12
  • https://www.youtube.com/watch?v=P9B9HZ7DBjM
    filmarea de sus, la minutul 1:26, se vede clar cum intra Vettel in Verstappen. Lasati-o naibii de treaba, daca si acum e vina lui Max si nu a lui Vettel...
    2 3
  • @kingslayer....pai aia e, dupa un start mai slab s-a dus stanga....aia e schimbarea....a strans ca sa nu l depaseasca verstapen...asta de la rb unde tb sa se duca?
    7 8
  • Aleluia
    vet era primul avea autoritate in viraj-daca va uitati din fata,cei doi,kimi si max se ating-acroseaza inainte cu mult tim sa ajunga linga vet...max il loveste in roata din spate/dreapta pe kimi si masina Ferrari isi schimba unghiul spre dreapta direct in vet-avea si roata rupta deja inainte sa intre in vet-se vede de pe luna-vet a condus normal-cel din fata asa face curba ca sa-si pastreze locul-lol si alti ciumpalaci frustrati-probabil mclarenisti,se uita la lolek si bolek nu la F1-vina incidentului este 50/50 max si kimi
    15 6
  • Verstapen i a deschis poarta lu Kimi si dupa ce Kimi avea juma de masina in fata a intrat in el. Verstapen a luat startul oblic si mai era destul loc pan la Vettel. Si Vettel a strans dar cred ca vinovatul principal e Verst, care cand s a vazut depasit a lovit8A49.
    6 1
  • Eu nu inteleg de ce e vinovat Verstappen..Poate a gresit in alte curse dar in cursa asta n-a facut nimic.Dupa unii Verstappen trebuia se lase depasit de Kimi care s-a grabit si el in conditi de ploaie cand nu trebuia . Hamilton nu s-a grabit la start si rezultatul s-a vazut.am vazut ca alti spun ca startul sa se fi dat sub safety car.. Pilotii sunt platiti cu zeci de milioane de euro sa fie lasati sa concureze in orice conditii..De aia F 1 si-a pierdut din farmmec deoarece pilotii de F1 sunt cei mai cocolositi din toate sporturile cu motor
    12 17
  • Punctul ma. Amandoi ati pus spatiu inainte de punct. Siamezilor. Amandoi aveti acelasi limbaj, acelasi vocabular. Amandoi stiti "cu ce sa mananca F1". Gretos.
    3 10
  • Daca vetel nu mergea spre stanga max si kimi nu se loveau,max trage de volan stanga vazand ca vine spre el vetel si kimi era foarte aproape.
    2 2
  • Ma oameni!!!Ce s-a intamplat la start se numeste incident de cursa.Nu e vina lui Max ca si-a vazut de start.Nu e vina lui Kimi ca a avut un start perfect.Max nu trebuia sa franeze sa-l lase pe Kimi sa treaca.Nu are de ce.Pana la urma fiecare pilot isi vede de cursa lui.Sunt piloti ce au pierdut titlul din cauza asta.Daca este cineva ce trebuia sa franeze acela este Kimi.Nu-ti vine la un asa start dar daca nu crezi ca ai spatiu si nu vrei sa risti nu te bagi.Plus ca mai avea cativa cm pana la zidul de protectie.Singurul vinovat este nimeni altul decat Vettel.Daca Max frana tot nu era sigur ca nu se vor atinge deoarece Vettel in incercarea de ai bloca i-a strans pe amândoi si s-a intamplat ce s-a intamplat.@AyrtonSenna 1991.Te credeam printre putini oameni de pe-aici care chiar au respect si stiu ce este F1 dar acum nu mai cred asta.Tu esti un idiot frustrat ce sti doar sa jignesti când nu mai ai argumente.Mai bine nu implici pe mama nimanui ok?Nu e bine.De McLaren_Mircea_1984 am auzit cred ca de prima data când am intrat pe acest site cam acum 5 ani si i-am citit majoritatea postarilor si pot spune ca mi se pare un om bun.Adica are el o ura exagerata pentru Ferarri si unele argumente in acest sens pot parea nebune sau stupide.dar aceasta doza de nebunie inseamna ca esti un fan adevarat ce se implica cu sufletul in acest sport.
    10 25
  • Pana la urma nu sunt eu cel plange din cauza incidentului de la start.Nu mi-a parut rau sa vad un Vetel ce nu aduna nici un punct.Nu pot spune asta de restul partilor implicate.
    8 21
  • Asta ar pute fi cursa in care Hamilton si-a asigurat un nou titlu.Daca nu oricum in care si-a creat un avantaj puternic.Perfect atat timp cat nu se intampla un incident de cursa sau vre-o defectiune tehnica Hamilton nu mai scapa titlul.
    7 16
  • @Chul
    Am respect , dar nu eu l-am atacat pe Mircea84 . Nu are nici un rost sa ma faci pe mine idiot . As putea sa iti raspund dar nu o fac . Adica daca el m-a facut pe mine maimuta s-a comportat frumos nu ? Mircea84 este un egoist care se bucura de lacrimile acelui pusti care plangea cand a abandonat Raikkonen . Nu mai retin cursa dar daca iti amintesti uita-te la comentarii si o sa te convingi singur . Asta nu se poate numi bunatate in niciun caz ! Respect daca sunt respectat , dar nu pot sa fiu jignit de altii si sa tac la infinit . Crede-ma iti spun tkate astea ca unui prieten . Numai bine.
    8 4
  • Puteti sa va linistiti, vina este a lui Verstappen care nu l-a vazut pe Raikkonen, Vettel l-a blocat pe Verstappen dar nu i-a pus in pericol trasa. Verstappen a franat si l-a lovit pe Raikkonen care a pornit acest incident, shit happens. Este evident ca Verstappen nu-i inca material de campion mondial, daca era Ricciardo acolo sau Hamilton, cred ca nu se intampla nimic. Verstappen sau Bottas in schimb...
    18 9
  • The FIA has opted to take no further action following the Singapore Grand Prix opening-lap collision between Ferrari drivers Sebastian Vettel and Kimi Raikkonen and the Red Bull of Max Verstappen.

    "Driver of Car 7 had a very good start and was able to attempt overtaking on Car 33 on the left hand side.

    "At the same time, Car 5, which had a slower start, moved to the left hand side of the track; Car 33 and Car 7 then collided resulting in a chain collision with Car 5 and, ultimately, Car 14 (Fernando Alonso) at the next turn.
    7 5
  • Si acum da FIA spune rspicat ca ca din clinciul lui Max cu Kimi, monopostul lui Kimo a ricosat in masina lui Vtettel ca la popice, acum credeti ca sasa este?? Mama ei de treaba, "vettel e vinovat". Si ca sa o spun clar, Max a tras un pic stanga atat cat sa il intoarca pe Kimi in Vettel, Max franand imediat, doar ca i-a dat cu minus, si-a bulit si el monopostul.
    12 9
  • Concluzionand, fiecare poate crede ce vrea el. Insa Ferrari i-au facut un cadou lui Hamilton si implicit celor de la Mercedes (desi acolo titlul pare decis de ceva vreme). Aveau doua masini in fata lui Hamilton, masini ce s-au dovedit mult mai rapide decat Mercedes ieri, si chiar daca Verstapen trecea de ei, oricum luau mai multe puncte decat Hamilton. Asa au luat praful de pe toba, iar daca motorul lui Hamilton nu face "bum" sau "poc" in urmatoarele curse, campionatul e cam jucat. Nu-mi aduc aminte vreun alt circuit din cele ramase in care motorul si/sau sasiul Mercedes sa se comporte mai prost ca in Singapore.
    13 6
  • incident de cursa a fost verdictul comisarilor de cursa...
    3 6
  • @ dubfire - Eu zic ca se joaca inca campionatul
    3 7
  • The Stewards examined video evidence and heard from Sebastian Vettel, the driver of Car 5, Kimi Raikkonen, the driver of Car 7, Max Verstappen, the driver of Car 33 and the team representatives.

    'Driver of Car 7 had a very good start and was able to attempt overtaking of Car 33 on the left hand side. At the same time, Car 5 which had a slower start, moved to the left hand side of the track; Car 33 and Car 7 then collided resulting in a chain collision with Car 5 and ultimately Car 14 (Fernando Alonso) at the next turn. Cars 7, 5 and 33 had to retire immediately as a result of the incident; and Car 14 retired some laps thereafter.

    'The Stewards consider that no driver was found to have been wholly or predominantly to blame for the incident and will therefore take no further action.'
    3 4
  • ion 01
    Concluzia FIA: daca esti MAX si cineva te depaseste poti sa-l lovesti!
    3 3
  • GrosJan
    Am revazut incidentul de pe masina lui Max. Il blamati degeaba, nu are vreo vina. Tine masina dreapta, rotile la fel. Putea sa faca mai mult de atat sa avite accidentul? Da, putea frana asa ... anticipat, dar nu era treaba lui. A facut cat depinde de un pilot ce are incredere in ceilalti piloti.
    3 1
  • @ZZZ sper sa se joace. nu are niciun farmec cand una din echipe sau unul din piloti domina autoritar, or dupa 2000 cam asa s-a intamplat de cele mai multe ori, sau de multe ori. oricum ma uitam pe gazetta dello sport si desi comentariile de acolo ar fi fost intrucatva mai indreptatite sa fie pro ferrari se pare ca italienii de data asta sunt mai cu picioarele pe pamant.
    2 5
  • Asa fac aia... Nu suporta sa aibe piloti ne-latini. Daca mai si gresesc sau fac o cursa proasta sar in capul lor. Daca au pilot latin ii gasesc numai scuze.
    0 0
  • @AyrtonSenna1991 OK imi cer scuze ca te-am facut idiot dar mi s-a parut exagerata faza cu Verstappen.Faza cu micutul fan Ferarri s-a intamplat la Barcelona si imi aduc foarte bine aminte ce zicea mircea84.Eu nu ii iau apararea.Zic ca ai exagerat(cred eu) spunând ca Max e idiot,infantil.tampit,imbeciul sau mai stiu eu cum.Asta iti spun si eu tot ca unui prieten.
    7 9
  • Hamilton ar trebui sa aiba o crescatorie mare de curcani si sa-i imparta imediat dupa campionat pe la Charlie Whiting, Max, Kimi, strategii Ferrari etc. lista-i lunga.
    Imi pare rau pentru Alonso. Ar fi facut o cursa mare pt el si McLaren.
    15 4
  • Sa nu ne bucuram inca. Daca Ferrari vin cu un motor nou si daca e la fel de puternic, va fi problema, pentru ca vor putea trage mai mult de el, decat Mercedes.
    8 7
  • nu va mai certati degeaba, s-a dat solutia de catre FIA: incident de cursa dar vina ii apartine lui Vettel care a maturat pista trimitandu-l pe Verstappen in Raikkonen
    8 12
  • Aveti toata istoria cursei aici ....trageti concluzii fara sa va mai certati si sa va jigniti gratuit :
    https://www.formula1.com/en/latest/headlines/2017/9/race-hamilton-wins-chaotic-wet-dry-race-in-singapore.html
    3 0
  • Ok , iti accept scuzele . Poate ca am exagerat dar sti si tu ca nici un om nu poate fi perfect . Toti avem slabiciuni si in unele momente ne pierdem cumpatul . Am cel mai profund respect pentru tine deoarece iti vezi de treaba si nu ataci pe nimeni , indiferent pe cine sustii . Mari piloti s-au respectat intre ei si imi vine in minte mesajul lui Senna adresat lui Prost in acel week-end tragic de la Imola . Deci eu vreau sa avem o relatie cat mai buna si mai armonioasa , nu imi plac nici mie jignirile.
    5 5
  • Cunoscatorul asta F1 ii ataca pe toti pilotii (cu o exceptie) by default. L-a facut pe Max in toate chipurile, de parca daca il ataci pe Max o sa para veteranul ala tocit mai breaz.
    1 2
  • Ca in reclama "s-au cunoscut deja ..." hahaha
    1 3
  • Info important

    Vettel a suferit avarii la cutie si la motor in urma accidentului. Cutia va fi schimbata pentru ca a suferit un DNF, dar a pierdut unul din cele 4 turbo avute la dispozitie.
    10 5
  • @Dany: Daca FIA nu i-a pedepsit inseamna c-a fost vina lui Verstappen, si plus spune ca Verstappen l-a lovit pe Raikkonen si nu invers. Sau poate n-ai citit atent?
    12 4
  • Un accident ce putea fi evitat daca VET ii lasa spatiu lui VES, RAI ar fi trecut pe primul loc si intr-un final Ferrari ar fi avut de castigat. RAI ar fi cedat locul lui VET si aia era cursa pentru Ferrari.
    Dupa parerea mea nu se putea da altceva decat incident de cursa. VET ar fi trebuit sa fie mai cu capul pe umeri(doar e campion mondial) dar se pare ca nu a fost si l-a costat cam scump.
    In rest cateva dueluri interesante si un Sainz care a profitat excelent de conjuntura si s-a plasat pe primul sau loc 4 in F1.
    Ricci a tot asteptat o greseala din partea lui HAM insa britanicul a mers exceptional astazi. "Shoey" se pare ca a avut si ceva probleme la cutia de viteze si nu a putut forta.
    Cam asta a fost cursa de pe Marina Bay.
    Bafta.
    9 5
  • Salutare! Kimi Raikonnen il depasise pe Verstappen, iar Verstappen nu a acceptat asta si a virat usor stanga suficient cat sa-l acroseze pe Kimi. Vettel a schimbat trasa pentru a se apara de Verstappen dar din pacate Kimi s-a dus direct in Vettel ceea ce adus si la abandonul acestuia din urma. Problema este ca Verstappen trebuia sa-l lase pe Kimi sa treaca pentru ca era cu jumatate de monopost in fata lui dar nu a facut-o pentru ca el nu accepta sa-l depaseasca nimieni, cu orice pret. Acest pusti nu s-a maturizat nici macar un pic si nici nu o va face pana nu va fi suspendat vreo 4-5 etape ca sa se invete minte sa mai fie si disciplinat. A distrus munca de un an al echipei Ferrari. E un mare dobitoc si va ramane mult timp asa. In ceea ce priveste titlul mondial in acest sezon din pacate s-a cam decis pentru ca urmeaza circuite care avantajeaza mai mult pe Mercedes.
    11 12
  • @FlorinSilviu1977

    Pai asta e super, daca a distrus munca de un an a echipei Ferrari. E genial... e grandios... e stelar pustiul... cred ca il asteaptă un volan Mercedes din 2019. E facut... e nascut MAX să turbeze cand vede rosu pe pista in fatza lui... El va fi simbolului luptei anti ferrari dupa 2020, o sa vedeti. Un Max argintiu,
    8 15
  • @FlorinSilviu1977 :))...you made my day, cum ar zice francezul Goethe

    https://www.youtube.com/watch?v=Pi-qitmfvlI

    pune stop la secunda 5, si lasa-i pe cei doi din dreapta si uita-te doar la Vettel....si tot la secunda 5 uita-te sa vezi cat de in fata era Vettel sau Raikkonen fata de Verstapen.
    4 6
  • disperatu de vetel a vrut sa-i mature pe toti, ca altfel nu e in stare sa depaseasca. iarmax nu se lasa si loveste la intamplare.
    sa le ia din puncte la amandoi! inca nu au trecut de majorat astia 2.
    7 6
  • kimi vinovat 1 si max vin 2-astia au gresit lamentabil-unul ca a incercat o depasire care nu se face nici la kart si altul un frustrat care nu a cedat
    6 10
  • asa se creeaza monstri vedeta! acceptand comportamente aberante pe pista- fara l;egatura cu sportul! asa a fost sena, schumi....asa este si max. din pacate devin legende de foarte tineri!
    2 3
  • Sunteti idioti. Oameni capabili au analizat si au dat verdictul: incident de cursa. Max a gresit fara indoiala, DAR NU IN CURSA ASTA. E prea bun si va doare ca ii tine umbra terminatului ala.
    5 7
  • @Chull.Mai gandeste odata cine este copia.
    3 5
  • Unde vezi tu ca Max nu este vinovat deloc? Kimi nu trebuia sa forteze atat de tare, daca a vazut ca infantilul ala nu il lasa, trebuie sa franeze, macar ramanea pe locul 3, Vettel nu a gresit deloc, doar a inchis unghiul, daca mergea roata la roata cu Max, urma curba pe stanga, castiga Max in curba. Insa, voi nu vedeti un lucru care de fapt nici nu se vede din filmarile de sus, din lateral, s-a vazut pe o reluare din fata pe Digi, Max trage exact in roata lui Kimi, asta se rasuceste si intra peste Vettel, nu il mai blamati degeaba pe Vettel, Toti procedeaza la fel cand curba vine pe partea inversa. Cautati reluari din fata, nu din lateral!
    Si inca ceva, nea Charlie nu trebuia sa lase sa poarneasca cursa pe torentiala aia, de fiecare data cand Mercedes era in fata, se faceau 15 tururi in spatele safetycar, acum ca Petronas este sponsor principal al circuitului, s-a decis, fie ce o fi intre zevzecul al de Max si Ferrari, prea a stat la cutie Lewis! Senilul ala de Charlie a fost suprins de camere razand in drumul spre sedinta! Asa ca lasati deoparte acuzatii pentru Vettel. Repet, cautati reluari din fata.
    O filmare nu tocmai din unghiul perfect dar urmariti incepand cu secunda 18, nici nu apuca sa traga de volan Vettel si Max deja ii trage una in roata lui Kimi.
    9 4
  • Priviti cu atentie incepand cu secundele 17-18, Max ii trage una in roata lui Kimi, inainte ca Vettel sa traga de volan:

    https://www.youtube.com/watch?v=PC_rDz21_uc
    7 2
  • Robert
    Initial am crezut ca versapen nu are vreo vina dar daca te uiti atent la reluare se vede ca a tras de volan atata cat sa-l atinga pe Raikkonen,
    mare cretin o fi crezut ca are aripi.....
    11 4
  • Si pacat si Alonso, de fapt, la Singapore si cand era la Ferrari a mai avut niste starturi reusite pornind de pe 7-8, tot asa prin lateral. Insa, tinand cont ca avea full wet, ar fi fost depaasit ulterior,da, la start a avut mai multa tractiune cu avelopele de ploaie.
    3 0
  • Extraordinar cate comentarii au putut sa genereze abandonurile pilotilor Ferrari, nici daca aparea Schumacher la tv nu erau atatea. Din comentarii lasand haterii la o parte, 90 la suta ori nu vad bine ori nu au vazut reluarile cum trebuie si restul de 10 la suta se pricep la Formula 1
    Parerea mea este ca nu a fost nimeni de vina fiecare si-a aparat pozitia:
    Raikonnen a trecut pe langa el desi nu avea trasa ideala era cu jumatate de masina in fata lui si avea intaietate, Vettel ca sa isi apare pozitia i-a inchis unghiul lui Max dar nu avea cum sa il vada si pe Raikkonen. Max nu avea unde sa se duca fiind inchis si din stanga si din dreapta, voi credeti ca a vrut cineva sa se loveasca de celalalt? Asta lasand la o parte ca nu era de dat drumul la cursa avand in vedere vizibilitatea scazuta de pe circuit, sper ca fosila aia de comisar sa iasa la pensie mai repede.
    Mai terminati cu certurile, jignirile, etc "pilotilor".
    7 3
  • serban
    Vina lui Max, vina lui Kimi, chiar nu mai conteză, din păcate am avut un campionat frumos și strâns, decis acum de inconștiența celor doi. Păcat, s-ar fi putut menține incertitudinea până la sfărșit.
    3 1
  • Lol , unde m-am luat eu de toți piloți ? E vina lui Verstappen
    punct . Câte incidente a avut olandezul anul asta ? Unde e " talentul supranatural " pe care îl ridici tu si alții în slăvi ? Senna si Schumacher , făceau si ei chestii din astea , dar ei le făceau cu cap . Verstappen le face total aiurea.
    PS
    Sper ca am scris corect . Încă o observație de a ta și cad în depresie .
    4 3
  • Toată lumea blamează pe toată lumea. Hai să fim corecți indiferent cu cine ținem și să judecăm faza așa cum a fost (aveți aici video cu slow motion: https://www.youtube.com/watch?v=PPuyooS0QqY). Din unghiul ăsta se vede clar cine pe cine a lovit. Deși țin cu Ferrari trebuie să admit faptul că și-au ruinat cursa ajutați de Verstappen. Amândoi piloți Ferrari au luptat pentru poziție neluând în calcul atitudinea lui Max. Omul ăsta trebuie tratat cu altă măsură atunci când cineva ajunge lângă el (Max ori intră în adversar, ori îl scoate de pe circuit). Piloții Ferrari nu au ținut cont de aspectul ăsta iar Verstappen a făcut ce știe el cel mai bine să facă. Nu de puține ori au fost proteste împotriva lui când a comis-o rău de tot, ba mai mult, s-a ajuns să fie implicat și ta-su în acele dispute verbale între cei loviți și progenitură. Deci, rezumând toată treaba, Max „se sperie” văzându-se între cele două Ferrari, trage ușor stânga, îl atinge pe Kimi care ricoșează în Sebastian și uite așa au gândit comisarii un incident de cursă.
    11 0
  • De vina e chiar Vettel. Autorul moral cel putin. Ce o lua asa tare la stanga cand pentru a aborda urmatorul viraj (de stanga) ar fi trebuit sa-si aseze masina in dreapta? Cel mai putin vinovat e veteranul Kimi. Vettel i-a inghesuit pe amandoi in stanga si si-a luat-o pe merit.
    7 6
  • Ce frumos ca nici Max si nici Kimi nu au avut ceva de pierdut ci tot Vettel.
    5 3
  • ayrton4ever
    @ayrton91 si alti hateri Verstappen si nu numai... Nu va mai uitati la F1, nu e de voi... va uitati degeaba, va chinuiti/mintiti singuri... plus ca s ar putea sa urmeze ani buni de suferinta pt. voi, cand/daca pustiul pune mana pe o masina competitiva. (Brazilia 2016 si China 2017, curse de referinta pt talentul aratat).Tineti minte ca de ex. Senna la varsta lui Verstappen era in karting inca. Nu va mai consumati calciul aiurea haterilor, nu puteti schimba nimic.(injurandu l pe el sau pe restul nu aratati decat ce ratati sunteti voi) :)))
    5 3
  • Nu m-as grabi sa-l declar deja campion pe Hamilton, mai usor cu "stirea asta de senzatie". Unii care au castigat (in mare parte pentru ca rivalii au abandonat) n-au facut atat spectacol. Mai sunt destule curse, asa ca sa le luam pe rand, la momentul respectiv.
    3 1
  • ayrton4ever
    Scuze pt greseli/semne de punctuatie/paranteze aiurea puse.
    1 0
  • Cert este ca daca nebunul nu vira stanga impactul nu avea loc acolo. Poate pe franare intra in ambele masini rosii....Bine ca nu a omorat inca pe nimeni!
    4 2
  • Cum adica, ce o lua asa tare pe stanga cand trebuia sa isi pozitioneze monopostul pe dreapta. Adica, cum, tu stii ce-i aia trasa ideala, pentru ce sa sa pozitioneze monopostul pe dreapta ca sa il intreaca Max? Nu ti-e clar ca 2 masini care merg paralel, cel de pe partea cu curba intra primul? Vorbesti ca sa vorbesti, scrii ca sa te aflii in treaba, ne critici pe noi cand nu ai habar despre fenomen.
    Ce au gresit cei de la Ferrari, este doar ca poate au fost un pic prea impulsivi si cam atat. Cand ti se ingusteaza banda de mers, ce faci, accelrei sau franezi? Din ce se vede pe reluari, Max si Kimi puteau merge cot la cot pana in curba, unde Vettel era 1, apoi Kimi ca era pe partea lui curba iar Max nu avea pe unde si intra in curba pe 3. Putiul nu a fost de acord si a tras stanga de volan atingandu-l pe Kimi in roata spate, dand efectul de popice si scotand numai putin de 4 piloti din cursa.
    Un singur lucru uitati, toate accidentele din ultima perioada au un singur punct comun, Max, chiar daca e vorba si de propriul coechipier.
    Ati vazut cum a fugit Ricci in urma cu 2 curse direct la gatul lui Marko? A trecut peste toti, nu a mai tinut cont de seful de echipa, direct la ala s-a dus, asa trebuie sa procedeze toti pilotii.
    Prostanacul asta a ruinat cursele a zeci de piloti in ultima perioada, inclusiv pe a lui Lewis in vreo 2 ocazii. Imi pare sincer rau de Alonso, nu-s fan Mclaren dar ar fi meritat si el si Mclaren o sansa la un loc 3-4-5 la cat de praf au stat anul asta, era ceva nou.
    7 1
  • Si ala care ne numeste pe noi hateri ai lui Verstappen, pai daca tu este de acord cu actiunile lui Max, inseamna ca ai nevoie de calmante, esti bun de dus in camasa de forta la spiltalul de nebuni. Cum sa fii de acord cu asemenea actiuni periculoase, nu stiu ce varsta ai, daca ai permis de conducere, de cat timp il ai dar eu daca as vedea unul ca tine pe sosea, m-as opri instant si as semnala politia pentru pericol public.
    5 1
  • @ayrton4ever
    Dacă ai fi avut un cont mai vechi ai fi observat că nu sunt hatter . Îmi dai mie niste exemple de curse pe care le-ai luat aleatoriu de undeva . Ai văzut măcar cursele alea ? Restul de comentariu este un atac la persoană . Ce ai vrut tu să arăți cu asta ? Ca știi F1 ? Greșit omule , habar n-ai . Nu te mai fandosi ca nu merge crede-ma
    2 3
  • @briel, in sfarsit o reluare in slow motion din fata, exact asa cum am zis de nenumarate ori.
    Se vede destul de clar, cum Max trage in stanga, Vettel nici nu incepuse inca sa vireze stanga cand Max il Loveste pe Kimi, apoi Kimi rasucindu-se, se duce direct in Vettel care virase usor stanga. Kimi deja trecuse de Max dar nah, ce stim noi haterii lui Max.
    8 3
  • Pentru cine mai are nevoie de clarificari, faptele vorbesc de la sine, Max loveste roata lui Kimi https://www.youtube.com/watch?v=PPuyooS0QqY
    4 2
  • Si mai tare decat atat, uitati-va ce impact a preluat Alonso, zburase cu totul de pe pista.
    1 0
  • ayrton4ever
    @ayrton81 Mai "veteranule", uita te la cele doua curse, nu mai face spume aiurea :))

    A fi fan Senna in timp ce l scuipi pe Verstappen... cum sa zic... "bipolar" ? :)))

    Cat despre vechime... ca fapt divers, am castigat in 2007 un tricou chiar pe site-ul asta, "nimerind" top 5 la una dintre curse. Pe vremea aia aveau concursuri, insa tu precis stiai deja asta, veteranule :P
    8 2
  • Din discutiile de dupa cursa, reiese ca Verstappen a plecat mai slab nu avea pneurile bine incalzite si a franat fara sa-l vada pe Raikkonen... Ce mai deranjeaza pe mine este ca Vettel nu si-a vazut de cursa lui si de trasa lui... avea toate pista libera...
    5 4
  • Ca sa nu mai aducem aminte de interviul lui Max dupa terminarea cursei unde declara ca se bucura ca pe langa el au abandonat si ceilalti doi, sa te bucuri ca pe langa tine au mai abandonat 2 piloti spune mult despre caracterul lui.
    Pilot bun dar care mai are de muncit mult pe toate planurile pana sa ajunga la nivelul celor de sus.
    10 2
  • E corect, pentru a vira la stanga iti asezi masina cat mai aproape de exterior, pe dreapta adica, acolo e linia ideala. Apoi intri in viraj. Vettel a incercat sa-l blocheze pe Max, de asta s-a dus in stanga atat de mult.
    3 0
  • parerea mea
    Am asteptat sa treaca 24 h ca sa pot comenta la rece. Am vazut/revazut startul din toate unghiurile filmate si din toate masinile. Cateva lucruri care nu au fost spuse mai sus:
    -Atat Vet cat si Verst au avut un start mai slab decat raikonen;
    - Imediat dupa start, Verst nu si-a tinut trasa ci a luat-o spre dreapta lui, incercand sa-i ia fata lui vet;
    - Ca raspuns la aceasta manevra Vet a inceput sa faca stanga, in ideea de a intra primul in virajul de la start;
    -Este foarte elocventa reluarea din masina lui Verst, se vede cum -in ciuda startului mai slab- masina lui vettel este mereu in fata RBR cu toate rotile. Ca atare, nu era pericol de acrosaj intre Verst si vettel si astfel nu exista un motiv intemeiat pentru care Verst a tras stanga de volan.
    -se poate vedea cum, in momentul in care Verst a inceput sa ia stanga, Kimi era deja parallel cu RBR, iar cand Vett a fost in fata lui Verst, acesta a tras stanga si mai mult, cel mai probabil pentru a nu fi blocat in urma lui Vet in prima curba. Din pacate pentru noi nici nu I-a trecut prin cap ca exista cineva care poate era deja in partea lui stanga .
    Din punctul meu de vedere Verst a facut urmatoarele erori:
    Strategia lui a fost sa plec tare si sa-i ia fata lui Vet, de aceea a plecat direct spre dreapta lui;
    Cum a pornit la fel de incet ca Vettel, cand si -a dat seama ca nu are sanse sa-i ia fata iar acesta i-a raspuns cu aceeasi moneda (a mers spre stanga) in loc sa-si continue traiectoria initiala, spre dreapta ( ca o paranteza, mergand spre dreapta avea mult mai multe sanse in prima turnanta), olandezul s-a razgandit si a inccercat sa revina pe trasa initiala;
    Nu I-a trecut nicio secunda prin cap ca cineva din spate deja era pe trasa lui, pe care o lasase libera, astfel incat nu s-a asigurat ,ceea ce este o greseala de incepator si la condusul pe drumurile publice, dar'mite in formula 1.

    Din pacate pentru fanii F1, increderea exagerata (ca sa nu zic incosnstienta|) combinata cu lipsa de experienta a olandezului au generat un nou incident.
    Lipsa de reactie a oficialilor F1 nu trebuie sa ne mire, este bine stiut ca Verst este protejat, nu pentru ca ar avea nu's ce pile, dar in inconstienta lui genereaza incidente care astfel mai anima un campionat ce nu prea are spectacol de oferit. Argumente la acesta afirmatie sunt chiar articolul de fata: peste 100 comentarii in nici 24 de ore. Ia comparati cu Monza unde Ham a fost locomotiva toata cursa!
    Un alt argument pentru rolul lui Verst de "{nebunul padurii" este in ce scria ieri Formula1.com: "For Verstappen, meanwhile, it was his seventh retirement in 14 races, with three of those coming on the opening lap."
    Practic verstap a terminat 50% din curse, iar 3 le-a terminat din primul tur, "tragand" dupa el si pe altii! aproape 25% din curse au fost influentate de max....
    Daca eclestonii nu au fost in stare sa creeze spectacol, l-au adus pe baiatu' lu' tata sa joace bowling cu masina de F1 pe post de bila. Probabil ca este doar o chestie de timp pana cand va provoca accidente mult mai grave.....
    16 3
  • Interesant e ca haterii lui Max sunt mai degraba fanii lui Alonso decat ai lui Vettel. Nu are lagatura cu accidentul asta. Are legatura cu faptul ca e talentat, e de viitor pe cand gloaba lor e cu un crac pe tusa.
    4 8
  • parerea ta, cin naiba o citeste
    5 2
  • Vettel matura toata pista, de pe dreapta pe stanga. Max il vede ca se apropie, incearca sa vina mai aproape de Kimi si....asta a fost.
    Daca Vettel tinea drept, scapa nelovit. Punct.
    16 13
  • fizica de gimnaziu
    Obsrv ca legile fizicii sunt straine unora dintre confratii comentatori: daca urmeaza o curba la stanga si 2 masini intra simultan, reactia generata de forta centrifuga face ca masina din interiorul curbei sa arunce in afara masina din exterior.
    De aceea atat Vet cat si Verst au incercat sa ocupe interiorul, mergand spre stanga. De aceea Hamilton s-a oprit si nu a intrat in parlel cu vetel in prima curba (vedeti reluarile).
    Si tot din acest motiv cel care are interiorul intr-o curba ar trebui sa aiba prioritate. Daca cel de pe exterior se incapataneaza sa nu cedeze, va sfarsi prin a fi aruncat in afara circuitului, singur sau luand cu el pe cel de pe interior.
    4 3
  • @@lol
    Ar trebui sa dau cu matura pe aici dupa unele gunoaie....
    Daca Vettel isi tinea trasa cum a tinut-o pe Lewis si nu se apropia de Max....era alta povestea.
    Sa facem pe smecherii pe aici putem toti..
    Clar Vettel vinovat 100% !
    9 11
  • @fizica de gradinita
    Mai era pana la curba, Vettel s-a bagat acolo doar ca sa inchida. NU lua virajul chiar in acel moment.
    15 2
  • Alonso
    Accidentele nu ar trebui lasate asa la voia intamplarii. FIA trebuie sa ia masuri in directia asta. Toate accidentele trebuiesc ticluite minutios.

    HAHAHAHA
    2 2
  • Ganditi-va ca Hakkinen este fan McLaren, l-ati vazut vreodata postand ceva la vreun pole sau victorie Ferrari? Niciodata, dar este primul care posteaza cand sunt incident cu pilotii Ferrari. Fanii McLaren sunt acri, deh McLaren este pe nicaieri de ceva ani, si in loc sa fie bucurosi ca cineva se lupta cu Mercedes, merg pe idea "sa moara si capra vecinului", o zicale pe care evident au inventat-o romanii.
    3 8
  • Kimi face la fel in 2003 cind era la mclada...acest retardat a ruinat cursa echipei Ferrari:Kimi identic retard boy
    https://youtu.be/PL08AB7u5Nk
    8 7
  • Nu stiu ce cred unii pe aici dar orice pilot care pleaca din pole, procedeaza la fel, ii inchide unghiul de atact celui din p2, reluati toate starturile de curse si veti vedea procedura identica cu cea a lui Vettel.
    7 5
  • Acum sa fie sanatos cu 'procedura' aleasa.
    1 1
  • Cea mai prosta cursa pentru Ferrari ever !!!!
    Nu inteleg de3 ce Vettel sa bagat sa ii taie calea lui Verstapen ???
    Nu putea sa merga drept inainte ???
    A pierdut sansa la titlu pe prostia lui.
    7 7
  • https://www.youtube.com/watch?v=n-IMVwClDww
    1 3
  • se mai intimpla,dar la unii se repeta prostia
    Kimi
    https://youtu.be/PL08AB7u5Nk
    6 5
  • Ma uit de multi ani la Formula 1, dar, niciodata in istoria Ferrari n-au existat un Lolec si Bolec care sa se acroseze de atatea ori. Sunt stupizi, ca si Raikkonen a gresit, a virat spre Verstapen iar celalalt prost a virat din start croit spre stanga, in mod clar era startului manual nu ii prieste falcii blonde. Daca Verstapen ar fi fost inspirat si ar fi franat prostii aia doi s-ar fi izbit din plin. Sanse la titlu...nu cu soferul de duminica adus de la Red Bull ca o masea stricata. Monopost au. Pacat de el si de inginerii care lucreaza.
    2 4
  • Da bah, ii inchizi cand ai un start bun, nu cand deja ai pierdut un tempo! Ce naiba, are 4 titluri si destula experienta nu e un rookie!! Ii fi tu fan Vetel dar a comis-o tare, si e pilotul cu cele mai multe evenimente din ultimii ani. Vezi cate acrosaje, ultima cu Hamilton. Rezista la presiune zici, ai? la care, la aia atmosferica.
    1 1
  • N-ai nimerit-o iubita, fanii Alonso nu sunt fani Vetel. Fanii Alonso apreciaza pilotii adevarati iar dintre Hamilton si fetita ta...vezi si tu cine e pilot. Daca vrei.
    4 0
  • Nu bre, capra vecinului nu moare, se sinucide, iar comedia e intotdeauna bine primita.
    3 1
  • @Mclaren_Mircea_1985

    Maimutoiuleeeeeeeeeeeeee..... iei clantza si tu si Vitzelul tau... Esti o maimuta debila.... ai luat m...e fraeere cu Vitzelul si ciuma ta rosie... sunteti defintati.... sunteti de rasul lumii.... ma simt bine si sunt fericit sa vad cele doua ciume rosii cum se ciocnesc.... That is MAX.

    p.s. il ador deja pe Max. La cate scatoalce le-a dat ciumetilor... Ar fi de vis sa vina la Mercedes ca urmas a lui Lewis cand acesta se va retrage.... il adorrrr. Le-a dat-o deja de 10 ori la ferraristi... Turbeaza cand vede masinile rosii langa el... el va fi eroul nostru. Keep going MAD MAX.
    7 10
  • Ar fi de vis sa revina in lupta Vettel si la Abu Dhabi MAD MAX sa il ciocneasca pe Vitzel si sa piarda titlul la un punct sau la numar de victorii,
    6 9
  • De-acum inainte acu' ca stim cine e campionul mondial vom mai vedea multa comedie la Ferrari, bine, cu niscai consecinte ca nu ramane spectacolul fara aplauze...Marchione va fi in primul rand ;), oricum, pozele, din orice unghi cu acrosajului divelor face orice prima pagina inca vreo 2-3 saptamani LOOOL
    2 2
  • Uitati-va la wrestling daca vreti ciocnituri, altii chiar se uita la Formula 1.

    Gata s-a evaporat toata substanta din perfuzii? Nu gasiti nici venele? Ce va faceti 2 saptamani pana la urmatorea cursa?
    1 0
  • Eu sunt aici ca un simplu comentator ,dar daca stiti o persoana care simpatizeaza cu Vettel ,sa stiti ca e grav ,sufera de Vettelism ,si aceste argumente o vor ajuta: 1 Monza 2008 nu a existat a fost cursa ilegala 2 Ferrariul lui Vettel nu are nici o legatura cu Ferrariul lui Alonso doar culoarea rosie,3 patru mondiale ,nu patru fraude ,pentru ca Petrov etc.astea le mai sti,4 Ce fericit era Webber inainte sa l cunoasca pe Vettel si cum echipa i a facut viata un cosmar saracului Webber si daca aceste argumente nu au folosit spunele cum Vettel provoaca stari de rau in Paddock arandu le degetul aratator colegilor,atunci cand castiga:))))
    4 1
  • @YAZ

    Chiar acum ma uit la digi sport 4 la reluare la cursa, M-am uitat si azi noapte, ma uit si azi si mai ma uit si joi. E delicios momentul cu Vettel.
    5 7
  • Cristipota
    Sunt fan mclaren de cand ma stiu,sunt anti ferrari desi sunt suporter al lui juve:-)...cea ce vreau sa va spun este ca f1 se indreapta intr o directie gresita,noi vrem spectacol dar atunci de ce aruncam cu noroi in cei care fac spectacol?dam cu vina in Max samd. Vettel a cules ce a semanat pt ca el vesnic asa face cand pleaca din pole,matura pista pe latime. Nu de f1 ar tre pedepsit ci chiar de ferrari. Va urez toate cele bune
    3 3
  • @Cristipota
    Olandezul nu face spectacol . El doar scoate piloți din cursa . Asta nu e spectacol . Spectacol e un duel roata la roata ( nu se mai poate acum de când cu DRS-ul ) , timpii apropiați în calificări , mai multe echipe la vârf , asta înseamnă spectacol .
    PS
    Chiar interesa pe cineva faptul că tii tu cu Juventus si ca ești anti Ferrari ? Eu înțeleg că vrei sa te pui bine cu alții , dar nici chiar așa că e dătător la ochi.
    5 3
  • buna seara,

    pentru relaxarea dumneavoastra va dau un link

    https://www.reddit.com/r/formula1/comments/70nj0d/thought_the_start_needed_to_be_more_dramatic/

    corelarea cu muzica este incredibila...
    0 0
  • Hai să vă zic una...
    2012 - Alonso mult mai bun decât Vettel, cu o mașină mult mai inferioară. Era lider al clasamentului. Avea titlul în mâini. Spa 2012. Grosjean îl scoate din cursă și Vettel recuperează 25 de puncte. Vettel câștigă titlul deși n-a fost cel mai bun.
    2017 - Vettel mai bun decât Hamilton, cu un Ferrari aproape egal de Mercedes. Lider al clasamentului. Verstappen îl scoate din cursă. Hamilton recuperează și se distanțează.
    Cred că există o lege a compensației. Evident, legea asta l-a urmărit și pe Alonso, și pe Schumi, și pe Kimi, Massa, etc. Pe toți.
    Restul nici nu mai contează. Uneori nu câștigă cel mai bun, ci e nevoie și de puțin noroc.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru