Hamilton evidenţiază importanţa fiabilităţii în lupta pentru titlu

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 21.10.2010
Lewis Hamilton consideră că fiabilitatea monopostului McLaren este un factor crucial în lupta pentru titlul mondial.

Lewis Hamilton a coborât la 28 de puncte în spatele liderului Mark Webber în urma rezultatelor modeste înregistrate în ultima perioadă, fiind afectat în mare parte atât de greşeli personale de pilotaj, cât şi de defecţiuni ale monopostului McLaren.

Britanicul consideră că are în continuare şanse mari să câştige titlul, însă admite că fiabilitatea monopostului este esenţială pentru a putea lupta pentru victorii.

"Mai sunt multe puncte în joc. Obiectivul este să câştigăm toate cursele sezonului, dar în ultimele 3 vom avea o ultimă forţare. Am fost foarte competitivi în ultima cursă şi cred că am avut o şansă bună să luptăm pentru victorie. Sper că prin fiabilitatea noastră vom avea o luptă adevărată pentru victorie", a declarat campionul mondial din sezonul 2008.

Coechipierul său Jenson Button este mai circumspect în privinţa şanselor de a cuceri titlul şi admite că este obligat să învingă Red Bull Racing pentru a rămâne în cursa pentru trofeu.

"Sunt la 31 de puncte de lider, aşa că nu va fi uşor când sunt atât de în spate.

Dar aşa cum am văzut, în acest sezon s-au întâmplat foarte multe - probleme de fiabilitate, accidente şi clasamente foarte diferite de cele anticipate. Trebuie să învingem Red Bull, acesta este obiectivul nostru. Dacă ne uităm la ultimele două curse, Ferrari şi Red Bull ne-au călcat puţin în picioare, dar sperăm că următoarele 3 să fie mai echilibrate pentru a avea o luptă incitanta până la sfârşitul sezonului", a declarat britanicul.

În cazul în care Webber câştigă Marele Premiu al Coreei de Sud, Hamilton şi Button sunt obligaţi să termine cel puţin pe locurile 8 şi, respectiv, 6 pentru a rămâne în cursa pentru titlu.

Via | BBC Sport

Comentarii (16)

  • salutare
    @MRF1
    sa sii ca atunci cand te-am facut Mama Omida,am glumit!!!!!daca nu s-a inteles imi cer scuze!Nu am vrut sa te atac in mod gratuit!!!
    6 7
  • McLaren&Gogoasa
    "Ferrari şi Red Bull ne-au călcat puţin în picioare" -realist aceasta "gogoasa" care cu siguranta evidentiaza fiabilitatea motoarelor Ferrari pe care le are Alonso care termina in fata sa cu motoare vechi. :))
    10 8
  • Iulian
    mad79
    mai taci mai baietas rasfatat ce esti
    9 7
  • mad79, pastram respectul!!!
    nu stiu din care unghi ai privit tu aceasta gluma!? In privinta scuz, e totul ok!
    7 5
  • ctlnmihai
    Hamilton
    Hamilton e ieşit din lupta ptr. titlu..mă voi bucura la sfârşit de tristeţea fanilor Ferrari.. a unora dintre ei în mod special..să nu generalizez din nou
    3 4
  • @Mihai
    Fi optimist frate pana la sfarsit....Vorba aia.....mai sunt 75 de puncte pana la final, chiar daca Ham este cu sansa a doua, poate aspira inca la titlu, avand in vedere ca orice se poate intampla. In ultimele trei curse Zeita Fortuna a purtat noroc celor de la RBR si lui Alonso. Se poate ca de acum inainte norocul sa fie de partea celor de la McLaren in aceste ultime 3 etape, iar ceilalti sa se mai "bucure" si ei de DNF-uri, ca de prea multe a avut parte Hamilton. Nu uita sezonul 2007, care in acest moment se aseamana foarte mult cu cel de anul asta. La fel ca si atunci, cand doi se bat, al treilea castiga. Voi continua sa fiu optimist pana in ultima cursa, pana cand Lewis nu mai are sanse matematice, dar in acest moment, are sanse foarte mari. Evident ca avantajul major, il detine Weber, but look back in 2007 ;) , anything is possible!!! Chiar daca nu va lua titlul anul acesta, raman optimist ca la anul sigur va lua titlul. Pacat de ultimele 3 MP, intrucat daca nu gresea la Monza si nu avea ultimele doua "ghinioane", era lider detasat, mult peste Weber. Asadar, fani McLaren.....fiti optimisti si tineti pumnii stransi pentru echipa pana la final. Macar cu atat sa putem "ajuta" echipa favorita....MULTA BAFTA MCLAREN!!!
    2 5
  • ctlnmihai
    KaNe
    mie mi place să fiu realist..oricum baftă McLaren :)
    1 4
  • mobius
    aroganta?
    Cum poate cineva care a iesit din cursa de cel putin doua ori distrugandu-si masina din propria vina, sa vorbeasca despre fiabiltatea monopostului. Este, eufemistic vorbind, cel putin curios si califica personajul. Membrii echipei ar trebui sa se simta jigniti.
    4 2
  • ctlnmihai
    mobius
    Aşa cum poate un fan alonso să vb despre o victorie meritată la Hockenheim 2010 ori Singapore 2008 .aşa şi Hamilton poate să vb despre fiabilitatea monopostului..eu cred că Hamilton este mai îndreptăţit ..Alonso nu şi a bătut joc de renault în 2008 când i-a băgat în afacerea respectivă sau la începutul sezonului când a afirmat că ,titlurile cucerite cu Renault nu contează mai mult decât cinstea de a pilota ptr. Ferrari.. Acelaşi Alonso nu declara pe vremea când era campion cu Renault că nu va pilota pentru Ferrari...
    2 6
  • @iulian
    pu ca te-ai implicat pu mine, iti sunt recunoscator, ms!...
    1 3
  • Iulian
    @MR.F1
    nu ai pentru ce man,doar ca uni de pe acest site zici ca au crescut prin jungla si nu stiu ce e ila bun simt !!!!!!!
    1 1
  • ce sa mai zic
    Hamilton şi Button sunt obligaţi să termine cel puţin pe locurile 8 şi, respectiv, 6 pentru a rămâne în cursa pentru titlu.

    Da de ce nu pe 6 si respectiv 8? Asta avand in vedere ca Hamilton e in fata lui Button in campionat. Adica Hamilton daca termina pe 8 are sanse iar Button daca termina pe 6 are si el sanse? Nu zic, sigur poate are sanse. In mod normal analiza o faci maximizind sansele fiecaruia. Deci in nici-un caz Butrton pe 6. Tine de logica elementara.
    0 0
  • EndlessDarkness
    Beyond My Fear
    Cred ca este o fixatie a presei pe sezonul 2007. Singura asemanare intre sezonul 2007 si sezonul 2010 este ca... vorbim despre Formula 1. In rest... multa vorba degeaba. Cat despre noroc... este un teren pe care nu m-as aventura. Nu cred ca in ultimele 5 curse cineva a avut noroc sau cineva a avut ghinion. Cred ca fiecare si-a jucat cartea cum a stiu mai bine, dar unii stiau pe ce mizeaza. Singura parte buna a ultimelor curse este ca Hamilon o sa fie pus sub presiune si asta este punctul lui slab.
    3 2
  • comparatii
    Tot facand comparatii cu 2007, am putea foarte bine sa facem comparatie si cu 1964, cand J.Surtees a luat titlul in ultima cursa(cu ajutorul ordinelor de echipa impuse de Ferrari), desi cu 3MP inainte se parea ca nu are nicio sansa in fata lui Clark si G.Hill...si ar mai fii atatea sezoane "asemanatoare"-1958(Hawthorn), 1976(Hunt), 1982(Rosberg) s.a.m.d.
    3 0
  • ham
    Button e afara din joc.Ma bucur sa vad ca fanii Ham sunt resemnati, asta e un semn bun si un exercitiu pt la anul
    3 1
  • Fanilor patimasi si fara logica
    Mihai si altora de pe aici, oamenii care iubesc fenomenul cu adevarat sunt in primul rand fanii F1 si nu al lui Alonso, Hamilton sau altii si apoi fanul vreunui pilot. Nu tin cu Hamilton dar e un tip grozav, un racer in adevaratul sens al cuvantului, fara el parca lipseste ceva curselor. Dar sa vrei sa abandoneze Alonso ca ai tu un dinte impotriva lui mi se pare lipsa de maturitate, pai tu ce vrei sa vezi la televizor spectacol sau favoritul tau alergand fara adversari?? bai baieti bagati comentarii pertinente, terminati cu timpeniile, ne ajung a lui miki pe tvr, faceti analize, pilotii sunt oameni, de unde si pana unde Alonso sau altul trebuia sa fie nu stiu cat de corect??? unde scrie? vrea sa castige titlul mondial, fiecare o face in felul lui, uite Hamilton a gresit in 2 curse si si-a luat la revedere de la titlu, de ce a gresit? pai a riscat, a vrut titlu, e racer! . La hockenhaim a castigat pilotul cel mai rapid, sa fim seriosi era inutil sa dea 7 puncte lui massa in conditiile in care a fost 'aproximativ' tot sezonul, in plus nu a luat puncte altor echipe, e o chestiune derizorie ca s-o pui la socoteala. Cursa din Singapore? care-i relevanta? sa scoti tu in evidenta caracterul indoielnic a lui Alonso?? as putea sa-ti dau o gramada de exemple despre alti piloti, sunt oameni ca noi toti nu usi de biserica. E unul dintre cei mai buni, as zice ca e pe podium cu Hamilton si Vettel la ora asta, desi cu o masina buna Kubica s-ar putea sa-i bata, e pe podium si el.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru