Hamilton garantează că nu va avea incidente pe pista cu Button

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 01.06.2010
Lewis Hamilton susţine că profesionalismul şi respectul îl vor împiedica să aibă parte de un incident cu Jenson Button similar cu cel dintre Mark Webber şi Sebastian Vettel.

Incidentul dintre Mark Webber şi Sebastian Vettel din Marele Premiu al Turciei continuă să monopolizeze atenţia presei internaţionale chiar şi la două zile de la derularea evenimentelor.

Acest lucru este susţinut în mod direct şi de McLaren, prin prisma faptului că Lewis Hamilton şi Jenson Button au avut la rândul lor un duel spectaculos spre finalul cursei, încheiat însă cu bine pentru echipa britanică.

În plus, Hamilton a exclus posibilitatea de a avea un incident asemănător cu Button în acest sezon, întrucât susţine că amândoi sunt profesionişti şi se respectă unul pe celălalt.

"Asta nu se va întâmpla cu mine şi Button. Vrem să terminăm cursa. Amândoi vrem să câştigăm, însă nu într-o manieră agresivă. Când câştig el este fericit şi viceversa. Cu siguranţă vrei să fii în frunte, aşa că dacă termini pe locul 2 nu eşti cel mai fericit. Totuşi, este un coechipier care mă sprijină şi face o treabă foarte bună. Am avut o luptă grozavă acolo şi nu a fost agresiv, nu a fost prost, nu a făcut nicio greşeală tâmpită, şi de aceea a fost o luptă bună.

Nu am nicio îndoială, restul anului va fi la fel", a declarat campionul mondial din sezonul 2008 pentru agenţia de presă Reuters.

Hamilton nu a încheiat însă aici laudele aduse coechipierului său, susţinând că Button este cel mai bun coechipier pe care l-a avut în Formula 1. În plus, acesta afirma că se bucură de fiecare duel de pe circuit pe care îl are cu conaţionalul său.

"Nu l-aş compara cu niciunul dintre piloţii cu care am mai pilotat. Este un pilot unic în felul său. A adus energie pozitivă echipei şi este politicos cu mine. Cred că este pentru prima oară când m-a depăşit în acest sezon şi a doua oară când l-am depăşit eu. Este o experienţă bună, pentru că înveţi mai multe despre fiecare, despre spaţiul pe care îl acorzi celuilalt şi cum rezişti presiunii. Am obţinut totuşi dubla. A fost un pilotaj profesionist din partea a doi echipieri. Nu poţi cere mai mult de la o echipă", a mai precizat el.

Via | Reuters

Comentarii (10)

  • Hamilton-,,lngeras,,
    imi este f interesant, oare ce-ai fi tu spus daca dupa depasire ar fi ramas Button in fata ta, tot spuneai asa ca ai cel mai bun coechipier s.m.a.
    15 4
  • f1_alonso
    H
    Hai sa nu inversam pilotii pentru ca fiecare are stilul sau unic de pilotaj si experienta.:)
    8 1
  • ohoo..
    We will see..:)
    10 1
  • Villeneuve51
    serios?
    Multa ipocrizie si-aici..dragoste vopsita, ramane de vazut catre final ce-o sa mai spuna daca Button va ramane in fata. Declaratia lui Ham este doar de conformitate.
    12 3
  • f1_alonso
    H
    Ca sa inchid acest subiect in orice caz nu se va intampla acest crash la Mclaren in frunte cu noul sef Martin Whitmarsh :P.Acest comportament dragut din partea lui Hamilton se datoreaza lui Button,avea sanse sa fie nr.1 in Turcia.
    1 0
  • ....
    hai ma gata. atata tot va laudati....la vreme vettel a vrut sa se bage in webber. terminati. deveniti scarbosi
    6 3
  • Declaratie Hamilton
    Declaratia asta vine in urma faptului ca el a terminat in fata lui Button. NU cred ca am fi avut parte de astfel de cuvinte din partea lui Hamilton daca Button ar fi rezistat atacului si in final ar fi castigat cursa. ;)
    Si deocamdata nu cred in fair-play-ul si respectul celorlalti pe care Hamilton il afirma. Mai are mult de dovedit asta pe pista unde a clacat de atatea ori cand era in spate si vroia neaparat sa depaseasca indiferent de consecinte.
    5 1
  • Cursa Turcia
    Totusi pentru duelul celor doi din cursa trebuie sa ii admir. Au oferit un exemplu cat se poate de evident celor de la Red Bull si poate tuturor despre cum ar trebui sa fie un duel intre coechipieri. Vettel mai are nevoie sa creasca si situatiile de genu' il vor maturiza. Daca nu reuseste anul acesta, in cativa ani va fi campion mondial.
    2 0
  • cristian
    "DAN ALEXANDRESCU"
    Am tot citit comentariile facute de unii si de altii ,unii fani Mclaren unii fani Ferrari ,cred ca problema care trebuie sa ne framante pentru moment sunt comentariile facute de acest personaj" Dan Alexandrescu " cica mare cunoscator de sporturi cu motor impreuna cu comentatorii din studioul TVR 1 ,care pe banii nostri isi permit sa isi bata joc de transmisiune .Asta e o problema care ar trebuii discutata!!!!!!!
    8 7
  • ctlnmihai
    cristian
    Momentan firma lui ofera Formula 1 si transmisiune la nivel national.>daca nu-ti convine mai sunt ca optiuni internetul si RTL ,TF1 care mai transmit free cursele de F1
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru