Hamilton admite că este puţin probabil să cucerească titlul: "Sunt într-o postură ciudată, victoria nu-mi garantează trofeul"

de Daniel Popescu
Vineri, 18.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton a admis că şansele sale la titlul mondial sunt minore din cauza faptului că Nico Rosberg are nevoie de o clasare pe podium pentru a-şi adjudeca trofeul.

Nico Rosberg are un avans de 12 puncte în fruntea clasamentului general înaintea ultimei curse a sezonului de la Abu Dhabi, astfel că va deveni campion cu o clasare pe podium indiferent de performanţă coechipierului său, Lewis Hamilton.

În acest context, britanicul a admis că are şanse mici la titlu şi că se află într-o postură ciudată, întrucât o victorie nu-i garantează cucerirea trofeului obţinut în ultimii doi ani.

"Rosberg face tot ce trebuie să facă, a terminat toate cursele, nu a avut nicio problemă, pe când eu am avut. Sunt într-o poziţie ciudată înaintea ultimei curse. Nu contează dacă pilotez aşa cum am pilotat până acum, pentru că am pierdut foarte mult pe parcursul anului. Nu pot să mă dau bătut, pentru că niciodată nu ştii ce se va întâmpla. Este puţin probabil", a declarat el.

Urmareste Automarket
Între timp, Rosberg poate aborda mai relaxat cursa din Orientul Mijlociu, însă la rândul său nu ştie exact cum să gestioneze Marele Premiu din Abu Dhabi.

"Nu ştiu încă cum ar trebui să abordez ultima mea cursă.

Vă voi spune joi, pentru că până atunci voi avea mai mult timp de gândire", s-a limitat să afirme germanul.

Via Motorsport

Comentarii (25)

  • Rosberg trebuie sa fie campion si va câștiga ultima cursa.
    2 7
  • ca un las jegos ce e. asa o sa abordeze cursa,cum ar purea altfer..
    7 6
  • mda.... mai ales ca daca ar castiga ar fi o senzatie, si mai ales ca in ultimele curse Rosberg a fost mentinut pe 2 parca voit pentru a intarzia deciderea titlului, etc. Sper ca totusi sa nu se faca magarii prea mari si de data asta ...
    16 9
  • @jumbo
    Cam ce magarii s-ar putea face in defavoarea lui Rosberg, asta dupa ce i-au busit 6 motoare lui Hamilton? Spune-mi unde era Hamilton cu prima cursa de dupa pauza de vacanta? Asta lasand deoparte celalalte 5 curse in care a abandonat.
    6 9
  • @jumbo1974ro
    rosberg a fost mentinut pe 2 voit de red bull ca altfel era pe 3 sau 4...poate tot voit rosberg era sa o comita la ultima cursa ;lasa scenarita ...asta nu a castigat inca titlul ca-i pilot de carton la fel ca fetel si amandoi plangeau ca fetitele ca nu vor sa concureze pe ploaie-halal camioni
    5 6
  • Ceva imi spune ca Mercedes va decide sa il lase pe Rosberg cu actualele componente. Se stie ca transmisia lui Rosberg e cam la capat de viata, MGU-H-ul la fel...

    Planul va fi ca Rosberg sa traga tare pentru P1/P2 in calificari, dar in cursa sa mentina un ritm suficient de slab sa termine. Pot aparea probleme, iar daca echipa nu va gestiona cum trebuie aceasta problema, e posibil sa apara speculatii in cazul unui esec tehnic.
    18 4
  • Si asta pentru ca cei de la Mercedes nu au impus ordine de echipa sau nu i-a lăsat sa se bată nebunește între ei dar am vazut la Barcelona spiritul de sportivitate al lui Rosberg, parca prea frustrat omul. Nu zice nimeni, anul trecut a avut cam același probleme ce le a avut si Hamilton anul asta, deci oricât de bun ar fi Hamilton peste Rosberg si este, merita si Neamțul un titlu. Vom vedea in ultima cursa. Nu stiu cum a reușit Mercedes sa aducă suspansul asta dar sa ii ia naiba, chiar au reușit.
    5 4
  • Singurul pilot fara probleme tehnice majore in 2016 a ajuns sa fie victima in ochii unora."Saracul nicusor"daca se strica masina care a fost perfecta in 20 de curse chiar in ultima etapa inseamna ca este sabotat.Bine ca pilotul caruia i s-a stricat 3 motoare aparent identice cu ale lui nicusor nu era sabotat dar rosberg este sabotat desi nu a avut nici o problema tehnica.
    Fara abandonul lui Hamilton din Malaysia lucrurile stateau mult diferit si acum nicusor era pe 2 la 16 puncte in spatele lui Lewis si cu sanse minime sa fie campion dar se pare ca multi au uitat acele nenumarate probleme tehnice ale rivalului lui nicusor si il vad tot pe neamt sabotat.Un abandon a lui nicusor ar fi un lucru drept si complet meritat dar nu o sa se intample si sincer nici eu nu vreau asta pentru ca consider ca acest titlu il va face nefericit pe german pentru ca in adancul inimii va simti mereu ca l-a primit cadou si nu l-a castigat pe pista.Faptul ca rosberg a terminat pe 2 ultimile 3 curse iar in 2 cazuri a terminat acolo mai mult prin noroc arata adevarata diferenta dintre el si Hamilton si lucrurile au stat in toti cei 4 ani de cand sunt colegi asa atunci cand britanicul a fost lipsit de probleme.
    Stati linistiti ca termina nicusor cursa urmatoare pe 2 in cel mai rau caz si aveti campionul mult visat.Titlul lui nicusor este total nemeritat dar nu cred ca pentru fani conteza prea mult.
    8 8
  • daca rosberg abandoneaza , lui hamilton i se sparge motorul, e de stiut ca titlul e jucat, sper la o cursa buna totusi facuta de ceilalti, poate se baga kimi in max ca de sfarsit de an
    18 6
  • @vjohann
    Exact asa se va intampla cu Hamilton vs Rosberg, insa te asigur ca Rosberg nu va avea probleme, tocmai pentru a nu pune echipa in situatia de a-l favoriza pe Rosberg si sa ii buseasca motorul lui Lewis, cartile s-au facut de la inceputul sezonului si ulterior dupa pauza de vara exact cat sa nu mai poata recupera Lewis.
    8 1
  • Prea mult teatru pe fata. F1 a devenit o aberatie ....
    6 1
  • Eu cred c-o sa fie o cursa obisnuita, Hamilton sau Rosberg se vor bate pentru victorie si cam atat. Masina asta Mercedes este cea mai buna masina din istoria Formulei 1, iar 2014-2016 o sa ramana mult in istoria F1-ului ca un prag de victorii, polepositions si 1-2 greu de atins, ceea ce sincer spune totul despre ce au putut castiga in acesti ani, bravo lor.
    13 5
  • bun asta cu "cea mai buna masina din istoria F1"-poate cea vazuta si stiuta de tine. Nu-ti mai dau exemple ca ai tu net.
    9 5
  • corect
    kimi si max decid campionul-cei doi kamikaze :)))
    5 4
  • Orice se va intampla un singur lucru este sigur, anume ca Mercedes va castiga si in acest an.
    Insa trebuie sa acceptam faptul ca daca Ham. nu ar fi avute acele "probleme" cu monopostul, Rosberg nu ar fi avut nici o sansa la castigarea titlului mondial la piloti.
    Fara sa fiu fan Ham, britanicul este pe departe mai bun decat colegul lui si asta o stiu si cei din padocul Mercedes!
    10 4
  • TITI F1
    Daca castiga Ham la arabi, face 10 victorii si Rosberg Roberto castiga campionatul cu 9 victorii?
    6 2
  • @Titif1
    Campionatul in F1 se castiga dupa numarul total de puncte. Nu dupa victorii. Asta in cazul in care nu stiai. Pilotul castiga cu masina. Nu suntem la maraton. Trebuie sa mai si stii cum sa exploatezi materialul de concurs. Mai trebuie si ceva noroc ca nu suntem la sah. Hamilton a beneficiat in cateva randuri de ordine de echipa cand era mai lent ca Rsoberg, a avut si neamtul probleme cu masina destule. Hai sa nu-i bagam in straita lui ham toate meritele. Ca nu-i deloc asa. Daca era campion cu clasa era mult mai serios in prima parte a campionatului cand fara sa aiba probleme cu masina a pierdut puncte multe. Ingrasatul porcului pe ultima suta nu e caracteristica unui campion sadea.
    6 6
  • @gts: Daca ai un exemplu, te rog scrie-l aici. Eu am facut o statistica, pentru mine, in functie de victorii, pole position si duble si as spune ca stau foarte bine, comparativ cu orice alta masina din orice alt sezon. De fapt chiar si fara ultima cursa din acest sezon statistica arata foarte bine pentru cei de la Mercedes. Oricum cred ca toti cei de la Mercedes vor castiga si ultima cursa, fie Hamilton, fie Rosberg dar este posibil sa le iasa o dubla, sau asa cred eu.
    5 2
  • Button
    Hamilton se lamenteaza degeaba. Anul trecut ultimele curse n-au contat pentru el fiind deja campion matematic. Rosberg a tacut si a castigat desi nu era miza.
    2 4
  • Zak Brown v fi noul boss de la MClaren
    1 3
  • va fi*
    0 3
  • @ZZZ: Nu chiar, Zak Brown o sa fie un alt sef (pe partea de marketing de fapt), director executiv de fapt (pe partea de marketing), pentru echipa de Formula 1, doar. Grupul McLaren isi cauta in continuare un CEO.
    3 0
  • @ GTS http://www.mclaren.com/formula1/inside-the-mtc/mclaren-technology-group-announcement/..Zak Brown l-a inlocuit pe Ron Dennis..Ca o sa se ocupe si de marketing printre altele, e alta discutie
    0 2
  • @ZZZ: Doresti o traducere a acelui articol? Zak Brown nu inlocuieste pe nimeni, Ron Dennis era CEO MTC, Zak face parte dintr-o conducere care are trei sefi: adica Zak, Jonathan Neale si Capito. "he process of identifying and recruiting a new Group Chief Executive Officer will continue." asta era Ron Dennis. Sa zicem ca engleza n-o stii prea bine dar totusi, declaratia lor pare clara. Sau nu stii nici macar ce functie avea Ron Dennis si la tine toti sunt sefi, fara altceva? Mare fan McLaren te dai...
    2 0
  • @ZZZ: Si sper ca ti-ai dat seama intre timp ca echipa de Formula 1 McLaren face parte din groupul McLaren Technology Group da? Si ca sunt actionari, sefi pe acolo, nu era doar Ron Dennis asa singurel. Ce nu inteleg eu, este altceva de fapt, de ce a vandut Dennis pachetul majoritar din group MTG? Pentru ca daca nu-l cumpara, o sa fie la mana altora.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru