Hamilton: "Despărţirea de McLaren va fi dificilă"

de Daniel Popescu
Joi, 22.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton anticipează că despărţirea de McLaren de la finalul Marelui Premiu al Braziliei va fi una dificilă.

Lewis Hamilton a semnat un contract pe trei ani cu mercedes, astfel că Marele Premiu al Braziliei va reprezenta ultima sa cursă la volanul unui monopost McLaren, cel puţin până în 2016.

Britanicul admite că despărţirea de singura echipă pentru care a concurat în Formula 1 până acum va fi una dificilă, mai ales că a obţinut performanţe majore alături de aceasta, inclusiv un titlu mondial în 2008.

"Am numai amintiri bune şi voi pleca cu cele mai grozave amintiri ale celor mai bune experienţe şi, sper, cu mulţi prieteni care vor continua să-mi fie prieteni în viitor. Tocmai le-am spus că probabil voi continua să vin la ei pentru prânz şi cină pentru că au cea mai bună mâncare", a declarat britanicul la conferinţa de presă de joi de la Interlagos.

Urmareste Automarket
Hamilton şi-a invitat inginerii la cină în seara de sâmbătă de la Austin şi îşi propune să câştige în premieră pe circuitul de la Austin, pentru a părăsi echipa în cel mai bun mod posibil.

"Este o situaţie unică pentru mine.

Nu am fost niciodată într-o astfel de situaţie, să fiu la ultima cursă cu echipa la care am crescut. Va fi dificil. Vom forţa cât de mult vom putea pentru a câştiga. Nu am câştigat niciodată aici şi vom avea o cursă superbă aici dacă vremea va fi frumoasă", a adăugat el.

Via FIA

Comentarii (8)

  • pacat. niciodata nu mi-am imaginat ca hamilton va parasi mclaren.
    25 5
  • eu cred ca probabil are niste clauze in contract care ii permit sa paraseasca echipa inainte de incheierea contractului daca nu obtine anumite performante! si atunci... poate ferrari, poate red bull dar cel mai probabil revine la mc laren ... dupa un an sau doi...
    12 6
  • idiotii de la mclaren s-au preocupat mai mult de cum sa-l pastreze pe hamilton in cadrul echipei pe bani putini si clauze severe in loc sa ii ofere pe sfarsit de sezon o masina competitiva sa castige titlul, astfel l-au pierdut si pe hamilton si au iesit si din lupta pentru titlu, mentalitate britanica...
    10 6
  • Acc3nt
    Aici e cumva alta gogorita?
    "Hamilton şi-a invitat inginerii la cină în seara de sâmbătă de la Austin şi îşi propune să câştige în premieră pe circuitul de la Austin, pentru a părăsi echipa în cel mai bun mod posibil."

    Sau e vorbim la trecut ??
    4 1
  • @Acc3nt: Nu, cina oferita de Hamilton a avut loc chiar la Austin, dar acum s-a aflat despre asta.
    2 2
  • Sper sa faca mercedes o masina competitiva sa poata Hamy sa se bata la titlu
    3 2
  • Sper sa-i ofere mercedes masina performanta cu care sa se poata bate la titlu
    5 1
  • Mhm...cine stie...conteaza ce gaselnita vor inaugura, sa nu uitam Brawn 2009. Bine, sansele sa aiba parte periodic de astfel de boost-uri sunt mai slabe dar cine stie...

    Pana la urma, pe Hamilton nu l-a fortat nimeni sa plece. dar de ce pleaca?

    - Nu pleaca la o echipa care, obiectiv vorbind, pare acuma capabila sa fie campioana mondiala - in curand, cel putin. Nu e mai buna ca Mclaren, chiar daca Mclaren nu a fost fiabila anul asta a fost indiscutabil mult mai rapida. Poate incearca sa il imite pe Schumacher, sa transforme o echipa "from zero to hero" - multi au incercat, putini au reusit. Aduceti-va aminte de Hill, cu Arrows si Jordan. Deci, excludem-pe termen scurt, cel putin - satisfactiile profesionale.

    -Sa zici ca se duce la o echipa mai relaxata, cum e RedBull, easy -living, boem, s-a saturat de rigorile si asperitatile britanice (aduceti-va aminte ce zicea Coulthard cand a plecat de la Macca si s-a dus la RedBull) - eh, nici asta n-o cred. Mercedes sunt nemti. Deci mai rau ca britanicii cand vine vorba de rigoare.

    Deci...bani? Button sta pe bani mai putini si nu face nazuri, ba dimpotriva, zice Bogdaproste ca ramane pilot titular la una din cele mai tari echipe.
    Asa ca, pana la urma, fiecare doarme asa cum isi asterne.

    Desigur, o sa-mi inghit cuvintele pe nas daca cumva Ross Brawn face din r***t bici si Mercedesul chiar o sa fie o masina buna la anul...
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru