Hamilton, mândru de performanţa din Spania

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 14.05.2012
Lewis Hamilton spune că este mândru că strategia cu numai două opriri la boxe l-a ajutat să termine pe locul opt cursa din Spania pe care a început de pe ultima poziţie.

Lewis Hamilton a obţinut sâmbătă al treilea pole position din acest sezon, însă a fost nevoit să înceapă cursa de pe ultima poziţie după ce a fost descalificat în urma unei erori de aliminetare a monopostului cu carburant.

Cu toate acestea, pilotul echipei McLaren a avut un parcurs impresionant în cursă şi a reuşit să termine pe locul opt, în primul rând datorită unei strategii cu numai două opriri la boxe.

De altfel, Hamilton a fost singurul pilot care a efectuat un număr atât de redus de pitstopuri, toţi ceilalţi piloţi care au terminat oprindu-se la boxe de cel puţin trei ori.

"Sunt mândru de performanţa mea şi de echipă, care a făcut o treabă grozavă: pitstop-urile s-au îmbunătăţit cu adevărat, după dificultăţile noastre recente. În ansamblu, cred că rezultatul este cel mai bun pe care îl puteam obţine. Am fost singurul pilot care a încercat o strategie cu două opriri şi sunt bucuros că a funcţionat. Oamenii spun deseori că am un stil agresiv de pilotaj, dar ultimul meu stint cu pneuri hard a avut 31 de tururi, aşa că bănuiesc că am demonstrat că pot face pneurile să reziste", a precizat el într-un comunicat de presă.

Chiar dacă a obţinut trei pole position-uri în primele cinci Mari Premii, Hamilton nu a reuşit încă să câştige o cursă în acest an, însă rămâne încrezător în şansele sale la titlu datorită faptului că are de recuperat doar 8 puncte până la liderii Sebastian Vettel şi Fernando Alonso.

"Dacă mă uit în ansamblu nu mă pot plânge cu adevărat, pentru că sunt încă la numai 8 puncte în spatele liderului din clasament, în ciuda problemelor pe care le-am avut.

Echipa a muncit din greu, iar monopostul nostru este rapid. Aşa că, atunci când lucrurile decurg bine, cred că voi fi într-o poziţie grozavă", a adăugat el.

Via | McLaren

Comentarii (5)

  • Simona
    ma intreb daca hamilton poate termina pe un loc mai bun decat locul opt ?!!!
    daca ajungi sa te bucuri pentru asemenea "performanta".................esti TAXIMETRIST :))
    11 29
  • Bine ca esti tu pilot de F1 si puteai termina mai sus de locul opt cand ai plecat de pe 24....
    14 5
  • @
    @
    cea mai penibila retrogradare...trebuia cel mult sa il retrogradeze pana pe 10 nu pana pe 24 primele q-uri au fost regulamentare deci de ce a fost scos total din cursa este clar ca a fost un uz de putere.....
    9 5
  • @miez
    Matematic ai dreptate, dar rolul pedepselor este de a reeduca pe cel ce-a incalcat o norma/principiu si descuraja pe ceilalti ce inca nu au savarsit fapta. Daca anul asta se va aplica diferit in randul altor piloti abia atunci putem comenta, altfel nu pt.ca regulamentul era stiut de la inceputul anului si cand spun regulament nu ma refer numai la normele ce impun pilotilor sa faca sau sa nu faca ceva ci si acelea care descriu pedeapsa specifica fiecarei incalcari de norma (in fctie de caz).
    6 4
  • fetele astea...
    chiar nu-si gasesc treaba la bucate? Vad ca tare-s pricepute la pilotat...
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru