Hamilton: "Eroarea m-a costat victoria la Interlagos"

de Daniel Popescu
Luni, 10.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton consideră că eroarea comisă la jumătatea Marelui Premiu al Braziliei l-a împiedicat să câştige cursa de duminică, în timp ce Nico Rosberg evidenţiază abilitatea de a-l ţine în spatele său pe britanic.

Esential 17 puncte este avansul lui Lewis Hamilton in fata lui Nico Rosberg inaintea ultimei curse
50 de puncte va primi castigatorul cursei din Abu Dhabi
2 este locul pe care trebuie sa-l ocupe Lewis Hamilton la Abu Dhabi pentru a deveni campion indiferent de performanta lui Nico Rosberg
Lewis Hamilton a ocupat locul doi în Marele Premiu al Braziliei, întrucât nu a reuşit să-l atace decisiv pe coechipierul său Nico Rosberg, chiar dacă a fost la mai puţin de o secundă în spatele său pentru o lungă perioadă de timp.

Pilotul britanic consideră că factorul cheie în acest deznodământ a fost eroarea de pilotaj din turul 29, când a pierdut controlul volanului în virajul 4. El s-a redresat relativ rapid, însă greşeala l-a costat aproximativ şapte secunde.

"Cred că până la urmă greşeala m-a costat victoria.

Eram mult mai rapid până în acel moment şi în turul respectiv am fost cu o secundă mai rapid după ce Rosberg a oprit la boxe. Nu a fost vina nimănui, decât a mea. În mod obişnuit aş fi fost dezamăgit din cauza greşelii, şi aşa a fost, dar m-am simţit grozav acolo. Nu am cedat, am recuperat şi am continuat să forţez", a declarat britanicul la finalul cursei.

Între timp, Rosberg consideră că a reuşit să-şi îmbunătăţească ristul de cursă comparativ cu etapa precedentă din Statele Unite, când a fost depăşit de Hamilton în lupta pentru victorie. Germanul explică modul în care a reuşit să-l păstreze în spatele său pe rivalul său în lupta pentru titlul mondial.

"Austin a fost o cursă dificilă pentru mine şi a fost important să progresez. În State nu am făcut o treabă suficient de bună, dar duminică am reuşit şi de aceea sunt fericit: am învăţat de la Austin şi m-am descurcat mai bine, aşa că este un pas mare în direcţia potrivită.

A fost o cursă grozavă cu Hamilton în spatele meu şi a trebuit să mă asigur că diferenţa era suficient de mare pentru că el să nu aibă nicio şansă de depăşire, ceea ce a fost bine", a a explicat el.

Înaintea ultimei curse de la Abu Dhabi, în care piloţii vor primi de două ori mai multe puncte decât în mod obişnuit, Hamilton are un avans de 17 puncte în faţa lui Hamilton în clasamentul general.

Via Autosport, SkySports

Comentarii (10)

  • Daca nebunul nu se multumeste cu locul 2 sa castige titlul, la Abu Dhabi are mari sanse sa il piarda, locul 2 baiete, locul 2. Si esti campion nebunule, dar asta nu se multumeste cu locul 2. E nebun!
    18 8
  • v-am spus eu ca plangaciosul se bate singur
    9 13
  • cristi
    Un mare pilot nu se multumeste niciodata cu locul 2!!!
    22 6
  • bravo cristi ,asta vroiam si eu sa spun.Nu ai cum sa devii campion mondial multumindute cu locul 2 in curse ,fa tot ce tine sa castigi,asta iti aduce respectul si faima
    16 3
  • F1 din 1990
    Trebuie sa accepte locul 2 la Abu Dhabi, sa mearga inteligent si sa-si protejeze masina, sa gestioneze bine franele si pneurile. Altfel risca prea mult. Personal il vad batandu-se la victorie pt. locul unu cu orice risc, dar cineva trebuie sa-l calmeze, sa-l puna sa faca ce nu-i place (sa stea la cutie si sa menajeze masina).La varsta lui si la experienta din Formula 1 sa pierzi un titlul mondial prin abandon sau iesire in decor, dupa cat a luptat un an intreg ar fi un esec greu de digerat. Simplu termini pe 2 castigi titlul mondial cu 10 victorii faci cateva "doughnut-uri" si gata FIESTA .
    7 3
  • mirel_f1
    Si eu cred ca Hamilton va trebui sa asi menajeze masina chiar daca va fi pe 2 ,poate deveni campion
    8 2
  • Un mare pilot nu se multumeste cu locul 2, trebuia sa abandoneze atunci si gata. Aia insemna ca are caracter si ca chiar crede ce spune. Din cate observ nu a facut asa ceva. De fapt nu cred ca exista nici un mare pilot in Formula 1 in acest moment, atata timp cat toti se bat pentru puncte si nici unul nu sta sau face ceea ce spune. Toti isi doresc sa castige, dar cand n-o fac nici unul nu face ce zice. Cum spunea cineva, toti o apa si-um pamant.
    8 2
  • un mare chilot ca hamilton ne va arata cum se poate pierde titlul cand il ai in buzunar
    7 8
  • 1. Intr-adevar Hamilton a pierdut victoria prin acea eroare... cel mai probabil iesea primul pe pista dupa PIT... era mult mai rapid ca Rosberg in acele momente
    2. Totusi a fost baftos... pute sfarsi in parapeti... limita dintre a fi erou sau idiot e foarte subtire...
    3. In Abu Dhabi de asemenea poate fi erou castigand pe pista sau idiot pierzand titlul inercand sa castige cursa
    4. Daca va face pole-position si va avea un start bun va avea toate sansele sa castige cursa
    5. Totusi cea mai buna stratgie ar fi sa isi asigure locul doi, sa protejeze asina, motorul (pe care l-a forta la maximum a Interlagos... sau poate va folosi altul acolo, cine stie...) si pneurile...
    6. Daca va fi in fata lui Rosberg acesta va trage la maxim fortandu-l si pe Hamilton sa merga tare... in plus Rosberg in spate ar reprezenta riscul de a incerca sa repete episodul Spa... deci daca Hamilton se va afla la conducere va trebui sa forteze si mai mult pt a se asigura ca Rosberg nu e in imediata sa apropiere
    7. Se va putea Hamilton abtine sa nu faca pole, sa nu conduca cursa si sa incerce sa castige? E imprevizibil, asa ca:
    a) Va castiga cursa si titlul si va fi un erou
    b) Va pierde titlul prin accident incercand sa castige cursa si va fi un idiot
    c) Va suferi un abandon tehnic... si detractorii vor striga ca e un idiot, nu stie sa si protejeze materialul de concurs... in timp ce admiratorii vor tipa ca a fost ”lurat” de echipa
    d) Va fi eliminat din cursa de Rosberg
    e) Va termina pe locul 2, isi va asigura titlul iar ”specalistii” vor face ei analize in care ne vor spune cat de inteligent este, cum a condus el inteligent amintind de Alain Prost sau cum a fost el rapid consumand putin combustibil si uzand putin pneurile amintind de Jimmy Clark :)))
    f) Va termina pe 2 si va lua titlul dupa ce toata cursa a fortat la maximum incercand sa il depaseasca pe Rosberg, detractorii vor spune ca e un idiot care a riscat degeaba iar admiratorii ca de aceea e cel mai rapid... ca nu se multumeste niciodata cu locul 2 asemenea lui Senna (desi Senna cred ca se referea mai degrab la campionate decat la curse) :)))
    2 1
  • F1 din 1990
    @fgfg Sper sa ne arate ca s-a maturizat si sa nu ne arate cum poti sa pierzi un titlu mondial, la ce evolutii a avut anul asta si ce masina a avut ar fi pacat sa piarda dintr-o prostie numai dintr-un orgoliu prostesc de a castiga cursa cu orice pret. nu ar avea nicio scuza. Mai sunt 2 saptamani si aflam.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru