Hamilton şi Rosberg, afectaţi de aceeaşi defecţiune la frâne în finalul cursei din Bahrain

de Daniel Popescu
Luni, 20.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a confirmat că o defecţiune la sistemul brake-by-wire i-a afectat simultan pe Lewis Hamilton şi Nico Rosberg în finalul Marelui Premiu al Bahrainului.

Am avut defecţiuni la sistemul brake-by-wire pe ambele monoposturi în acelaşi viraj.

Toto Wolff
Director motorsport Mercedes
Lewis Hamilton a câştigat duminică Marele Premiu al statului Bahrain după ce a cedat poziţia de lider doar în momentele în care a intrat la boxe pentru schimbarea pneurilor, însă britanicul a avut unele emoţii pe final: în ultimul tur, sistemul brake-by-wire a cedat, iar funcţiile acestuia au fost reduse.

▶ Hamilton a câştigat în Bahrain! Raikkonen, primul podium după aproape doi ani

Coechipierul său Nico Rosberg a avut parte de o defecţiune similară care a apărut în acelaşi viraj, însă cu un tur mai devreme. Toto Wolff, directorul de motorsport al Mercedes, a explicat că problemele au apărut din cauza supraîncălzirii sistemului, generată cel mai probabil de nevoia de a trece de piloţii întârziaţi cu un tur.

"Am avut defecţiuni la sistemul brake-by-wire pe ambele monoposturi în acelaşi viraj.

În ultimul tur, în zona de frânare violentă temperaturile au urcat la cer, iar sistemul brake-by-wire a trecut pe un sistem convenţional şi nu ai arme cu care să te aperi. Problema lui Rosberg nu a fost surprinzătoare, dar a lui Hamilton a fost. Probabil este legată de faptul că a forţat un pic când a văzut că se apropie Kimi Raikkonen şi a trebuit să-şi facă loc printre cei depăşiţi cu un tur", a declarat austriacul.

Am încercat să-l prind pe Hamilton, dar a fost imposibil. M-am chinuit cu frânele.

Nico Rosberg
Pilot Mercedes
La interviurile de pe podiumul de premiere, Hamilton a minimalizat însă problema, afirmând că nu a influenţat semnificativ modul în care a pilotat în ultimul tur.

"Cred ca frânele mele s-au încălzit în spatele unor piloţi întârziaţi. Când eşti în spatele cuiva nu primeşti aer rece, aşa că s-au încălzit, dar nu a fost neapărat o problemă", a explicat el.

În schimb, Rosberg afirmă că în ultimele două tururi a fost în imposibilitatea de a lupta pentru poziţie din cauza defecţiunii suferite la sistemul de frânare.

"Am încercat să-l prind pe Hamilton, dar a fost imposibil.

M-am chinuit cu frânele. Am pierdut frânele cu două tururi înainte de final şi a trebuit doar să aduc monopostul acasă în ultimele două tururi", a precizat germanul. 

Comentarii (2)

  • O problema care avea sanse mari sa se intample in timpul cursei.Bine ca nu s-a intamplat
    4 1
  • motive,nu stiu cum so dea ,ferrari s-au apropiat foarte mult ,daca mai avea kimi doua tururi il lua pe ham,acum cauta scuze,li sa cam terminat daca ferrari merge tot asa.forza ferrari,bravo kimi
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru