Hamilton: "În epoca lui Schumacher dormeam în timpul curselor"

de Daniel Popescu
Luni, 07.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton a comparat dominaţia recentă a lui Sebastian Vettel cu epoca lui Michael Schumacher, în care britanicul dormea în timpul curselor pentru că anticipa deja rezultatele finale.

Mă trezeam dimineaţa să văd startul şi apoi mergeam la culcare şi mă trezeam la sfârşit, pentru că ştiam ceea ce avea să se întâmple.

Lewis Hamilton
Pilot Mercedes
Lewis Hamilton consideră că Sebastian Vettel a recreat în Formula 1 perioada de dominaţia a lui Michael Schumacher, care a câştigat şapte titluri mondiale, dintre care cinci consecutive.

Pilotul echipei Mercedes consideră că prestaţiile lui Vettel nu sunt deloc pe placul fanilor şi dezvăluie modul în care privea la televizor Formula 1 pe vremea în care Schumacher concura pentru Ferrari.

"Ştiu ce simt fanii, pentru că îmi aduc aminte de perioada în care câştiga Schumacher. Îmi aduc aminte că mă trezeam dimineaţa să văd startul şi apoi mergeam la culcare şi mă trezeam la sfârşit, pentru că ştiam ceea ce avea să se întâmple. Sunt destul de sigur că multă lume proceda la fel, cel puţin în familia mea", a declarat britanicul.

Hamilton a fost implicat într-un duel spectaculos cu Fernando Alonso în timpul Marelui premiu al Coreei de Sud, însă nu crede că este corect ca doi foşti campioni mondiali să lupte doar pentru locul cinci.

"Să ştiţi că este ciudat.

Eu şi Alonso am luptat pentru locul cinci la final şi am avut micul nostru duel, dar suntem de un calibru mai mare de atât. Ar trebui să fim mai sus şi să luptăm cu campionii mondiali în frunte, cu Vettel. Cred că asta demonstrează unde este sportul astăzi", a adăugat el.

Via SkySports

Comentarii (17)

  • GrosJan
    "....Cred că asta demonstrează unde este sportul astăzi"

    Asa era si in era Schumacher. In 2004 a dominat categoric iar in 2005 a picat. Ai vrut Mercedes, asta e. Poate la anu.

    Vad ca toti arata cu degetul inspre RBR dar ar trebui blamat regulamentul tehnic cu drs, kers si pneuri proaste care au inlocuit depasirile putine dar valoroase cu un circ. Asta e de blamat in sportul de astazi.
    33 7
  • ipocrit
    la inceput de sezon spunea ca este pregatit se termine pe locul 10 sau ceva de genu si acum ca vrea victoria, iar vorba multa ceva concret ioc
    18 18
  • Hamilton si gura sa mare...
    24 25
  • dincolo de gura sa mare hamilton are dreptate! cu masini egale ca performanta atat el cat si alonso s-ar bate de la egal cu vettel! (parerea mea personala e si ca amandoi ar reusi sa il bata)
    23 8
  • Lasand la o parte declaratiile mai mult sau mai putin "amare"ale celor direct implicati,schimbarea de pneuri la jumatatea sezonului a fost total gresita.Toti au lucrat peste iarna la masini care sa corespunda specificatiilor de pneuri date in toamna lui 2012.Stim prea bine ca Mercedes si Red Bull nu se intelegeau deloc cu aceste pneuri dar ciudat au dezvoltat un monopost care mergea foarte bine(in special red bull )cu specificatiile anului trecut ,specificatii la care au ajuns si pneurile din 2013 in cele din urma.
    Nu vreau sa emit nici o teorie a conspiratiei nici sa arat cu degetul ci doar sa spun ca regulile nu se schimba in timpul jocului si atat.
    34 6
  • Lucian
    Bravo, Ham, alte perle scoase de tine!
    Cu ce e de vina RBR si Vettel ca restul echipelor de top nu sunt in stare sa vina in plasa campioanei? Tot citesc in presa on-line despre vaicarelile unora dintre piloti, acompaniati de multi comentatori din mediul on-line, referitoare la dominatia RBR prin Vettel, care a ucis spectacolul si, vezi Doamne, este de vina Vitelul (cum ironic este numit campionul de moment al F1) pt toate relele din acest sport. Ce aberatie mai mare poate fi spusa?!! Cum sa fii vinovat si hulit public pt ca esti mai bun decat restul competitorilor?!!
    Nu intru in discutia eterna a frustratilor care afirma ca masina e excelenta, iar pilotul (adica Vet in acest caz) nu reprezinta in aceasta ecuatie castigatoare decat cel mult 5%, ci doar spun ca exista multa frustrare si o inteleg, intrucat am experimentat-o in epoca Mansell (cand tineam cu Senna) ori Häkkinen (cand eram fan Schumi), dar de la asta la a denigra complet un pilot e cale lunga si nu are ce cauta intr-o societate normala la cap!!! Sa inteleg ca numai looserii sunt de apreciat, iar primul din linie, pe langa ca e prost ca noaptea (in domeniul sofatului), mai e si arogant si alte asemenea epitete scurse in mediul on-line, care, nu-i asa, accepta orice. Sunt de ras cei care in loc sa se preocupe de pilotul lor (sau de masina lor, in cazul pilotilor de F1) stau si behaie in continuu la adresa altui pilot, incercand, in zadar si fara rost, sa reduca din meritele sale si ale echipei acestuia, in dauna unor mari talente precum Alonso, Hamilton etc.
    Nu neg ca Vettel are o masina excelenta, dar sa nu fim ipocriti si sa nu recunoastem ca in acest sport (F1) fara asa ceva nu ai cum sa performezi! Nici Senna si alti mari campioni nu au reusit mai nimic fara un monopost capabil.
    Da, tin cu Vettel si care este problema? Nu ma iau de Ham ori Alonso, in sensul ca nu sunt in stare sa ofere ceva emotii in acest sezon rivalului teuton, ci doar ma bucur pt favoritul meu, chiar daca imi dau seama ca acesta din urma a ücis"in parte spectacolul la varful clasamentului. Dar, cum am spus mai sus, e vina lui pt asta?! Sa fim seriosi si sa nu mai denaturam faptele si sa aruncam cu noroi intr-un pilot care isi face treaba pt care e platit (desi si acesta o mai da in dodii atunci cand se vaita ba de vant ori alte asemenea "probleme"extra atunci cand nu-i iese pasenta).
    Se tot discuta despre Vettel ca se bucura prin aratarea degetului de number one. Si? Asta presupune ca il arata pe cel mijlociu la adresa restului pilotilor ori a fanilor acestora?! Nu, doar ca este nr 1 in acest moment si se bucura si asta cum poate. Ca s-o crede el miezul din dodoasca, poate fi o discutie, dar nu asta e important pt restul, ci acestia din urma ar tb sa puna osul la treaba si sa-si revina cat mai repede pt a nu cadea in hilar cu vaicareala asta ieftina.
    Sa nu uitam si ca Vettel anul trecut nu a castigat usor campionatul, iar Alonso nu beneficiaza de un trabant, cum este laudat talentul acestuia, ci are o masina competitiva, chiar daca nu la acelasi nivel cu RBR, dar nici sa nu-mi veniti cu explicatii ieftine ca el este Superman, ce pune jaratic la spatele masinii sale in 2 cilindri si scoate mai mult decat untul dintr-o masina net inferioara RBR. In acest caz sa facem un test simplu: sa vina marii comentatori din mediul on-line cu 2 masini diferite, de ex un Ferrari si un Ford (Fiesta sa zicem), si sa le puna in competitie pe un tur de circuit. Cine va iesi castigator? Si sa zicem ca Ferrari e condus de mine (apropo, am permis si conduc un Ford Focus 2012) iar Ford-ul de Titi Aur. Sa nu-mi spuneti ca talentatul Titi Aur ma va bate pe un tur de circuit sau chiar mai multe cu Fordul ca sunteti hilari de-a dreptul.
    Eu zic ca multa lume ar trebui sa se trezeasca si sa gandeasca la rece si fara patima inutila in acest sport.
    Nu ma intereseaza injuriile si alte asemenea. Fiecare e liber sa gandeasca cum doreste si sa traiasca in frustrare eterna.
    13 22
  • @ipocrit
    locul 15 a spus
    6 13
  • cucurbeu
    un jegos hamilton asta, plus ca e varza ca pilot
    7 23
  • citeam mai sus ce ati scris si sunt de acord cu voi, dar cu mici amendamente. Cauciucurile au devenit nesigure si periculoase, asa ca se impunea schimbarea lor, cu sau fara efectele de care se vorbeste. Eu unul nu sunt de acord cu aceste roti care blocheaza sportul auto si il tralsforma in plimbare pe oua.
    Hamilton a fost un increzut de cand a aparut si imi este antipatic pentru asta. Este un pilot rapid, dar nu stie sa se comporte deloc. Putea sa mearga la Redbull, acea aceasta sansa, si atunci nu stiu de ce arata cu degetul. Daca ar fi fost invers la fel se plangea ca nu mai este spectacol ca el conduce detasat? No way.... se batea cu caramida in piept la ce bun e.
    10 16
  • Si acum doarme in timpul curselor. Poate il ia Vettel la stanga sa termine si el pe podium.
    14 17
  • Are dreptate. Acum asa e sportul. Sforile inainte le trageau Ferrari acum le trag Redbull. Campionii sunt cum sunt si cum se vad, Unii au substanta altii sunt de hartie. Dar sa-i aduci lui Vetel ofrande...asa cum i s-au adus si lui Schumacher pe care l-am vazut langa Rosberg care nu e cel mai bun pilot ...nu e nici al doilea...poate nici al treilea, dar l-a umilit rau pe oberstumbanf.....eh...cam asa campion avem si acum. I-a dat Newey masina cu 2 sec pe tur mai rapida, gratie banilor lui Dietrich....
    21 14
  • Oricum nu-i este la degetul mic lui M S C .
    9 14
  • @Lucian
    Las-o moarta. Esti fan Alonso. Unul din ala care atunci cand castiga Alonso spune ca se intampla asta doar din cauza megatalentului iar cand castiga altul, de exemplu Vettel, spune ceva gen: sa fim seriosi, nimeni nu a castigat fara o masina buna.
    18 7
  • @Lucian
    ai dreptate... dar ar fi frumos ca ceilalti sa aiba o masina la fel de performanta (problema este ca Vettel se afla cum din noroc in situatia lui Mansell, Prost, Hill sau Villeneuve din perioada de glorie Williams)
    Vettel este cu siguranta in top 3 insa nu stim sigur daca in fata sau in urma Hamilton & Alonso...

    @jumbo1974ro
    Hamilton a dorit inca din 2011 sa plece la RedBull insa nu l-au primit (pt ca il au pe Vettel iar situatia de la McLaren 2007 s-ar fi rtepetet cu siguranta)

    @Senna
    Schumacher era la sfarsitul carierei si de aceea l-a dominat Rosberg... poate o sa il vedem si pe Rosberg cum va pilota la 39-40 ani si atunci o sa tragem concluziile...
    7 5
  • Inainte sa ii sariti in cap lui Hamilton si sa ii criticati caracterul incercati va rog sa ascultati ce spune si nu ce ati vrea voi sa spuna.Omul nu l-a criticat pe Schumacher la fel cum nu il critica nici pe Vettel,ci doar mentioneaza un fapt: Schumacher a fost cel mai bun in acea perioada 2000-2004 si Vettel e cel mai bun din 2010 incoace.Mie imi pare a fi chiar o lauda adusa celor doi...oarecum.Dar nici pe mine,nici pe Hamilton si nici pe multi altii nu ne incalzeste cu nimic lucrul asta.Eu vreau spectacol,asta ma tine in fata televizorului,dar cand vad ca Vettel conduce cursa din primul pana in ultimul tur fara sa forteze prea mult,e clar ca asa ceva nu prea am sa vad.Cand stiu ca urmatoarele GP-uri ii apartin lui Vettel aproape nici nu mai imi vine sa ma uit la TV.Ma bucur pentru el,dar ce rost are sa ma uit la F1 daca stiu deja ca Vettel castiga in Japonia,in India,in Abu Dhabi si ulterior devine campion mondial(N-am stat sa calculez punctele dar cred ca dupa GP-ul din Abu Dhabi Vettel va fi campion mondial daca nu pierde niciun punct pana atunci).
    4 2
  • @Lucian
    depinde de circuit. Presupunand ca tu reusesti sa ramai pe circuit incercand sa fi rapid cu Ferrari. Daca este un circuit cu viraje stranse, fara linii drepte lungi te bate Aur. Dar repet, presupunand ca nu dai in gard.
    1 0
  • GrosJan
    sunt multi soferi pe lume care cred ca isi cunosc masina. Si o cunosc, dar doar la nivelul la care o conduc. Habar nu au insa cum se comporta aceasta la limita ei, pentru ca nu o pot duce acolo. Si in incercarea de a face asta, masina le va scoate la iveala un comportament de care nu aveau habar la masina lor iar rezultatul e undeva in afara pistei ...
    Multe accidente de pe soselele noastre sunt din cauza faptului ca trebuind sa franze brutal masina intra in glisade pe care un sofer nu stie cum sa le manipuleze dar de care un pilot are parte cam la orice franare la intrarea intr-un viraj. Soferul va spune ca a pierdut controlul masinii ... si exact asta s-a intamplat, era in afara ariei de intelegere-cunoastere a propriei masini. Ca una este sa mergi cu 90 - 1xx km/h pe sosele acolo unde se poate si alta este sa uiti de vitezometru si sa arunci masina pe viraje la limita chiar daca limita pe virajul respectiv e 60 km/h sau 150.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru