Hamilton: "A fost imposibil să concurez cu un ochi închis în finalul cursei de la Monaco"

de Daniel Popescu
Luni, 26.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton a dezvăluit că a fost "virtual imposibil" să concureze cu un ochi închis spre finalul cursei de la Monaco după ce i-a intrat ceva prin vizor.

Am pilotat cu un singur ochi şi a fost virtual imposibil să fac asta.

Lewis Hamilton
Pilot Mercedes
Lewis Hamilton a raportat prin radio spre finalul Marelui Premiu al statului Monaco că i-a intrat ceva în ochi, motiv pentru care nu a mai putut ţine pasul cu Nico Rosberg şi a fost ajuns din urmă de Daniel Ricciardo.

Pilotul echipei Mercedes susţine că a fost "virtual imposibil" să concureze în astfel de condiţii, însă în cele din urmă a reuşit să termine cursa pe locul doi.

"A bătut vântul destul de tare, la un moment dat m-am apropiat de Rosberg şi o mizerie mi-a intrat în ochi. Am pilotat cu un singur ochi şi a fost virtual imposibil să fac asta. În virajele lente a trebuit să închid un ochi, ceea ce a făcut lucrurile mai dificile, dar cu cinci tururi înainte de final mizeria a dispărut şi am fost capabil să rămân în faţa lui Ricciardo", a declarat pilotul echipei Mercedes.

Ricciardo a admis că spera să îl depăşească pe Hamilton pentru a urca pe locul doi, însă în cele din urmă nu a putut ataca decisiv.

"Am forţat şi nu trebuia să salvez pneuri, la final am ajuns în spatele lui, dar a fost dificil să-l depăşesc.

Am încercat să pun presiune, dar locul trei a fost tot ce am putut să fac. Am ştiut că echipa a simţit că trebui să-l ajung şi am aşteptat să văd ce se va întâmplă. Nu voiam să mă mulţumesc cu locul trei, iar dacă exista oportunitatea unei mişcări curate aş fi profitat de ea", a precizat australianul. 

Comentarii (21)

  • Da cum a trecut de viziera acel ceva? mergea cu ea deschisa? altfel nu prea inteleg cum ar fi putut ajunge ceva in ochiul lui! Desi ma uit la F1 de prin 1991 de asa ceva nu am mai auzit (exceptand suspensia lui Senna)!
    13 13
  • Graz Rici! Te asteptam la Ferrari.
    6 15
  • Papagal de scena! I-a intrat mizeria apoi a iesit chiar cand trebuia!
    11 12
  • JugaruGabi
    Nu inteleg deloc cum a reusit sa colecteze mizeria in ochi, in conditiile in care au casca cu viziera. Chiar nu intelg acest aspect.
    13 17
  • pilotii mai deschid viziera din cand in cand din cauza caldurii prea mari. Unii merg cu ea usor deschisa, pe riscul lor, pentru ca o pietricica luata in plin la viteze de peste 250 km/h e proiectil curat. Apoi mai e posibil ca "mizeria" aia sa fi fost in casca deja si din cauza g-urilor s-a refugiat in ochiul lui Ham. Oricum prea mare tam tam cu asta, ca asa a fost sau hu habar nu am, doar Hamilton stie ce gogosi ne serveste, pare a se lua dupa pretinasu lui, Alonso
    11 26
  • JugaruGabi
    E strict problema lor. Stiu ca deschid vizierele la pit, dar in timpul cursei, daca o fac, e strict problema lor si nu trebuie sa mai comenteze. Asta trebuie considerata greseala de pilotaj si nimic altceva. De altfel nu trebuie servita ca si o scuza pentru performanta slaba.

    Din acest motiv devine antipatic domnul Ham.

    De altfel, Rosberg mi se pare ca are alta prestanta: in Bahrain l-a incercat pe Hamilton in orice pozitie si la sfarsit a stiut sa vorbeasca deschis cu el si sa se bucure amandoi de rezultat si de spectacolul oferit. Acum vad ca Hamilton este ofticat rau si nu stie sa suporte infrangerea pe un circuit (ba ameninta cu acccident, ba i-a intrat un avion de tabla in ochi, ba il banuieste pe Rosberg ca a cauzat intentionat un steag galben pentru ca el sa nu obtina pole-ul) - deja o da in copilarisme si in fantasme.

    Sa fie barbat si sa accepte faptul ca la Monaco nu a fost mai bun ca Rosberg.
    23 29
  • Mos Ene
    Bina ca sunteti voi isteti carcotasilor ! Poate i-a intrat o geana.
    As vrea sa va vad pe voi cu o geana in ochi, cucasca in cap si manusi cum o scoateti.
    22 8
  • andrey_1293
    Vizierele nu se inchid niciodata complet - cine a mers cu kartul si a purtat echipament complet cunoaste situatia. Se poate aburi viziera si din acest motiv nu se inchide complet, lasandu-se un mic spatiu pentru a circula aerul.
    19 5
  • F1 din 1990
    Pana sa raporteze acel incident, Ham a mers constant la 1-2 secunde de Rosberg, daca v-ati uitat la cursa, ori nu cred ca dintr-o data a pierdut atatea secunde fara un motiv serios, sau ce credeti ca ia dat un mesaj lui Rici pe BBM si ia spus fratioare hai vino mai aproape sa dea bine la lume, ca pe Rosberg nu pot sa-l depasesc.
    20 3
  • Imi plac astia care fac in asa fel incat sa dea cat mai multe manute rosii, lol, nu sunteti foarte isteti, as spune ca sunteti chiar alienati! Daca ati fi citit (ierbivore cu cunostinte de limba romana nu am vazut inca) ati fi vazut ca vreau doar sa inteleg cum se poate asa ceva!

    @MosEne bine ca esti tu grozav, si eu care am crezut ca ii Icebergul care a scufundat Titanicul....... Si ca sa revenim la genele tale (nu alea din ADN) tin sa te informez ca geana aia, daca clipesti mai hotarat de cateva ori ai scapat de ea!

    @andrey_1293 Serios acuma, tu compari o casca de F1 cu o casca care se sparge cand te bati cu ea de un fir de iarba? Sa fim seriosi, la 250-300 de km/h cu casca inchisa aiurea iti flutura pleoapele de zici ca isi la ceva concurs de samba!
    8 15
  • In mintea lui Hamilton:
    "În virajele lente a trebuit să închid un ochi, ceea ce a făcut lucrurile mai dificile, dar cu cinci tururi înainte de final mizeria (n.r Rosberg :)))))))))) ) a dispărut şi am fost capabil să rămân în faţa lui Ricciardo"
    8 11
  • F1 din 1990
    saau, tocmai ca pierdea secunde fata de Rosberg a inventat problema cu ochiul. Deci, care a fost cauza si care efectul?

    Iar motivul serios pentru pierderea secundelor ar putea fi pneurile. Kimi a pus pneuri proaspete cand avea putin combustibil si a facut fastest lap, deci cam toti cei care au mers pe strategia standard aveau pneuri mai mult sau mai putin uzate
    5 7
  • @Dracu
    las-o asa, ai fost fraierica si nu ai stiut cum e cu casca, nu te enerva, mai bine fa-te mic si uita, asa nu faci decat sa atragi atentia asupra greselilor tale. Si daca vrei gasesti si pe youtube piloti care merg si cu visiera usor deschisa. Inteleg ca te uiti la F1 din 1991, dar deh, mai scapa cate ceva pe ici pe colo prin punctele esentiale
    7 7
  • Sfinte Petre, cade, cade da isi revine si revin de 1000 de ori mai hotarat si determinat!
    2 6
  • @Drace, problema ta ca nu ai zis ce ai vrut sa zici in limba romana. Incearca cu hipopotamii, poate acolo iti iese
    7 0
  • Cred ca au inceput sa-i dea lacrimile :D
    Lasand gluma la o parte, probabil a avut el un motiv serios, altfel nu pierdea brusc ritmul in acele tururi
    10 1
  • JugaruGabi
    @andrey_1293 vezi ca respectivele casti de care zici tu sunt cele care se mai folosesc aici, prin tara noastra. In competitiile de karting profesionist si in F1 au guri de aerisire in jurul gurii si in jurul fruntii pentru a preveni aburirea si pentru a permite circularea de aer.

    http://www.extremesupply.com/Merchant2/graphics/00000001/600x600/bell/bell_auto_helmets/bell_kart2_pro_helmets.jpg - casca de karting.

    http://www.formula1.com/wi/gi/597x478/BgMo/manual/helmet-msc-1_sne28720_lr.jpg -casca F1
    6 0
  • winrar
    hateri hamiltonului nu au auzit de iritatii ale ochiului.

    se mai intampla cateodat sa te jeneze sub pleoape, tu crezand ca ai un gunoi pe acolo. defapt este un mare nimic (doar un manunchi de firicele de vene, iesite in décor(adica umflate, nu iesite precum iarba din pamant), care iti ating pleoapele). Nu trebuie sa stii medicina ca sa iti dai seama de chestia asta.
    9 3
  • Se poate intampla sa se irite un ochi.
    Daca v-ati fi uitat la interviul de sambata Ham avea ochiul stang rosu. duminica vorbeste de ochiul stang dar la un moment dat se freaca la dreptul !
    Cel putin ciudat. Sau sa spunem ca e inconstient, ca trebuia sa se opreasca dar ca un mare luptator s-a batut pana la ultima suflare ( lacrima) ?
    2 0
  • ciprian
    orice ar fi avut sau nu ar fi avut in ochi hamilton e evident un singur lucru 80 la suta din cursa sa tinut scai de rosberg apoi dintro data pierdea o secunda jumate la rosberg si riciardo i lua tot cam atat..acum oricat de carcotasi ati fi ..nu va puteti gandi ca sa intamplat ceva mai ales ca mercedesurile erau pe aceiasi strategiae...eu nu cred ca a uzat pneurile hamilton in asa hal incat sa piarda atat de mult ..ceva a fost acolo ..dara na parerile sunt impartite..
    1 0
  • JugaruGabi
    Iritatiile ochilor apar atunci cand sunt "scarpinati" in exces in loc de clatit, la o banala senzatie de corp strain in ochi. Pe premisa baietilor de mai sus, cu casca, manusi si viteza, n-avea cum sa frece ochiul incat sa il irite.

    Mie mi se pare ciudat pentru ca weekendul asta s-a tot plans: de Rosberg ca i-a comis-o la Q3, dupa care in cursa ca cei de la Mercedes l-au sabotat cu intrarea la pit atunci cand Sutil a dat-o de gard, bagand-ul pe fir pe cel de-al doilea SC si ultima chestie, din cauza ochilor.

    Deja cam multe belele si un univers intors fix impotriva lui alaltaieri...
    2 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru