Hamilton a câştigat Marele Premiu al Chinei!

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 17.04.2011
Lewis Hamilton a câştigat la Shanghai după ce l-a depăşit pe Sebastian Vettel cu numai patru înainte de finalul unei curse spectaculoase în care Mark Webber a completat podiumul după ce a plecat de pe locul 18.

Lewis Hamilton a obţinut o victorie spectaculoasă în Marele Premiu al Chinei după ce strategia cu trei opriri la boxe l-a avantajat comparativ cu Sebastian Vettel, care a optat pentru numai două schimburi de pneuri.

Pilotul echipei McLaren l-a depăşit încă de la start pe campionul mondial şi, chiar dacă a coborât mult în pluton după schimburile de pneuri, a reuşit să revină în frunte după ce i-a depăşit succesiv pe Jenson Button (turul 36), Nico Rosberg (turul 42) şi Felipe Massa înainte de a lansa atacul decisiv asupra lui Vettel în turul 52.

Acesta din urmă a sperat că strategia cu două opriri la boxe va fi suficientă pentru a obţine a treia victorie consecutivă, însă germanul a fost nevoit să-şi conserve pneurile şi a fost cu o secundă mai lent decât Hamilton spre finalul cursei.

Ultima treaptă a podiumului i-a revenit în mod surprinzător lui Mark Webber, care a plecat de pe poziţia a 18-a a grilei de start şi a efectuat trei opriri la boxe. La fel ca Hamilton, australianul a avut un final de cursă incendiar în care i-a depăşit succesiv, printre alţii, pe Massa, Rosberg şi Button, reuşind să stabilească şi cel mai bun timp al cursei.

Button a terminat pe locul patru chiar dacă la start a preluat conducerea în faţa lui Vettel, iar Rosberg s-a mulţumit cu locul cinci deşi la un moment dat părea unul dintre principalii favoriţi la podium. Ferrari a avut parte de o nouă cursa modestă, iar Felipe Massa a reuşit să-l învingă pe coechipierul său Fernando Alonso în lupta pentru şase.

Michael Schumacher a terminat pe locul opt la capătul unei curse în care s-a evidenţiat prin mai multe depăşiri spectaculoase, iar pilotul Mercedes GP a fost urmat de Vitaly Petrov.

Ultimul punct pus în joc i-a revenit lui Kamui Kobayashi, care l-a depăşit în ultimul tur pe debutantul Paul di Resta.

În spatele plutonului, Lotus a reuşit să se claseze pe locul 16 prin Heikki Kovalainen, care i-a învins pe Sergio Perez (Sauber) şi Pastor Maldonado (Williams), iar Hispania Racing a încheiat cursa cu ambele monoposturi. Singurul abandon al cursei i-a aparţinut lui Jaime Alguersuari, după ce pneul dreapta-spate al monopostului Toro Rosso s-a desprins la scurt timp după ce a ieşit de la boxe.

 

Marele Premiu al Chinei, rezultat cursă:

PROVISIONAL RACE RESULTS

The Chinese Grand Prix
Shanghai International Circuit, China;
56 laps; 305.066km;
Weather: Sunny.

Classified:

Pos  Driver        Team                       Time
 1.  Hamilton      McLaren-Mercedes           1h36:58.226
 2.  Vettel        Red Bull-Renault           +     5.198
 3.  Webber        Red Bull-Renault           +     7.555
 4.  Button        McLaren-Mercedes           +    10.000
 5.  Rosberg       Mercedes                   +    13.448
 6.  Massa         Ferrari                    +    15.840
 7.  Alonso        Ferrari                    +    30.622
 8.  Schumacher    Mercedes                   +    31.206
 9.  Petrov        Renault                    +    57.404
10.  Kobayashi     Sauber-Ferrari             +  1:03.273
11.  Di Resta      Force India-Mercedes       +  1:08.757
12.  Heidfeld      Renault                    +  1:12.739
13.  Barrichello   Williams-Cosworth          +  1:30.189
14.  Buemi         Toro Rosso-Ferrari         +  1:30.671
15.  Sutil         Force India-Mercedes       +     1 lap
16. 
Kovalainen Lotus-Renault + 1 lap 17. Perez Sauber-Ferrari + 1 lap 18. Maldonado Williams-Cosworth + 1 lap 19. Trulli Lotus-Renault + 1 lap 20. D'Ambrosio Virgin-Cosworth + 2 laps 21. Glock Virgin-Cosworth + 2 laps 22. Karthikeyan HRT-Cosworth + 2 laps 23. Liuzzi HRT-Cosworth + 2 laps Fastest lap: Webber, 1:38.993 Not classified/retirements: Driver Team On lap Alguersuari Toro Rosso-Ferrari 12 World Championship standings, round 3: Drivers: Constructors: 1. Vettel 68 1. Red Bull-Renault 105 2. Hamilton 47 2. McLaren-Mercedes 85 3. Button 38 3. Ferrari 50 4. Webber 37 4. Renault 32 5. Alonso 26 5. Mercedes 16 6. Massa 24 6. Sauber-Ferrari 7 7. Petrov 17 7. Toro Rosso-Ferrari 4 8. Heidfeld 15 8. Force India-Mercedes 4 9. Rosberg 10 10. Kobayashi 7 11. Schumacher 6 12. Buemi 4 13. Di Resta 2 14. Sutil 2

 

 

Comentarii (109)

  • WEBBER = FABULOS !!!
    Cursa INCREDIBILA pentru WEBBER !!
    A inchis multe guri astazi !
    51 5
  • Asa da cursa!!:):) Bravo McLaren!!! Bravo Hamilton!!:):)
    ..
    34 12
  • in sfarsit o cursa interesanta
    dominatia red bull a luat sfarsit buna strategia mclaren pacat de button
    26 11
  • WEBBER
    bravo, a fost ceam mai frumoasa cursa, din acest an, bravo si lui Ham, strategia a fost cea mai buna pentru ham si webber
    32 0
  • Bogdan
    Extraordinar
    Nici nu stiu pe cine sa remarc mai intai ...
    Ma abtin. Cursa a fost incredibila. Eu nu am mai vazut asa ceva. Si ma uit la F1 de cand se televizeaza in Romania.
    Imi pare rau ca Schumi nu a reusit sa il depaseasca in final pe Alonso.
    36 7
  • Superba cursa!!!
    Webber. Hamilton, SUPERB!!!
    SI mercedes OK. Rosberg locul 5 pornind de pe 4, Michael 8 pornind de pe 14. Michael cel mai bun start. Regele starturilor. De pe 14 pe 9.
    Hamilton superb!!! Nu sunt fan, dar eram atat de bucuros, mai ales cand am vazut zambetele amare de la standul energizantului (Red Bull).
    Ferrari, desi sunt fan, doar cei care tin cu Schumi nu pot uita Ferrari, DEZAMAGITOR!!!
    Bravo Ham Ham!
    40 7
  • NeoGalaxy
    Ce cursa :p
    Bravo lui Hamilton sa-i dea o bere lui Maldonado, iar Webber pur si simplu incredibil! Sa speram ca in Turcia se vor schimba lucrurile, baietii de la Ferrari nu stau prea bine, desi paradoxal sunt mai bine pozitionati ca anul trecut :P
    14 15
  • norocos ham ham
    daca webber pornea de pe un loc mai bun castiga cursa.....sau daca mai erau 5-6 tururi de parcurs....la un moment dat webber era mai rapid decat restu cu aproape 4 secunde.....trecea sigur de vettel si hamilton......sa vazut experienta sa in aceasta cursa......si inca un lucru de subliniat.......fara Kers!!!!!!!!!!!
    pacat de rosberg....a facut o cursa buna....merita un loc mai bun de 5......sa precipitat si a gresit spre sfarsitul cursei.....ghinion si cu tampitu ala de la williams ce nu are ce cauta in F1 maldonado.....orcum cred ca rosberg a invatat cv din cursa asta.....ca poate sa castige si poate o va face anul asta sau cel putin in viitor
    12 24
  • Cursa
    Absolut superba cursa! De la victoria lui Ham si detronarea lui Vettel, la greseala lui But la PIT si terminand cu cel mai surprinzator lucru aparitia lui Web pe podium dupa plecarea de pe 18. Absolut magnific, asa da curse. Felicitari tuturor!
    17 0
  • 5 depasiri hamilton
    sa va aud cu zeul alonso ce a facut?????
    23 19
  • Dezamagitor Ferrari. Alonso dupa ce la depasit pe Schumacher, i-a lasat pe toti sa treaca de el. Start prost Vettel, Hamilton l-a intrecut din cauza pneurilor, daca mai erau 5 tururi, Weber trecea si el.
    11 12
  • Spectacol!!!
    Cum sa nu te bucuri de spectacol!
    Nu mai conteaza pilotul preferat. A fost prima cursa de-a dreptul incitanta si fara ploaie.
    Merci Pirelli!
    Superba cursa.
    34 1
  • Made in China
    Cursa a fost fantastica! Au fost dueluri impartite pe tot parcursul cursei, depasiri si rasturnari de situatii. Credeam ca va castiga Button. Foarte foarte buna cursa lui Webber.
    25 0
  • totul tine de pneuri si strategia cand sa le schimbi, hai un pic aerodinamica, asa se vor castiga cursele
    4 1
  • Ferrari slab
    ferrari trebuie sa schimbe cv la masina....dar mai ales mai are mult de lucrat la strategii.....cand vn vb de strategii parca cei de la red bull sunt de peste 50 de ani in F1 si ferrari de cativa ani.....inca o cursa in care parca ferrari din nou siau lasat acasa experienta....alonso cei drept putin ghinionist....orce ar face ferrari anul asta tot pe locul 3 vor termina la constructori.....mclaren chiar daca a intrerupt suprematia celor de la red bull tot cei de la red bull sunt favoritii....webber cred ca va fi impulsionat de aceasta cursa.....stie ca poate mai mult....si sezonul trecut a inceput mai timid ca apoi spre sfarsitu sezonului sa fie favoritul campionatului....dar orcum mclaren o sa le faca zile fripte in multe curse....si poate poate si ferrari o sasi bage nasu spre sfarsitul sezonului...ca de obicei cand va fi prea tarziu....se vede clar ca lipsesc jean todt ross brawn etc....
    cea ce conteaza cel mai mult parca spectacolul sa intors acasa......in Formula 1!!!!
    7 4
  • ctlnmihai
    Hamilton a câştigat Marele Premiu al Chinei!
    O cursa superba .....Bravo Mclaren! BravoHamilton !Bravo Button! dup[ pole-position-ul de ieri castigat de Vettel din peimul tur efectuat nu credeam in victoria
    17 4
  • Chinese chaos
    Ce spectacol am avut baieti!!! Incredibil! Webber e omul zilei, a aratat o posibila strategie care ar putea functiona! Cu pneurile hard obtine un loc in jurul de 10 la calificari, si la cursa ramane 3 seturi de soft, si functioneaza, am vazut azi!!
    Come on boys keep on flying!!!
    14 1
  • Superb
    Superb momentul de la boxe. In sfarsit ceva de film
    7 2
  • Frumoasa cursa!
    O cursa extraordinara! E din nou spectaloc in F1.
    @ automarket
    P.S. De ce dureaza atat pana afisati un clasament de etapa?
    3 2
  • ctlnmihai
    Hamilton a câştigat Marele Premiu al Chinei!
    dupa *, primul*
    1 2
  • comatu_norbert
    Bai comatule inteleg ca-ti place Schumi ofilitu dar e departe sa sa fie regele starturilor.................gandeste-te de 1000000 inainte sa scri prosti.In rest toate bune.........daca ti-ai schimba nick-ul si poza mai ales ai fi si tu in rand cu lumea.
    7 44
  • Regina sporturilor cu motor
    Cea mai frumoasa cursa din ultimele sezoane!Bravo lor! Nu uitati avem astazi pe www.sport.ro Formula 2 cu Mihai Marinescu de la ora 16.30.
    4 1
  • China
    In primul rind bravo Webber! Cursa a fost excelenta, foarte frumoasa.. Observam ca McLaren sint foarte aproape de RBR, Mercedes GP au si ei un progres. Rosberg are ceva dar nu are tot.. la fel cu Schumi, îi trebuie mai multă concentratie şi efort în calificări şi îşi rezolvă o problemă pe care ne-ar bucura iar unora le-ar inchide gura..
    10 2
  • Superb Lewis!!!!
    Bravo Lewis!!! Le-ai aratat tuturor ca esti cel mai bun pilot din F1. A depasit atatea masini de rang 1 (nu Sauber, Renault, Lotus, etc..). A depasit un Mclaren... a depasit un Ferrari... a depasit un Mercedes.... a depasit un Red Bull... Aceasta cursa demonstreaza foarte clar, ca Vettel este INCAPABIL sa castige o cursa daca nu este in fata. In momentul in care este prins in spatele unui pilot, sansele sale la victorie devin aproape nule. Nu a incercat nici macar o depasire asupra lui Lewis, cata vreme cei doi au fost prinsi in spatele lui Button. Nu l-a atacat pe Rosberg la mijlocul cursei... Webber intr-adevar a facut o cursa senzationala dar masinile depasite de el au fost de mana a 2, doar cu Alonso si Button putem spune ca a facut ceva extraordinar. Priviti cat de temerar... cat de curajos si de indraznet este Lewis... Si-a depasit coechipierul... + Rosberg, Massa, Vettel... Nu va legati de faza cu Maldonado pentru ca oricum + inca 1-2 tururi tot il facea pe Rosberg... Unde sunt "prietenii" lui Lewis care in teste erau aroganti, si mandri de "masinuta" lor rosie??? :)) acuma sa stea cuminti cu botu pe labe si cu codita intre picioare si sa admire ce a reusit Mclaren intre saptamana premergatoare cursei de la Melbourne si momentul actual de la Shangai.
    26 25
  • @bRB
    Nick-ul meu este numele! Nu ma ascund in anonimat draga tovarase. Poza sunt eu!
    Ce nu iti place? Bass-ul meu sau bratul de '52 cm.
    In legatura cu Schumacher, chiar daca este "ofilit", priveste doar starturile din acest an! Dar linistit poti sa le revezi si pe cele din sezonul trecut!
    Eu cred ca am vorbit civilizat. Cultura nu ma lasa sa dau replici de mahala/suburbie.
    37 8
  • Bravo Mclaren
    felicitari Lewis si Webber ! cei doi au condus excelent astazi . Neogalaxy , mai zi-ne ceva din regulament cu privire la manevra lui Vettel de la start . Asta e a 2-a oara consecutiv .
    16 4
  • Bravo Hamilton! O victorie muncita. De asemenea o cursa buna si pentru Webber. Daca as crede in teoria conspiratiei as spune ca azi RBR i-a pus la dispozitie lui Webber o masina ca a lui Vettel pentru ca oricum pleca prea din spate .....
    De remarcat faptul ca noile gaselnite pro spectacol - kers, flapsuri, uzura prea rapida a pneurilor - isi fac pe deplin treaba, o depasire asteptata la capatul unei linii drepte fiind acum foarte probabila. DAR aceste depasiri nu tin de mana pilotului ci de un avantaj momentan. De aceea nu tin de sport si de ce s-a vrut initial sa fie F1, daca ar fi sa ma intrebati pe mine, dar adevarul este ca satisface pe cei multi si va fi deci directia in care va merge F1 pe viitor.
    13 2
  • webber
    azi, webber a dat ,, o mare PALMA celor de red bull,, ......, iar PIRELLI a adus spectacolul in F1.... SCHUMI....chiar daca nu prea straluceste in calificari , in cursa e meserias mai ales la STARTURI ( IN SFARSIT VAD UN SCHUMI COMPETITIV ), MASSA bunicel - - a cam inceput sa fie in fata lui alonso ,iar acest lucru se vede si ma incanta - - , Rosberg bun ( Mercedes inca nu au masina competitiva la fel si ferrari ) si din pct meu de vedere cem atat..... asteptam MP AL TURCIEI O ZI BUNA .....
    20 3
  • FerriBaci
    McLaren par sa fie singurii care pot pune probleme lui RBR. Ferrari o echipa cu istorie este la fel ca si Williams neinspirata la alegerea pilotilor. Asta din cauza mafiei interne care de prea multe ori atribuie posturi nu celor mai indicati si competenti oameni. Pacat de istoria Ferrari ca este acum scrisa de cine nu trebuie .... si ma refer aici in primul rand la Alonso si la cine l-a adus, care mai tine in functie si un Massa iesit din forma de mult. Pare sa revina, dar sa il bati pe Alonso este o formalitate pentru un pilot de top.
    8 7
  • MP al Chinei
    RBR a riscat mult cand au stabilit strategia cu 2 opriri pt Vettel.24 de tururi e prea mult pentru un rand de cauciucuri...Anyway, Hamilton a meritat pana la urma victoria, dar aceasta cu siguranta nu a fost obtinuta in maniera in care ar vrea sa cread cel mai fanatic fan al sau, Mircea_Mcla,ren(sunt curios draga Mircea ce o sa faci cand Hamilton va pleca la alta echipa, sau pentru tine cine e pilot la Mclaren e cel mai bun din F1?).In halul in care avea Vettel anvelopele si un Sauber il depasea lejer(a se vedea cum a fost depasit de un Force India intarziat fara probleme pe linia dreapta).
    Vettel-starul slab si srategia cu 2 opriri l-au penalizat(plus problematicul KERS)
    Webber in schimb a facut cea mai buna cursa din cariera(la egalitate poate cu Hungaroring 2010), si draga Mircea, el a plecat dupa 18 si a depasit si Mclaren(Button) si Ferrari(Alonso, Massa) si Mercedes(Schumacher, Rosberg).
    Button-un pic prea conservator
    Rosberg-o cursa buna datorata execelentei strategii gandite de Ross Brawn
    Massa-din nou inaintea lui Alonso si asta nu datorita vreunui concurs de imprejurari
    Alonso-o cursa mediocra pana la urma
    Schumacher-o performanta buna, s-a duelat roata la roata cu multi piloti, a aratat ceva sclipiri din fostul mare campion, dar nu mai e cel din 1994-2006.
    Asteptam sezonul european unde vad o lupta stransa in Turcia intre RBR si Mclaren, apoi vor urma cursele care pun in valoare superioritatea aerodinamicii RBR-Silverstone, Nurburgring, Hungaroring.
    RBR raman favoriti, dar conteaza foarte mult cum celelalte echipe vor dezvolta monopostul
    22 2
  • Red Bull o cursa buna fara KERS.
    8 5
  • Superb!!!
    Superba cursa, se pare ca noile pneuri, DRS si KERS chiar au efect: foarte buna recuperarea lui Weber, m-a impresionat si Massa, pacat ca Ferrari a mers pe o strategie gresita, poate prindea si podiumul.

    Asteptam Turcia :)
    9 1
  • Addenda
    Principalul artizan al specatcoului de pe circuit se numeste Pirelli
    14 0
  • @davidjupanu
    Stii ce inseamna reviriment in a doua jumatate a sezonului? Insemna ca masina iese prost facuta la inceput de campionat de firma care o face, iar revirimentul tine de spionaj. De aceea este prea tarziu.
    2 2
  • Ce spectacol!
    A fost o cursa nebuna cu depasiri din primul metru pana la ultimul,sigur e in top 3 personal.Asta e F1.a fost o atmosfera superba,cu un castigator meritat,felicitari,Lewis a fost extraordinar.Webber si Schumacher ne-au aratat niste manevre extraordinare,bravo.Acum a inceput sezonul cu adevarat.Mai lipseste Kubica si va fi razboi si cu el pe pista.Ne vedem in Turcia.ciao ps: Go Vettel
    5 3
  • @bernd
    Nu cred ca va pleca la o echipa specializata in bauturi energizante :)))) Stai sa vezi cum iese Newey la pensie, se si dezumfla Red Bull ca o gogoasa umflata artificial ce sunt... Toata chestia lor sta in smecheriile de regulament pe care le exploateaza el cel mai bine. Newey este nascut in 1958, nu mai are foarte multi ani de stat. Chiar daca este foarte bun, undeva intre 55-60 de ani va "parca" si el. Sa ii vezi atunci pe Red Bull cum le va iesi pe nas tot energizantul lor de 2 lei. Nu au resursele pe care le are Mclaren si Ferrari, vor reveni acolo unde le e locul cat de curand. Pe termen lung Red Bull este o musca pentru Mclaren :)) Razboiul cel lung este cu Ferrari, cu ei se va lupta Mclaren dupa ce Newey nu va mai desena masini ci isi va creste nepotii :)) Oricum daca Mclaren a recuperat atat de mult in doar 3 saptamani inseamna ca spre final ii va bate cu mana la ureche pe Red Bull. Tot de Ferrari ma tem mai tare pana la finalul sezonului, ei au pedigree, oricand pot reveni. Toata smecheriile astea ale lui Newey vor fi neutralizate pana la urma.
    8 24
  • @bernd
    daca ar fi sa tinem cont de locul de pe grila (cat mai in spate) vs. rezultatul final, prima cursa ce-mi vine in minte ca cea mai tare din acest punct de vedere este Suzuka 2005, cu un Kimi plecat de pe ultimul loc si care castiga cursa dupa ce face ultima depasire in ultimul tur.
    12 0
  • Opinie
    Cursa a avut ceva sare si piper. Hamilton a castigat meritat si e pe val. Sunt curios cand va depasi Vettel doi ”grei” intr-o cursa.
    13 2
  • Aoleonso
    bai ferarishtilor, voi chiar nu va mai saturati? Tot ii dati cu strategia gresita. Ce vina a avut strategia ca Massa l-a luat pe Alonso la start? Nu se poate sa fie mereu strategia de vina. Ori masina ori pilotul. Cel mai probabil pilotul. Alonso nu e decat o gogoasa umflata de media care castiga cu greu doar cand are o masina net superioara sau cu ceva trucuri necurate. Eu nu tin minte sa fi castigat vreodata Alonso detasat, scapat in fata. Ir masini bune a avut destule.
    7 9
  • @McLaren_Mircea_1984
    Puterea financiara a celor de la Red Bull este imensa.
    Priveste topul celor mai puternice firme europene pe 2010:
    http://www.rankingthebrands.com/The-Brand-Rankings.aspx?rankingID=23&nav=industry
    14 5
  • @B.T.
    in 2005 kimi a plecat de pe 17 in japonia si a castigat cu 1,7 secunde avans

    in 2000 rubens a plecat in germania de pe 18 si a castigat cu 7,5 secunde avans

    in 1995 schumacher a plecat in belgia de pe 16, la umilit pe damon hill si a castigat cu 20 secunde avans.
    12 1
  • @bRB
    Eu nu am jignit pe nimeni pe acest site!
    Limbajul de mahalagiu consta din injurii adresate altor persoane. Nu cred ca eu sunt cel care face asemenea remarci!
    Poate ca sunt demn de mila, merci ca ma indrumi spre o introspectie.
    28 4
  • Super F1
    Un castigator meritat si o cursa cum nu s-a mai vazut de ani de zile.Felicitari lui Hamilton si lui Schumi pt.spectacol.Webber se pare ca isi revine.Vom avea un campionat frumos,cu multe depasiri,si-l va castiga Vettel sunt sigur,care azi a invatat din greselile care le-a comis astazi.CIAO
    5 2
  • alonso
    Alonso se duce de rapa....a inceput sa`l bata massa....dupa 4 curse a reusit si alonso sa`l depaseasca pe petrov(ceea ce a fost in malayesia a fost din cauza ca a gresit petrov si a luat`o prin porumb)....ferrari e clar sub mclaren si redbull....vai de ei...felicitari Ham:)
    11 6
  • Best recent race!!!
    Webber... extraordinar, fantastic... inima de "alergator"... Bravo!
    4 0
  • @coman_norbert
    Credema, forta financiara a lui Mclaren e mai mare. Vodafone este cea mai mare firma de telefonie mobila din lume. Gandestete ca din Mclaren detine 30% Mumtalakat Holding Company of Bahrain care apartine familiei regale a Bahrainilui, detinand resurse financiare si petroliere imense. Plus ca Mclaren au cei mai multi sponsori. Intra pe site-ul oficial al echipelor de Formula 1 si vezi ca Mclaren sta mai bine decat oricine la capitolul acesta, depasind si Ferrari, chiar daca situatia este foarte apropiata. Gandestete la Mclaren Technology Center, sau la Mclaren Automotive, lucruri care celor de la Red Bull le vor lipsi in urmatoarele decenii. Nu cred ca le putem compara la nici un capitol Mclaren cu Red Bull.
    12 20
  • jungla
    Dupa o cursa fantastica... poate cauti ceva...
    torride, torrnade, torrential... pe toate gusturile...

    http://www.jungla-urbana.com/signupref?ref=9440

    Haide in jungla urbana
    Sa scarpinam ursul de blana
    1 3
  • Daniel Popescu
    Te rog sa stergi contul meu de pe acest site.
    Nu stau intr-un loc in care bunul simt nu exista si sunt lasati anonimii sa adreseze injurii gratuite.
    Anumiti oameni, anonimi, aduc injurii userilor logati, vorbesc necivilizat.
    Nu vreau sa fiu partas la asemenea manifestari.
    Merci
    23 4
  • @Mclaren_Mircea_1984
    mircea nu te pripi:)....mai sunt atatea curse pana la sfarsit:)....cei de la redbull mai au mult de aratat si sunt convins ca si ferrari la fel....acum fara nicio suparare....bft!
    10 0
  • @bRB
    Iti recomand sa te comporti civilizat si sa nu mai arunci vorbe aiurea. As putea sa ma dezlantui eu impotriva ta si nu cred ca ti-ar placea.
    18 3
  • ctlnmihai
    Mclaren_Mircea_1984
    Red Bull e echipa de bătut dar nici Ferrari nu trebuie neglijată...
    3 0
  • Horner spune
    Celor care contestati superioritatea monopostului Mclaren in aceasta cursa va citez pasage din declaritia lui Horner dupa cursa. Nu mai pierd timp cu tradusul pt ca ma gandesc ca 90% dintre useri inteleg limba engleza. "Red Bull team principal Christian Horner admitted that his team opted for a two-stop strategy in an attempt to outfox McLaren's Lewis Hamilton and Jenson Button, and that had Sebastian Vettel matched their three-stop plan he would not have been able to bring himself into play." Daca mergeau si Vettel pe o strategie cu 3 opriri, atunci Vettel iesea in spatele ambelor monposturi Mclaren. Priviti: " "If we had made just three stops behind them, we probably would have stayed behind both of them," Horner told the BBC. "So we decided to do something different to try and beat both of them and we thought we could make it work - we came within four to five laps of doing so – and P2 is still a great result. "Concluzia: Deci cine este regele in Chine???
    6 15
  • *china
    ..
    3 11
  • @rBR
    Vezi ca poate-ti postez niste blesteme online de nu mai apuci sa raspunzi provocarilor.
    2 9
  • @Mclaren_Mircea_1984
    si cine a fost regele in malayesia si australia?:)))....e o bucurie de moment:)
    8 4
  • malaysia*
    ...
    1 1
  • ctlnmihai
    Hamilton a câştigat Marele Premiu al Chinei!
    Gândiți-vă câte speculații s-ar fi țesut dacă ,în locul lui Button ,la boxa celor de la Red Bull ar fi oprit Hamilton...
    7 0
  • Superb Webber! Superb Schumacher!(daca il ajuta masina mai mult era pe podium)
    Era de asteptat o victorie a lui Hamilton. Button a stiut cat poate si nu a fortat niciodata mai mult. McLaren merg din ce in ce mai bine.
    Ferrari dezamagirea acestui sezon. Daca nu se schimba foarte multe vor avea un sezon jalnic, risca sa fie depasiti de Mercedes Gp, noroc ca Renault nu au piloti de top ca altfel ii depaseau pe cei de la Ferrari. Nu stiu ce au pregatit inginerii, dar in locul lui Montezemolo ii dadeam pe toti afara. Anul trecut nu au pregatit o masina buna,l-au lasat pe Alonso sa se chinuie. Anul asta ingroapa in "mocirla" toata faima echipei italiene. Sa vina Perez si Briatore, sa scape de Massa. RUSINE Ferrari!
    14 5
  • @rBR
    Mi-e teama ca daca scriu cum o faci tu n-ai sa intelegi nimic. Linisteste-te ca altfel dau drumul unei tirade de blesteme de-o sa ingrozesc tot online-ul romanesc nu numai pe tine. Si astfel o sa ramana automarket fara vizitatori. Mai bine te opresti ca altfel o sa-ti para rau.
    5 3
  • @coman_norbert
    E mai bine pe anonimi sa nu-i bagi in seama. Chiar te deranjeaza parerea unui coate goale care schimba de la sport.ro unde se dau stiri despre oile lui becali, la taraf tv?
    Ar trebui ca sa nu se mai permita comentariile din partea celor care nu au cont pe site, sper ca aici nu e sport.ro unde sa ne injure toti taranii care au auzit de internet si le urla in casti Nicolae P.ţă. Totusi Formula 1 e un sport al oamenilor inteligenti/geniilor spre deosebire de fotbal;)
    21 3
  • @bRB @Bethurbazal
    Nu va mai jigniti baieti aiurea ci savurati victoria lui Lewis :P A fost incredibil Lewis azi :)
    9 12
  • @Mclaren_Mircea_1984
    Chiar daca McLaren si Ferrari au mai multa putere financiara, nu stiu de ce, dar cred ca echipa austriaca investeste cei mai multi bani in dezvoltarea monopostului. In 2010 cu siguranta au cheltuit cei mai multi bani, iar in 2011 vor face la fel. Titlul il castiga echipa care investeste cel mai mult. Italia e in criza economica, are destule probleme. Ferrari nu e ca in vremurile buni si are o oarecare teama cand se gandeste la bani. Red Bull pe viitor va atrage marii sponsori si va deveni cea mai bogata in maxim 3 ani.
    6 1
  • @maryo37
    Nu va rezista intelege, nu are acea calitate in adancime in privinta staffului tehnic. Nu vezi ca e o masina masluita de smekeriile lui Newey. Cum sa fie mai bogata decat Mclaren, doarece daca se supara seicul din Bahrain cumpara Red Bull si pune lacat pe brand :)) Nu exista acea rezerva de ingineri de calitate care exista la Mclaren sau Ferrari. Gandestete unde ar fi fost Red Bull de la jumatatea sezonului trecut si aceasta daca nu ar fenta regulamentul cu acea aripa fatza ce le aduce -500 pe putin. Si chiar cu toate acestea Mclaren in regim de cursa a fost peste ei. Ai vazut la Mclaren cati oameni sunt undeva sub 40 de ani? De la proiectanti, designreri, ingineri si tot stafful, si de care vorbea Whitmarsh ca s-au implicat pt prima data in mod serios in construirea unei masini. Repet daca se supara seicul face ca cel de la Manchester City si sparge concurenta :))
    4 12
  • seby83
    s-a schimbat regula cu calcatul liniei de iesire de la pit de nu a primit massa penalizare???
    5 1
  • Dragos
    au aparut privighetorile ce-ti rod urechile!
    Mircea nu uita de Webber, inca putin si-l depasea si pe Ham... Da a fost spectacol, a fost frumos ca prin Lewis sa intimplat o schimbare pe podium... Dar eu te rog abtinete, nu cred ca te-ai fi bucurat atat de tare daca ar fi castigat altcineva, chiar si Botton.. asa ca ciocul mic, sezonul abia e la inceput.
    7 6
  • cursa china
    va tot extaziati aici degeaba, ca hamilton ca alonso ca vettel webber

    poate nu ati inteles bine , pneurile pirelli cand se duc se duc si asa se castiga curse, nu mai e pilotul ci e pneul si strategia
    7 1
  • @jane
    Dap. Alonso"i-a lasat" sa treaca pe toti. Cu siguranta si el si-a dori sa treaca toti de el ....
    @mario
    Ferrari o fii dezamagire pentru tine. Pentru mine e perfect in regula. La mai mare!
    Renault au piloti mai buni decat Ferrari, dar masina lor nu e pentru circuite rapide.
    Cu Massa ce ai? Daca Alonso a fost mai bun decat el astazi, de ce l-a luat Massa la start si i-a dat si 15 sec diferenta? Aud? Adevarul e ca sunt varza amandoi. Si da, sa vina Perez sa planga Alonso .......
    3 6
  • Today
    @bRB: Vinzi ghiuluri de cupru cumva? Ghicesti in carti oare? Vad zilnic dinastia cu limbaj ca al tau ca mi-e scarba!

    @coman_norbert: cretinii n-au voie sa-ti strice buna dispozitie. Crezi ca vrea un cretin ca asta sa se intalneasca fata in fata cu mine sau cu tine? Sunt multi rromani in spatele sticlei, lasa-i sa vorbeasca tampenii si raporteaza abuzurile fara sa te implici emotional.

    @Daniel Popescu: fa curatenie cat mai repede aici!

    @all: super cursa, excelenti Hamilton, Webber, Vettel. Button a pierdut timp cu greseala de la standuri, Rosberg a gresit si pe mana lui dar si pe lipsa de carburant.
    Scumacher... da, asa ceva vreau sa vad de la el in fiecare cursa. Daca nu ar fi fost tampenia de oprire a lui Petrov in calificari, Schumacher ar fi plecat in cursa din jurul locurilor 4-8 cu siguranta si avea mari sanse ca la start sa avanseze si mai mult. Astea-s cursele, ma bucura prestatia lui de astazi si sper ca si in calificari sa scoata timpi mai buni.
    19 3
  • @Dragos
    Lasama cu buttonii... Lewis ii cel mai bun. Nu as da o victorie a lui Lewis pentru nimic in lume. Sunt beat de fericire... Sa curga sampania... :)
    7 18
  • salutare
    fabuloasa cursa!Si nu spun asta pentru ca Hamilton a castigat,ci pentru ca a fost una dintre cele mai spectaculoase curse pe care le-am vazut in ultimii ani,in afara de cea din Canada de anul trecut!Daca se va mentine echilibrul acesta dintre RBR si Mclaren,atunci ne va astepta un sezon minunat in F1!Am unele dubii,pentru ca au trecut cele mai rapide circuite din calendar,unde teoretic era favorizata Mclaren si in general echipele motorizate de Mercedes,iar acum va venii o serie de circuite care se preteaza monopostului Redbull.Sper sa nu ma insel si sa vedem curse la fel de palpitante ca cea de azi!
    Un mare plus la spectacol l-au avut si pneurile Pirelli care oferit o paleta diversificata de strategii,Se pare ca cea cu 3 opriri la boxe era cea castigatoare.Uitati-va la Hamilton,Button si mai ales Webber.Australianul nu e chiar mort!
    Surprinzator a fost clasarea lui Massa in fata lui Alonso,pentru al doilea GP,consecutiv!
    Vulpoiul Schumacher a fost resuscitat,dar Niko tot e mai in fata ca el!
    O ultima nota,cel mai rapid tur al lui Trulli,a fost mai rapid,ca cel mai rapid tur al lui Alonso,asta inseamna ca Lotus sunt pe calea cea buna!Aceasta informatie o stiu chiar de la Minke Gascoine,si a spus-o la BBC,asa ca este adevarata informatia!
    13 4
  • Alonso a folosit ilegal DRS-ul contra lui Schumi si nu este pedepsit!
    http://www.youtube.com/watch?v=at0GSTZeEs4&feature=player_embedded
    23 5
  • @coman_norbert
    Ce m-as bucura sa se dovedesca incepand de la aceste imagini ca unele echipe au mai multe butoane care controleaza folosirea DRS-ului. Ca Alonso este printre cei mai mari trisori, o stim deja insa de obicei nu se dadea in vileag decat dupa ce nu mai avea nimic de castigat...
    17 4
  • spui asta doar ca a castigat Hamilton. Daca ar fi castigat Alonso al tau, ziceai ca pilot stralucit, cerebral, care stie sa dozeze gumele bla, bla si altele asemenea. Dar cum a castigat Ham Ham, nu a facut el nimic. Doar gumele.....
    5 3
  • Schumy
    Schumy
    Retineti Schumy va fi cel mult cu 2 locuri in urma lui Rosberg in cursa de maine si oare unde ar fi fost daca nu ar fi avut iar probleme la aripa............?


    Cu putin noroc imi iesea acest pronostic dat ieri . Parerea mea in cazul celor doi daca ar ajunge prin absurd sa se bata pentru locurile 1-3 in mod constant ,Schumy l-ar manca cu fulgi cu tot pe Rosberg. Si inca ceva cum a avut o masina pe care sa se bazeze am vazut deja pe vechiul Schumacher = spectacol .Celor care il subestimeaza acum pe Schumy rugativa sa nu-i faca Mercedes GP masina dorita ca veti trai o mare dezamagire..........
    7 4
  • buna
    ramai printre noi Coman Robert!Avem nevoie de cat mai multi utilizatori pertinenti,nu inpertinenti pe acest site!
    11 5
  • mobius
    o cursa frumoasa
    Sunt unul dintre cei care nu il simpatizeaza pe Hamilton preferatul meu fiind Alonso. Pentru aceasta cursa insa ii multumesc pentru spectacol si spun cu toata admiratia ca si-a aratat intreaga masura a talentului. Cat despre Webber eu nu am spus niciodata ca este un pilot terminat ci din contra am spus mereu ca echipa il sustine pe Vettel si il defavorizeaza pe el. In cursa de astazi toti pilotii au contribuit mai mult sau mai putin la spectacol dar cei pe care eu i-as remarca sunt Webber in primul rand si apoi Hamilton.
    13 0
  • Mica addenda pt Mclaren_Mircea
    Vettel l-a depasit chiar pe maretul Hamilton in primul stint cand anvelopele acestuia erau terminate, asa cum hamilton l-a depasit pe Vettel pe finalul cursei in aceleasi conditii, asa ca nu mai fa apologia unei victorii datorate unei strategii mai bune si nu neaparat meritelor unui pilot redutabil de altfel.Dupa ce RedBull vor mai castiga 4-5 curse pe circuitele europene ce-i avantajeaza clar(in afara de Monza) o sa-ti dai seama de aberatiile pe care le spui de obicei cand Mclaren castiga cate o cursa(ca un titlu la constructori n-au mai castigat din1998 iar la piloti au luat titlul in 2008 in conditiile "crasgate-ului de la Singapore, greselilor incredibile ale echipei Ferrari si ametelii lui Glock).
    P.S. Nu ma intelege gresit, Hamilton e un pilot deosebit, il asez in primii 3 la ora actuala in F1 si in top 20 all-time
    14 4
  • @Mclaren_Mircea_1984
    Daca vrei sa fii naiv n-ai decat! Dar sezonul e lung si Red Bull va continua sa arate ca mai merita un titlu de campioni.
    Si sunt sigur ca nimeni din lumea asta nu are bani ca sa cumpere Red Bull. Nici toti banii din lume nu vor cumpara Red Bull. Stii de ce? Pentru ca acolo se doreste performanta, nu aroganta ca la McLaren, nu imagine ca la Ferrari. Acolo sunt oameni cu sete de trofee, de victorii. Oameni care stiu sa se bucure de orice rezultat si invata din greseli. Apreciez enorm echipa Red Bull! Chiar daca nu imi convine, trebuie sa recunosc ca arata ca o echipa mare ce are un viitor stralucitor. Pun pariu ca anul asta vettel va avea cel putin 10 victorii :D
    7 4
  • @coman_norbert
    vezi cine vorbeste si nu baga in seama ce zice
    pemalizarea lu-i alonso asteptam si yo dupa cursa s-a vazut in transmisie ca folosit-o + si massa trebuia penalizat ca a taiat linia alba la iesirea din boxe
    3 8
  • @berd
    ce in primii 3?? in care primii 3?? eventual primul. In primii tai o fi prietenul tau Alonso si cu Vettel care daca sunt prinsi in pluton stau la cutie sau fac cu greu o depasire a unei masini de valoare apropiata. Hamilton a demonstrat ca poate castiga o cursa venin din spate. pai daca Vettel schimba prietene de 3 ori iesea mult mai in spate. Button si Hamilton fiind la 9-10 secunde in fata. Daca intra de 3 ori, avea cauciucuri noi dar nu ii era suficient avansul pe care il avea pt a iesi in fata celor 2. vezi ca si horner a spus acelasi lucru, ca daca mergeau pe 3 opriri era posobil sa fi fost in spatele ambelor mclaren nu doar a unuia. Alonso sta prins in spatele lui Massa sau Petrov ce sa mai zic de Vettel ca daca nu intra primu in primul viraj, s-a cam terminat pentru el sansele la victorie. Uitate Hamilton cum de atatea ori nu pleaca din pole dar castiga. Asta inseamna valoare, sa poti sa castigi si cand ai in fata ta masini Mercedes, Ferrari, Mclaren. Asa putem fiecare cu o aripa ilegala care iti da minim jumatate de secunda in tur de calificari obtii pole-ul, iei un start bun si nu trebe decat sa iti faci propria cursa. Nu vezi Vettel, ce crispat ii cand trebuie sa fie el vanatorul si nu vanatul, lent si evaziv in decizii, sta cuminte la cutie sau ii acroseaza pe altii (Webber in turcia, Button in Belgia). Uitate cat de curat Lewis a efectuat depasirile. Viteza lor din calficiari sta in smekeria aia lui Newey, dar nu iti fa probleme Mclaren si fara acea aripa demonstreaza ca ii poate bate pe Red Bull. Abia astept sa se pensioneze Newey (merge si el spre 60 de ani), sa vezi atuncea gogoasa asta artificiala ce ii Red Bull isi reia locul cuminte in pluton. Oricum inca de anul trecut de la Abu Dhaby Mclaren a recuperat decalajul. Deci te rog, nu in primii 3 ci specifica ca PRIMUL ;)
    5 19
  • *venind *posibil
    .. Repet: PRIMUL deci CEL MAI BUN ;)
    4 14
  • @Mclaren_Mircea_1984
    Stii ca cel de la Manchester City nu are nici un trofeu castigat? :)) Eu cred ca seicul ala care investeste in McLaren face momentan precum cel de la Manchester City :)) Si City mai castiga cate un meci, dar pierd campionate si cupe. Seicii se pricep doar la petrol, celelalte investitii ale lor inseamna bani pierduti. Asa ca... sa o lasam moarta cu inteligenta seicilor in afaceri, pentru ca ea exista doar cand are legatura cu petrolul, in rest sunt ZERO, ZERO.
    Daca RBR fenteaza, bravo lor! Asa face orice geniu. Fenteaza puterea de cunoastere si intelegere a unui om obisnuit. In F1 nu e loc de oameni obisnuiti, altfel ne-am face toti piloti sau ingineri. Calitate exista la Red Bull, Ferrari si McLaren au in cap banii.
    Se stie dintotdeauna ca banii nu aduc fericirea, dar o intretin daca stii cum sa-i investesti. Probabil peste cativa ani, dupa ce se plictiseste de trofee, Horner o sa vanda echipa pe o suma uriasa(miliarde de dolari!!)
    3 4
  • @maryo37
    Alaturi de ceilalti fani Ferrari, daca vedeti ca martoaga nu merge nici anul acesta, aburiti pe aici lumea filosofand despre Red Bull si Vettel. Care Red Bull mai ca nu stau decat in Newey. Unde mama nevoii era Red Bull pana sa vina Newey sa vina?? Probabil ca vor da lovitura achiztionandui la pachet pe Domenicalli si Aldo Costa. Cu siguranta vor sparge norii in urmatorii 15 ani atunci. O sa vezi cat de rapizi vor fi cand vor reusi si ceilalti sa fenteze testele la aripa fata. Atunci sa vad unde ii Vettel. Hamilton va fi campion o sa vezi.
    3 14
  • ...
    Sunt curios ce comentariu aberant o sa mai scoti cand Vettel va castiga al doilea titlu la finalul acestui sezon...Eu iti recomand sa mai bei si tu o bere...sa cunosti o fata...nu sa stai toata ziua pe net si dupa vreo 7-8 luni cand Hamilton mai castiga vreo cursa(asta dupa ce iese de vreo 3-4 ori in decor si isi spulbera sansele la titlu ca anul trecut) sa faci un comentariu atat de incins si complet in afara subiectului
    11 5
  • @maryo37
    Lasa tu afacerile, ca treaba lor in cazul acesta nu e sa faca afaceri ci doar sa pompeze bani in Mclaren, pentru ca acolo este altcineva care sa faca "afaceri". Seicul a cumparat Manchester City ca o echipa unde jucau Martin Petrov sau alti expirati de astia de pluton si in 2 ani duce echipa pe loc de calificare in Champions cu jucatori ca Silva, Tevez, Yaya Toure, Dzeko etc... Stai calm prietene, ca investind permanent isi va face super echipa. Red Bull este si va ramane o echipa mica tinuta in spate de un inginer bun. ATAT SI NIMIC MAI MULT. Deci fugiti de pe site daca castiga Lewis titlul.Sa vad pe und eo sa va ascundeti atunci si ce circumstante atenuante o sa gasiti.
    3 13
  • @bernd
    Lasa nu imi purta tu de grija cu ce fac eu. O sa vezi pe Vettel cum va capota. Gata, avantajul aripii fata si a sistemului de evacuare a fost anihilat. Incepe lungul asediu in care resursele Mclaren isi vor spune cuvantul. sa vezi cum va dau peste bot in noiembrie. Abia astept.
    4 13
  • ...
    Si anul trecut dadeai peste bot...dar uite ca Hamilton a dat el cu botul masinii in cateva garduri si a murit speranta :)).Sunt curios la cat de priceput in ale pilotajului daca ai permis sau daca ai condus vreodata ceva peste 200cai putere si tractiune spate ;)
    10 3
  • Automarket
    nu e clar ce ne arata calendarul vostru... Cum adica urmatoarea cursa e pe 22-24 mai in Spania, adica Turcia 6-8 mai cum ramine???... ma duceti in eroare..
    2 1
  • @berd
    Trabant est-german conduc eu. Are 40de cai putere. Important e ca Lewis cu un propulsor Mercedes le baga mintile in cap macaronarilor de la Ferrari, si cat de curand si celor de la Red Bull. Sa muriti voi de ciuda cand Lewis face curse ca cele de azi si va lua campionatul. Nu vor ramane decat clabuci mari de fum din toate fumurile asteaa ce le ai in cap.
    5 14
  • Mircea si Trabantul
    Banuiesc ca i-ai facut tunning Trabantului, ca nu avea decat 26 cai in versiunea stoc =))).Ce ti-e si cu impatimitii astia ai vitezei ca tine...Pacat ca apari asa rar pe site(asta si pentru ca Mclaren obtine doar 2-3 victorii pe sezon).Bafta Mircea!
    P.S.Eu nu sunt fan Ferrari si nici RBR, iar la adresa favoritului tau am aviut mereu(vreau sa cred) doar comentarii obiective, contrandu-ma cu multi omologi frustrati de ai tai din tabara cealalta(Ferrari)
    12 1
  • @Mircea
    Cand va castiga Hamilton titlul voi rîgîii de fericire:))
    6 6
  • @bern
    lasand prostiile la o parte hai sa incheiem polemica. Nu vreau sa ma cert cu o persoana care s-a contrat cu ferraristi, deoarece chiar nu pot sa ma cert cu cineva care s-a certat cu fanii ferrarii. Si sa stii ca sunt si fani ferrari pe care ii respect si stimez mult ca @dmd :)
    2 9
  • mirciulica si dmd
    Trompetele forumului AM.O sa vezi tu in noiembrie.Si nu numai.
    0 8
  • ALONSO??
    Nu am putut vedea cursa, nu inteleg de ce alonso e tocmai acolo!!!!
    A avut probleme???stiu ca Ferrari merg mai prost, dar totusi e o diferenta prea mare de timp intre Alonso si Massa.
    2 3
  • Alyutza
    @andrey11
    Nu Andrei. Alonso nu a patit nimic. Massa isi mai aduce si el cateodata aminte cum e sa pilotezi si ii da clasa lui Alonso. Asta e valoarea lui Alonso. Dar ce zici de Rosberg? Cu o masina clar sub Ferrari le-a luat fata la amandoi. Ferrari ori aduce doi piloti capabili care sa lupte sa concureze unul cu altul, ori se zbat in mediocritate, cu fiecare pilot culcandu-se pe o ureche, unul stiind ca nu va fi lasat, altul stiind ca nu va fi lasat celalalt ...
    6 6
  • tzaigu
    Fabuloasa cursa
    Superba cursa. RBR sunt cum nu se mai poate de multumiti de rezultat. Vettel si-a tras presul de sub picioare de la start. Cred ca a obtinut maximul posibil, 3 opriri il puteau arunca in spatele ambelor McLaren, Rosberg si posibil si Massa. Era un risc prea mare in momentul cursei si unde se aflau sa incerce 3 opriri.

    Strategia pentru Webber cu plecarea pe hard si 3 opriri toate pe softuri (noi noute) le-a iesit perfect. Incepi sa te gandesti daca nu cea mai buna pozitia la start nu ar fi locul 11, in conditile in care diferenta dintre hard si soft, ca longevitate, nu e atat de mare ca in anii trecuti. Am vazut ca di Resta si ambele Torro Rosso s-au descurcat mai prost decat au facut-o plecand din afara top tenului.

    Sauber din nou le ia fata prin faptul ca tin de pneuri mai mult decat toata lumea, Kobayashi intrand din nou in puncte.
    Massa a condus foarte bine, dar e clar ca Ferrari nu are masina competitiva in momentul de fata. Alonso dezamagitor, chiar si in conditile actuale. In ce priveste penalizarea, fiti seriosi, nu si-a creat absolut nici un avantaj ca a avut DRSul activat 1 secunda pe portiunea aceea. De fapt e chiar o zona in care nu il vrei activat (viraj). Asta in caz ca nu reiese ca l-a avut activat si in alte momente ale cursei, asta fiind deja cu totul altceva.

    Hamilton a mers perfect, si cursa cred ca a castigat-o cand l-a depasit pe Button, acela a fost cel mai important moment. Restul au venit relativ usor, Vettel avea pneuri cu 7 tururi mai vechi, Rosberg o masina mai slaba si aparent niste probleme cu economisirea carburantului, iar Massa o masina mai slaba si pneuri mai uzate. Iar Button... nu inteleg cum a reusit sa intre la stop la Red Bull, dar greseala aceea nu l-a costat practic nimic. Nu a fost pur si simplu competitiv de-a-lungul cursei, desi incepuse perfect.

    In final o victorie meritata pentru Hamilton si o cursa magistrala pentru Webber. Chapeau bas pentru ambii piloti.

    Va fi interesant sa vedem cum evolueaza lucrurile pe partea de dezvoltare in pauza de 3 saptamani pana la cursa din Turcia. Cred ca singurul lucru care ii impiedica pe RBR sa domine cu adevarat campionatul sunt problemele in integrarea sistemului KERS. Daca nu le rezolva curand McLaren nu se vor gandi de doua ori sa le ia fata.
    8 0
  • @Alyutza
    Hai sa nu fim chiar atat de carcotasi.Alonso e un pilot bun, a dovedit asta, poate nu azi, dar are niste titluri de campion mondial in portofoliu, cu o echipa care,pana la venirea lui nu era chiar fruntasa.A aratat sa stie sa isi seteze o masina, stie sa o faca competitiva, ceea ce nu pot afirma despre alti piloti bine clasati , care daca nu au o masina competitiva is sub nivelu marii.Asteptam 4-5 curse si speram ca Ferrari isi va reveni.
    Multa bafta in continuare
    7 2
  • ...
    E clar ca Ferrari au gresit iarasi strategia. Daca cu 12 ture inainte de final, cand Massa era inca pe locul doi, il chemau la boxe si-i schimbau cauciucurile hard cu cauciucuri soft, brazilianul avea sanse mari la podium, indraznesc sa spun ca avea sanse la victorie. Din ce am vazut eu pana acum Ferrari si in special Massa, merge prost pe pneuri hard.
    Felicitari castigatorilor, a fost o cursa memorabila. Numai bine tuturor !!!
    4 1
  • superba cursa!!! china 2011
    fantastic! totul...fiecare lupta...fiecare depasire...
    asa trebuie sa arate o cursa adevarata!
    ma bucur pt schumacher...fiind fanul lui, extraordinar start, poate daca va pleca din fata...va reusi si sa castige. sunt sigur ca cea mai buna strategie daca ajunge in Q3 este sa mearga 1-2 tururi rapide la inceput, apoi sa schimbe cu hard si sa mai faca un tur cu hard.(parerea mea)
    ...plictisit de ce se intamplta la ferrari, ramanand fan ferrari datorita lui schumy, se pare ca nu reusesc sa ramana in frunte odata ajunsi acolo, mai multe nu spun.
    felicitari webber!
    desi m-am uitat la toata cursa lipit de tv...se pare ca mi-a scapat cv; vad pe youtube un filmuletz tare interesant ;;) sa-mi spuneti ce parere aveti! http://www.youtube.com/watch?v=QMCn8sNWkJA

    see you in turkey!
    2 1
  • cea mai frumoas cursa din ultimele sezoane! un Schumacher in revenire cu depasiri frumoase, webber cu strategie perfecta, un singur abandon, spectcol pe cinste,(dezamagire ferrari, asta e); Superba cursa!
    8 0
  • csuser
    Frumoasa cursa!!
    Eu sunt curios ce parere au comisarii de manevra lui vettel de la inceput, care mi sa parut mult mai periculoasa decat ce a facut hamilton etapa trecuta. Foarte tare si eroarea lui button de la boxe;)
    0 0
  • @AUTOMARKET
    Pentru bani acceptati toate aceste comentarii? va sugerez sa poata posta comentarii numai usei inregistrati
    2 1
  • adrenalina
    a fost intr-adevar o cursa plina de neprevazut si cu multe depasiri. jos palaria pentru webber. felicitari celor de la mclaren. la cat mai multe curse ca cea din china. lewis a facut o cursa foarte buna. bv lui. pacat ca button a incurcat lojele redbull cu mclaren. rar vezi asa ceva. stie cineva care a fost cauza?
    4 0
  • hakkinen
    @bernd
    Vad un comentariu mai sus,pe care l-am mai citit aici de zeci sau sute de ori"Hamilton a castigat campionatul in 2008 datorita "ametelii lui Glock".....Pana cand tot sustinem treaba asta? Uite aici o analogie in cursa din China : Vettel putea sa intre sa schimbe pneurile in ultimele ture, dar a ales sa ramana in pista si a fost depasit de Lewis care era doar cu 3-4 secunde mai rapid. Chiar pare atat de ilogic ca l-a depasit pe Glock in conditiile in care Lewis era cu 20-30 de secunde mai rapid in acel tur datorita pneurilor?
    6 5
  • Cursa
    Ma bucur ca Vettel si-a luat-o pe cocoasa de la Ham intr-un mod cat mai categoric si original. Depasirea asta inchide gura fanilor de carbogazoase. Weber sabotat de echipa a demonstrat inca o data ca poate fi mai bun decat rasfatatul echipei. Ferrari slab, slab, slab. Trebuie neaparat sa faca ceva astfel ajunge sa se lupte cu Force India si williams. Ma doare sufletul dar asta e realitatea. Asteptam Turcia!
    8 8
  • Aliutza
    @andrey11
    "Alonso e un pilot bun, a dovedit asta, poate nu azi, dar are niste titluri de campion mondial in portofoliu, cu o echipa care,pana la venirea lui nu era chiar fruntasa."

    pana la venirea lui ..... probabil asta este impresia ta, nestiind ca Alonso era la Renault din 2002 ca pilot de rezerva, timpii necalificandu-l ca pilot titular. Erau atunci Trulli si Button pilotii. A trebuit sa se certe Button cu Briatore ca sa gaseasca volan si Alonso. Alonso care a si fost surclasat de Trulli. Oricum, Button era mai bun decat Trulli, si el ar fi fost campion mondial in 2005 si 2006 daca ramanea la Renault. E o chestiune de sansa pana la urma si cu titlurile astea. Uite-l pe Vettel anul acesta. E ca are o mare sansa sa puncteze al doilea titlu? In plus Button e mult mai aproape de Hamilton decat a fost Alonso. "Istetii" se uita doar la puncte, dar daca iei cursa de cursa din 2007 o sa vezi ca Alonso a fost batut rau, doar abandonurile lui Hamilton au echilibrat situatia ca nr. de puncte, dar ca timpi Alonso era departe.
    4 4
  • hakkinen, bern
    calmati-va. Glock era pe gume de uscat. Nu putea face mai bine. Inainte sa inceapa ploaia Ham era campion cu un Glock in urma sa. Numai ca Glock nu a mai schimbat pneurile, a ramas pe gume de uscat mizand pe asta si a fost prins si depasit totusi de Hamilton. Deci @bern, de ravazut cursa, dupa care facem afirmatii din postura de cunoscatori, da?
    6 3
  • racing adevarat
    observ ca simpatiile multora, duse la extrem, ii fac sa piarda mult din spectacol (cum ar fi ca inainte de prima intrare la boxe vettel il depasise pe hamilton pe circuit). si ieri am avut spectacol. avem multi piloti talentati in acest sezon:
    *hamilton este in continuare genul "locul 1 sau altceva nu ma intereseaza"
    *vettel este tot mai cerebral, pare sa vada lucrurile in perspectiva
    *webber nu se lasa niciodata batut (si nu cred nicio clipa in lucruri necurate intamplandu-se la RBR)
    *button ne arata din cand in cand ca are stofa de campion mondial
    *alonso - cu totii trebuie sa acceptam ca e un pilot extraordinar
    *rosberg - de mare perspectiva
    *kobayashi - pilotaj spectaculos; kamikaze kid
    s.a.m.d.
    cu totii sunt sportivi de top, cu totii avem unu-doi preferati, insa nu cred ca trebuie sa aruncam cu noroi in niciun pilot si in nicio grupare implicat in moto-mondial. eu unul ma bucur foarte tare de spectacol!
    6 0
  • Aliutza
    @daniboy
    sa spui: Beh, Alonso e varza beh --- asta este aruncat cu noroi
    sa spui: Button este peste Alonso din aceste motive ... asa s-a intamplat ... ati vazut toti ... astea sunt faptele etc. --- nu este aruncat cu noroi, este o parere pertinenta si atat a unui tip care poate fi obiectiv nefiind un fan definitiv al lui Alonso. E valabil si pentru alti piloti.
    1 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru