Hamilton, convins că poate câştiga la Monaco dacă pleacă din pole position

de Daniel Popescu
Joi, 23.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton consideră că va avea mari şanse să câştige cursa de la Monaco dacă va pleca din pole position, opinie susţinută şi de Fernando Alonso.

Esential 3 pole positionuri consecutive a obtinut Mercedes inaintea Marelui Premiu al statului Monaco
Problemele cu gestionarea şi degradarea pneurilor au împiedicat Mercedes să câştige curse în acest debut de sezon, în ciuda faptului că echipa germană a obţinut pole positionul în ultimele trei Mari Premii.

Situaţia s-ar putea schimba însă la Monte Carlo datorită oportunităţilor reduse de depăşire, iar Lewis Hamilton este încrezător că poate câştiga cursa dacă va pleca din pole position.

"Dacă putem ajunge pe prima linie a grilei de start avem o şansă mult mai bună să stăm în frunte decât în ultimele curse. Va fi greu, pentru că anul trecut piloţii au forţat strategii cu o singură oprire, ceea ce înseamnă 40 de tururi dificile pentru monopostul nostru. Dar noi nu avem setări de cursă şi setări pentru un singur tur, aşa că voi munci din greu pentru a obţine setări de calificări, întrucât poziţia pe grilă reprezintă totul aici", a declarat britanicul la Monaco.

Dacă putem ajunge pe prima linie a grilei de start avem o şansă mult mai bună să stăm în frunte decât în ultimele curse.

Lewis Hamilton
Pilot Mercedes
Opinia sa este împărtăşită şi de fostul său coechipier de la McLaren, Fernando Alonso, care consideră că unul dintre piloţii Mercedes va fi favorit la victorie dacă pleacă din pole position.

"Cei de la Mercedes vor fi puternici.

Au fost în pole position în ultimele trei curse, aşa că ne aşteptam să fie din nou puternici. Anul trecut au fost în pole cu Michael Schumacher înainte de penalizarea pe grila. Ştim cât de dificil este să depăşeşti, aşa că vor fi favoriţi dacă vor fi în pole position", a precizat pilotul Scuderiei Ferrari.

Via Autosport, ESPNF1

Comentarii (5)

  • Lotus vor fi avantajati ;).
    2 8
  • nu castiga nici aici Hamilton...n-are cum...
    6 5
  • Ferrari Team
    De data asta au sanse pilotii Mercedes. Alonso e favorit la podium.
    4 4
  • Lotus, Ferrari, ar putea risca o strategie cu o singura intrare. Depinde de trafic, SC-ul care are 80% sa apara aici.
    5 0
  • Se poate sa isi amane victoria cu cca 2-3ore? eventual sa treaca linia de Finish pe propriile picioare.
    0 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru