Hamilton: "Decizia de a renunţa la F-duct a fost greşită"

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 12.09.2010
Lewis Hamilton a recunoscut că a greşit să concureze în calificări fără sistemul F-duct, după ce a stabilit doar al cincilea timp al sesiunii.

Rezultatele din cele trei sesiuni de antrenamente indicau că McLaren, Ferrari şi Red Bull pornesc cu şanse aproximativ egale în Marele Premiu al Italiei, însă Lewis Hamilton a terminat calificările doar pe locul cinci.

Aparent inexplicabil, rezultatul are drept cauză decizia pilotului britanic de a renunţa la sistemul de ventilaţie F-duct, campion mondial din 2008 considerând că acesta nu are niciun impact pozitiv asupra timpilor. În schimb, toate celelalte echipe tradiţionale, inclusiv coechipierul său Jenson Button, au preferat să menţină sistemul F-duct pe monoposturi.

În acest context, britanicul a admis că eliminarea acestei componente poate reprezenta principala cauză a rezultatelor modeste din calificări.

"Sunt dezamăgit. Monopostul alunca în toate părţile. Nu am avut suficientă forţă de apăsare aerodinamică. probabil că decizia (n.r - de a nu concura cu F-duct) a avut un impact major asupra rezultatului. Am ales să utilizăm un nivel mai scăzut al forţei de apăsare aerodinamică şi sunt foarte dezamăgit de locul cinci.

M-am chinuit foarte mult cu ambele tipuri de pneuri. A fost o mică greşeală, dar vom forţa duminică", a declarat Hamilton.

În schimb, Button a reuşit să se plaseze pe locul doi al grilei de start de la Monza, fiind cu numai 0.1 secunde mai lent decât Fernando Alonso, care va pleca din pole position.

Via | BBC Sport

Comentarii (4)

  • salutare
    nu stiti cumva ce specificatie au cauciucurile primilor 6?
    4 2
  • salutare :)
    Da! Eu stiu . Cauciucurile primilor sase au specificatia .....pe care o au .
    :) Iti place raspunsul da ?? :)
    A fost o gluma , te rog sa nu fii suparat pe mine .
    Bafta !
    4 5
  • razvan1
    cum e?
    dar mai are timp sa il puna ptr cursa...sau weekendul asta ramane asa???
    1 2
  • mad79
    soft
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru