Hamilton: "Am pierdut timp din cauza unei defecţiuni la frâne"

de Daniel Popescu
Sambata, 23.08.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton a dezvăluit că o defecţiune la unul dintre discurile de frâne l-a determinat să piardă timp în calificările din Belgia, acolo unde a fost învins în lupta pentru pole position de Nico Rosberg cu numai două zecimi de secundă.

Am avut o defecţiune la discul de frână de pe partea stângă-faţă şi din acest motiv am pierdut mult în primul viraj.

Lewis Hamilton
Pilot Mercedes
Lewis Hamilton a obţinut sâmbătă locul doi pe grila de start a Marelui Premiu al Belgiei, însă a fost învins din nou de coechipierul său Nico Rosberg, de data aceasta pentru numai 0.228 secunde.

Britanicul a dezvăluit însă la conferinţa de presă de după calificări că a pierdut timp preţios în primul viraj din cauza unei defecţiuni la un disc de frâne care a făcut ca monopostul Mercedes să devină instabil.

"Am avut o defecţiune la discul de frână de pe partea stângă-faţă, aşa că monopostul se ducea în stânga sau în dreapta, iar eu nu am putut face nimic pentru a scăpa de această problemă. A trebuit să modific echilibrul frânelor şi din acest motiv am pierdut mult în primul viraj", a declarat el.

Esential 0.228 secunde a fost diferenta dintre Nico Rosberg si Lewis Hamilton in calificari
Hamilton nu a menţionat dacă, în lipsa acestei defecţiuni, ar fi putut obţine pole position-ul, însă performanţa l-a încântat pe Rosberg, care a admis că dificultatea de a pilotă pe ploaie nu a fost atât de mare, întrucât condiţiile meteo au fost constante.

"Acest circuit este grozav, este unul dintre circuitele speciale ale anului.

Nu a fost atât de dificil ca în alţi ani, întrucât condiţiile au fost potrivite aproape tot timpul pentru pneuri intermediare. Sunt foarte fericit, pentru că monopostul s-a manevrat foarte bine. Sunt doar calificările, mâine avem o cursă lungă, dar sunt foarte bucuros. M-am simţit bine în Eau Rouge şi poate acolo am câştigat timp", a explicat germanul. 

Comentarii (15)

  • Orce scuza este de prisos ,demonstreaza miine ca esti mai bun , pina atunci te cam bate Rosb si ,, echipa ,,
    15 8
  • Nu este o scuza. Acum cateva minute si Niki Lauda a confirmat problemele la frane ale lui Hamilton.
    13 13
  • Interesanta grila de start, cu execeptia celor de la Mercedes, insa exista un " ac de par La Source" unde orice este posibil :).
    Fortza Ferrari!
    13 4
  • interesant... tocmai ma pregateam sa scriu ca Ham nu se desmeticeste (incepe sa semene cu cuplul Ferrari din 2007-2008 unde vedeta Raikkonen era adesea surclasata de mai modestul Massa...)... daca chiar a pierdut pe probleme tehnice ar fi culmea... Rosberg in afara de acea defectiune la cutia de viteze de la Silverstone si de un comportament subvirator raportat cateva curse la rand nu pateste nimic... in schimb ham cursa de cursa are probleme...
    Daca maine Hamilton nu ataca si depaseste pe linia dreapta e cel mai mare prost... inginerul parca vad cum ii va spune sa aiba grija de pneuri si sa nu se apropie prea mult de Nico
    PS Maine stam cu ochii pe timpii de PIT
    0 1
  • *dezmeticeste
    0 0
  • Test Driver 01
    Traducerea este paralele cu ce spune Hamilton. Nu a avut o defectiune la frane, nu le-a incalzit bine Hamilton si erau prea reci pentru temperatura lor optima de functioare. Saracul Hamilton, nu mai stie ce scuze sa inventeze, deh Rosberg a mers calm, relaxat dar brici in timp ce el a gresit in fiecare tura din Q2 si Q3.
    12 19
  • Test Driver 01
    Saracii fani Hamilton dupa ce ca sunt frustrati nici nu-s in stare sa analizeze situatia bine. Hamilton a declarat ca una dintre frane a fost mai rece si nu s-a lipit de tambur, asta pentru ca in turul anterior nu le-a incalzit bine. Nu-i nici o rusine, se mai intampla. Degeaba v-a dat natura un creier daca nu-l folositi... Rosberg s-a descurcat mai bine in calificari, relaxare, maine in cursa poate sa fie cu totul altceva. Mai incet cu frustrarea, puneti materia cenusie mai mult la munca ca nu-i chiar asa de rau.
    11 16
  • Asta ii un specialist al scuzelor...... Totdeauna este cineva sau ceva de vina ca el nu ii primul.... devine plictisitor!
    14 14
  • Asta nu e o scuza si echipa a comfirmat acest lucru.Oricum maine il mananca pe Rosberg
    4 2
  • Test Driver 01
    Mi-e scarba de ce a ajuns acest site. Mi-e scarba de tot ce inseamna automarket si cititorii lui. De toti Hamiltonistii si Mclarenistii. Doar foarte putine persoane demne si onorabile si aceas sunt Soxy, ferr1 si inca cativa fani Ferrari.
    1 6
  • Am auzit ca a pierdut timp si ca sa-i raspunda lui Mircea la sms-uri. Acum cine stie care o fi adevarul...
    8 0
  • Deja devine penibil. Cand e batut de Rosberg el mereu are cate o problema. Adevarul este altul. Ca Rosberg exploateaza mult mai inteligent acea masina. Diferenta de procesare.
    1 3
  • @ Test Driver

    Tu poluezi acest site prin agresivitatea verbala, prin tupeu, prin cuvintele cu tenta rebarbativa (stiu ca nu intelegi ce inseamna asta... limitele tale se vad...), prin cuvintele de mahala folosite, prin faptul ca esti semidoct, prin lectiile pe care le tii altora fara sa iti vezi barna din ochi,prin felul neelegant in care te adresezi si iti cetegorisesti partenerii de discutie (desi nimeni nu intra in dialog cu tine)...

    PS nu te obosi sa imi dai replica... asta iti va trada inca odata caracterul si limitele de pregatire intelectuala (de care faci atata vorbire descriindu-i pe altii)... cuvinte ca ”scarba” polueaza site-ul de pe care nu pleci desi mergi pe psihologia inversa si speri ca cineva te va ruga sa ramai...
    1 1
  • Rosberg e unul dintre cei mai buni piloti aparuti in ultimul deceniu daca nu cumva chiar cel mai bun. Se vede acum cand reuseste sa ia mai mereu fata lui Hamilton, un Hamilton care a batut fara drept de apel pe cel pe care il considera tifosii cel mai bun ignorand datele concrete. Rosberg e cam la fel de rapid ca si Hamilton (altfel nu am avea mereu lupta pentru pole la miimi de secunda intre ei) dar mai safe.

    Acum da, poate a fost o defectiune la frane (desi ma indoiesc sa-ti taxeze atat de putin timpul scos o defectiune la frane) dar in general lucrurile stau cam cum le-am aratat eu aici.
    1 0
  • Test Driver 01
    @dany: Iti dai seama ca oricine poate posta cu acest ID nu-i asa? Cel putin mie imi este lene sa ma loghez. Dar, sincer nu era nevoie de postul tau. Ai incercat sa demonstrezi ceva, poate chiar ceva bun, dar ai sfarsit prin a folosi o metoda mai josnica si mai urata decat cel pe care incercai sa-l... combati.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru