Hamilton: "Cel mai bun mod de a muri este într-o maşină de curse"

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 30.10.2011
Lewis Hamilton susţine că şi-ar dori să înceteze din viaţă în urma unui accident în Formula 1, întrucât iubeşte foarte mult acest sport.

Accidentele mortale suferite într-un interval de numai şapte zile de Dan Wheldon în IndyCar şi Marco Simoncelli în MotoGP au monopolizat discuţiile în Marele Premiu de Formula 1 al Indiei.

În timp ce cei mai mulţi piloţi şi-au exprimat regretul pentru astfel de evenimente şi capacitatea de a-şi asuma riscuri în sporturile cu motor, Lewis Hamilton susţine că nu-şi poate imagina un mod mai bun de a înceta din viaţă.

"Toată lumea îi va avea în minte pe Wheldon şi Simoncelli. Dar trebuie să faci ceea ce trebuie să faci pentru că îţi place asta. Este un sacrificiu şi un risc pe care ni-l asumăm cu toţii. Nimeni nu vrea să fie în astfel de situaţii, dar pentru mine, dacă ar fi să încetez din viaţă, nu-mi pot imagina o cale mai bună. Întotdeauna am spus că, dacă ar fi să mor, cel mai bun mod de a face asta este într-o maşină de curse. Asta iubesc", a declarat pilotul echipei McLaren la finalul calificărilor de sâmbătă.

După un sezon plin de controverse şi penalizări pentru pilotaj imprudent, Hamilton îşi concetrează deja întreaga atenţia spre sezonul 2012.

"Nu a fost unul dintre cele mai bune sezoane ale mele.

Vorbesc pentru mine când spun că, pentru mine, pilotajul a fost cel mai mare hazard. Pot să aduc îmbunătăţiri şi la asta lucrez pentru anul viitor, iar un alt obiectiv major este să stau departe de biroul comisarilor de cursă. De fapt, acesta este principalul obiectiv pentru anul viitor", a mai precizat el.

Hamilton a fost implicat în incidente de curse în nu mai puţin de şase dintre cele 17 Mari Premii din acest sezon, fiind frecvent penalizat de comisari. Ultima penalizare a suferit-o chiar în India, unde a fost retrogradat cu trei poziţii pe grila de start pentru că a ignorat steagurile galbene în antrenamente.

Via | Reuters

Taguri: Hamilton, McLaren

Comentarii (12)

  • Am trait s-o vad si pe asta =))
    "Întotdeauna am spus că, dacă ar fi să mor, cel mai bun mod de a face asta este într-o maşină de curse. Asta iubesc"-iubesti sa mori intr-o masina?Bine omule, dar tinand cont de performantele monoposturilor de azi la capitolul "siguranta pilot" imi imaginez ce accident ai fi nevoit sa provoci...asa deci te rog de la inceput: te las sa-ti atingi obiectivul dar cu conditia sa nu atingi un alt pilot de pe circuit sau spectatori aflati pe marginea circuitului!
    12 24
  • Replica de sinucigas.Uite ce face femeia dintr-un om slab.
    13 22
  • Noobi
    oameni tampiti care comenteaza ca altceva nu au ce sa faca si ei...mai bine ati tacea din gura ca va credeti prea destepti,din cauza asta Romania e la nivelu' asta.tineti-va dracu gura!
    18 10
  • E in regula sa aiba o astfel de parere,insa nu cred ca si ceilalti piloti isi doresc sa..moara in masini,avand in vedere ca el loveste pe toata lumea in ultima vreme...
    11 7
  • @McLarenF1
    Ai auzit de Aurelia Marinescu? E autoarea cartii pe care a primit-o Traian Basescu inainte de a fi ales pt.a 2-a oara ca presedinte.Cumpara-ti cartea citste cu atentie fiecare cuvand dupa care simte-te in stare a posta pe un site.Si-ai face bine si sa te spovedesri ;)
    11 11
  • rectific
    "citeste", "spovedesti" Danke sehr! ;)
    9 10
  • da da
    Ai putea rezolva problema de anul acesta? Poate nu trebuie sa te mai suportam in 2012 ...
    8 10
  • mda
    este un decreierat si atat.degeaba are talent daca nu are minte si caracter.i s-a urcat la cap ca a fost comparat cu senna?la nivelul lui senna nu va ajunge nici daca se mai naste o data cu atat mai putin daca va muri pe circuit omorand bineinteles inca vreo doi piloti nevinovati.
    4 8
  • doamne daniele cinic mai esti!!!!!
    offf
    2 1
  • hamilton
    nu a-ti inteles nimic din ce a spus hamilton ce moarte poate fi mai frumoasa decat aceea care vine si te gaseste facand ceea ce iti place. NU ESTE O TRAGEDIE SA MORI FACAND CEEA CE ITI PLACE si asa gandesc si simt toti marii piloti chiar si SCHUMY a spus-o chiar daca indirect atunci cand a spus ca siguranta de 100 la 100 in monoposturi este imposibila
    3 2
  • @enea
    dar nu are rost sa le explici (in special primilor 2) . Ei citesc doar titlul si isi dau cu parerea .
    4 1
  • Hamilton
    Pentru a fi campion, in primul rand trebuie sa ai atitudine. Atitudine de luptator, atitudine care sa te duca la limita in permanenta, atitudine care sa te faca sa fii fair-play. Astfel, in mod evident Hamilton trece prin momete delicate, si care din noi nu am trecut prin asa ceva? Dar, fiind campion, trebuie sa ia taurul de coarne, si sa isi rezolve problemele. nu de alta, dar intotdeauna fanii l-au urmarit pe Spartacus, si cele mai grele lupte sunt cele care trebuiesc duse cu tine, si cu viata ta. Acum, declaratia pe care a dat-o, mi-ar placea sa vad partea in care vorbeste pasiunea din el, si astfel sa vad declaratia in care un om ar muri pentru ce face, pentru ce crede. Poate daca ar fi formulat putin mai atent, nu ar fi fost lasat loc pentru polemici. Oricum, fruntea sus, pentru ca e la marginea prapastiei, si la ce am vazut in ultimele 3 luni...
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru