Hamilton critică comportamentul monopostului McLaren

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 12.06.2010
Lewis Hamilton susţine că McLaren nu profită de liniile drepte lungi de la Montreal, parţial din cauza condiţiilor pistei.

Considerată drept singura echipă capabilă să ameninţe supremaţia Red Bull în Canada, McLaren a obţinut cel mai bun timp în prima sesiune de antrenamente libere de vineri, însă rezultatele au fost mai slabe în sesiunea de după-amiază.

Lewis Hamilton a terminat pe locurile trei şi, respectiv, şapte, britanicul criticând la final condiţiile pistei, dar şi incapacitatea de a profita de viteza superioară pe liniile drepte.

"Nu sunt mulţumit de cum a decurs după-amiaza, a fost incredibil de dificil de pilotat. A fost foarte greu să încălzeşti pneurile, iar pista a fost foarte alunecoasă. Nu ne îndepărtăm (n.r - de rivali) pe liniile drepte, pentru că monopostul atinge asfaltul foarte mult. Am încercat câteva lucruri noi, dar maşina a fost la fel de rea sau chiar mai rău de atât", a declarat campionul mondial din sezonul 2008.

Hamilton a evidenţiat şi degradarea prematură a pneurilor supersoft, element de care s-au plâns cei mai mulţi piloţi.

"Pneurile supersoft sunt incredibile.

A trebuit să intru la boxe din cauza degradării acestora. Cred că mulţi piloţi au trăit această experienţă, poate cu excepţia celor de la Red Bull, aşa că nu cred că vom vedea un prim stint foarte lung pe pneuri supersoft", a mai precizat el.

Circuitul de la Montreal este recunoscut pentru numeroasele zone de frânare violentă, acestea contribuind decisiv la accelerarea degradării pneurilor. Celălalt tip de pneu disponibil în Canada este cel medium.

Via | McLaren

Comentarii (17)

  • eeee
    Pai cum asa asa Lewis parca ieri te batei cu pumnul in piept ca in Canada o sa se termine dominatia RBR..sau ai uitat?
    17 5
  • Villeneuve51
    Hamilton
    Hamilton este deja cunoscut pentru modul mai putin prietenos de a se comporta cu pneurile. Nu acelasi lucru se intampla cu Button, Alonso
    15 4
  • Dar e chiar speriat in poza asta.
    Hai Ferrari.
    16 6
  • poza
    Ce vedea Hamilton cand l-au pozat ?
    13 4
  • Timpii inregistrati de el
    15 5
  • ham
    isi cauta aderenta
    13 5
  • Ferrari F10
    Hai draga ca poti:D
    9 6
  • ctlnmihai
    Hamilton
    Sa asteptam cursa si sa vb dupa..N-am crezut ca Mclaren vor castiga la Montreal ,important e ca echipa sa plece din Canada cu cat mai multe puncte..cat despre declaratii Hamy nu trebuie blamat.Alonso care este campionul declaratiilor din perioada testelor si pana la aceasta cursa ar trebui criticat mai mult decat din acest punct de vedere (al declaratiilor) ..remember ,,Ferrrari is the best car i've had dela inceputul testelor ca ,pe urma sa recunoasca ca ferrari nu a reusit sa-si dezvolte monopostul..Per total alonso l-ar intrece pe Hamy numai la capitolul declaratiilor contradictorii
    9 9
  • F10
    Pe perioada testelor si culminand cu prima cursa Ferrari a avut un monopost foarte bun, chiar daca nu cel mai rapid. Nu vad nimic neinregula la ce a declarat Alonso. Iar pe Ham nu l-a blamat nimeni, e doar in mintea ta.
    7 6
  • nu conteaza
    @jolerto-userul cu pricina trebuie lasat sa refuleze
    11 2
  • ctlnmihai
    Jolerto
    Nu sunt smecher..(sunt insa convins ca aceasta calitatea te caracterizeaza pe tine mai bine ) .am declarat de ieri ca nu sunt convins ca Mclaren va castiga in Canada.. sa nu intelegi ca am dat-o la intors..
    4 6
  • ctlnmihai
    mihai
    Nici in prima cursa n-au avut un monopost performant..Sa nu uitam ca in prima cursa au beneficiat de abandonul celor de la Red Bull..Daca aveau intr-adevar un monopost bun , pana la momentul asta trebuiau sa se apropie de cei de la Red Bull..La Ferrari nu s-a vazut nicio evolutie de la prima cursa,la alte echipe da
    4 4
  • ctlnmihai
    jolerto
    sa nu intelegi ca daca te-am facut smecher te-am si flatat prin lucrul asta...eu impart smecherii in 2 categorii :smecherii smecheri si smecherasii..Tu sigur nu te incadrezi la prima categorie adica smecher smecher.P.SNu te mai obosi sa-mi raspunzi ca trebuie sa plec la masa
    4 6
  • ctlnmihai
    Ce sa zic pofta mare , spor la treaba :D!
    5 3
  • ctlnmihai
    Jolerto
    Merci ptr. prima urare dar pe a -2-a nu o cred ca simt ca n-a fost rostita din toata inima:D
    7 4
  • KuKluxKlan
    Deci...
    Foaie verde vitza aleasa, Iar ati ros o branza deasa...
    Formula 1 = CIRC CURAT, Cu alte cuvinte... fanfaronada la ea acasa :)))))))))))
    Duminica racoaroasa va doresc :D
    1 3
  • Raptor
    Ati vazut ultima stire?!?
    Dupa comentariile driverului Hamilton, monopostul McLaren a decis sa nu se lase mai prejos, si s-a apucat sa critice intens comportamentul, citam: "chilotului" Hamilton. Chiar a decis sa-i faca figura, in sensul ca il ajuta (poate) sa ia pole-ul.. si dupa aceea, in cursa, i-o trage :)))))
    Noi, adica Miki si Diki, nu putem decat sa fim de acord.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru