Hamilton exclude utilizarea unei strategii "inteligente": "Nu-l voi bloca pe Rosberg cu scopul de a fi depăşit de piloţii Red Bull"

de Daniel Popescu
Joi, 24.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton a exclus varianta de a-l ţine blocat în spatele său pe Nico Rosberg cu scopul ca piloţii Red Bull să-l depăşească pe german şi să-i permită britanicului să devină campion.

Nico Rosberg are nevoie de o simplă clasare pe podium în Abu Dhabi pentru a deveni campion mondial, indiferent de rezultatul pe care îl va obţine coechipierul său, Lewis Hamilton.

Din acest motiv, Christian Horner l-a sfătuit pe Hamilton să adopte o "tactică" inteligentă în cazul în care va ocupa primul loc în cursă în faţa germanului: să ruleze mai încet pentru a-l bloca pe Rosberg în spatele său, astfel încât piloţii Red Bull să aibă o misiune uşoară pentru a-l depăşi.

Urmareste Automarket
Într-o astfel de situaţie, Rosberg ar termina pe locul 4 şi ar pierde titlul în cazul unei victorii a lui Hamilton, însă britanicul a exclus această opţiune.

"Nu m-am gândit niciodată la asta.

Dacă sunt în frunte, vreau să am un avans cât mai mare. Când ai un avans de 15-30 de secunde este o lovitură pentru pilotul cu care te lupţi. Ai mai multe de câştigat decât să-ţi blochezi coechipierul. Poate în teorie are sens, dar nu este foarte practic. Există două zone DRS şi nu ar fi uşor sau inteligent să fac asta", a declarat el.

Iată locurile pe care poate termina Rosberg pentru a deveni campion în funcţie de rezultatul obţinut de Hamilton în cursă:

Locul lui Hamilton Rosberg are nevoie de
1 3
2 6
3 8
4 nu contează

Marele Premiu din Abu Dhabi

Eveniment Ziua Ora Transmisiuni TV Internet
Antrenamente 1 vineri, 25 noiembrie 11:00 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV
Antrenamente 2 vineri, 25 noiembrie 15:00 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV
Antrenamente 3 sambata, 26 noiembrie 12:00 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV
Calificari sambata, 26 noiembrie 15:00 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV
Cursa duminica, 27 noiembrie 15:00 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV

Comentarii (10)

  • Hamilton are sansa la titlul mondial doar daca iese Rosberg din cursa.Circuitul are doua zone DRS lungi,circuit de viteza,nicio sansa sa termine pe 4 in conditii normale.Red Bull nu are un motor capabil sa ofere un avantaj lui Hamilton,din pacate...
    18 2
  • Sau din fericire!
    9 5
  • Ati vazut conferinta, partea a II-a la care au luat parte Rosberg si Hamilton?
    3 1
  • kiminio
    il face pok kimi pe ROS in primele 5-7 ture :))) pariu pe 2 beri-sa memorati mesajul asta :))-sunt mai tare ca VANGA
    4 7
  • Aiurea ...cu siguranța il va bloca, ce tot vorbește Hamilton? E singura șansa. Dar mai întâi sa vedem daca obține pole-ul, pentru ca am impresia ca Nico il va nimici.
    8 3
  • Cica "Nu m-am gandit la asta", desi a facut-o deja in trecut! :)
    6 3
  • Antrenamente 2 vineri, 25 noiembrie 12:00 greseala . E la ora 15:00
    4 0
  • Bernie a "descoperit" problema din F1, va taia din timpul de recunoastere a pilotilor pentru ca deh.. ce nevoie ai sa faci asa ca pilot sau ca echipa tehnica. Probabil in 2018 pilotii vor purta ochelari mati cand vor efectua acest tur, ca sa nu... invete nimic.
    4 0
  • Aiurea ...cred ca eu vorbesc prostii, daca il va bloca, Rosberg are tot interesul sa i-o tragă! Asa ca merg pe ce a declarat el. Vom vedea duminica ce se intampla. Oricum, un final frumos.
    3 2
  • Acum dupa cursa, daca revenim la ce a declarat si ce a facut... exact opusul.
    Asa deci cam atat despre verticalitatea lui Hamilton.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru