Hamilton luptă "fără mănuşi" pentru titlul mondial

de Daniel Popescu
Luni, 01.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton susţine că lupta pentru titlul mondial va fi "fără mănuşi" în ultimele şase curse, iar McLaren insistă că-l va sprijini pe britanic să cucerească trofeul.

De acum înainte luptăm pur şi simplu fără mănuşi.

Lewis Hamilton
Pilot McLaren
După ce vineri a fost în centrul atenţiei datorită noului contract semnat cu Mercedes, Lewis Hamilton se concentrează acum pe ultimele şase curse ale sezonului.

Britanicul are de recuperat 52 de puncte în faţa liderului Fernando Alonso, însă afirmă că nu se mai gândeşte la clasament, ci doar să obţină cele mai bune rezultate pentru a-şi îndeplini obiectivul de a câştiga al doilea titlu din carieră.

"În privinţa campionatului nu este nimic de câştigat prin analizarea tabelului cu puncte. De acum înainte luptăm pur şi simplu fără mănuşi. La fel ca în Singapore, voi ieşi la lupta cu speranţa va în weekendul următor voi obţine un rezultat mai bun", a precizat el făcând aluzie la abandonul suferit în Singapore din cauza unei defecţiuni tehnice.

McLaren a anunţat de asemenea prin vocea şefului Martin Whitmarsh că îl va susţine pe Hamilton în lupta pentru titlul mondial, chiar dacă britanicul urmează să părăsească echipă la finalul acestui sezon.

"Cred foarte mult că aşa va fi.

Avem un monopost competitiv în acest moment şi mai sunt şase curse. Putem câştiga toate aceste şase curse şi, în opinia mea, putem câştiga campionatul. Aşa că săptămâna viitoare în Japonia ne vom concentra pe asta. Lewis este un pilot grozav şi este extrem de competitiv. Ştie că sunt curse de câştigat şi vrea să câştige el însuşi, aşa că vom munci din greu pentru asta", a precizat el.

McLaren a început deja dezvoltarea monopostului McLaren pentru sezonul următor, însă Whitmarsh este încrezător că Hamilton nu va furniza noii sale echipe secrete despre designul pregătit de britanici pentru MP4-28. "Îl cunosc bine pe Lewis, am încredere în el şi îl respect, iar el are încredere şi respectă echipa, iar acest subiect nu îmi trece deloc prin minte", a mai precizat el.

Via McLaren, SkySports

Comentarii (1)

  • no-name
    Whitmarsh cred ca a uitat ca exista retele de socializare:)
    11 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru