Hamilton: "Perez nu a fost o ameninţare, ci mi-a făcut un favor"

de Daniel Popescu
Luni, 10.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton nu s-a temut că poate pierde victoria in cursa de la Moza în favoarea lui Sergio Perez, dar acesta i-a făcut o favoare că l-a depăşit pe Fernando Alonso.

Sergio Perez a repetat duminică prestaţia senzaţională de la Marele Premiu al Malaysiei şi a terminat pe locul doi după ce a plecat doar de pe poziţia a 12-a, la capătul unei strategii inteligente prin care a optat pentru pneuri medium în finalul cursei.

La un moment dat, pilotul echipei Sauber a fost creditat cu şanse să-l ajungă din urmă pe liderul Lewis Hamilton, însă britanicul a negat că s-a simţit vreo clipă ameninţat.

"Am mers la pas până în momentul în care Perez s-a apropiat. Apoi am auzit că recupera o secundă pe tur până când diferenţa era de aproximativ 14 secunde, moment în care am încercat să echilibrez situaţia pe un anumit număr de tururi. Apoi cu şase tururi înainte de final erau şapte secunde. Nu pot spune că a existat o presiune majoră. Cred că dacă ar fi fost mai aproape la start ar fi fost dificil, dar în ultimele tururi a trebuit doar să accelerez un pic mai repede pentru a reduce diferenţa cu care mă ajungea din urmă", a declarat el.

Urmareste Automarket
În plus, Hamilton admite ca Perez i-a făcut de fapt un favor prin revenirea spectaculoasă din finalul cursei, întrucât a reuşit să-l depăşească pe Fernando Alonso, care a obţinut astfel 15 puncte în loc de 18.

"Când am auzit că Alonso a ajuns pe locul doi m-am gândit cum a reuşit să facă asta, iar apoi mi-am spus că este în regulă şi că trebuie doar să încerc să ajung la linia de sosire.

Aşa că după ce am auzit că Perez l-a depăşit m-am gândit că este grozav", a adăugat el.

Victoria de duminică a fost prima obţinută de Hamilton în carieră pe circuitul de la Monza.

Via FIA

Comentarii (2)

  • ntrebare pt administrator sau pentru cunoscatorii de structura a motoarelor (recunosc ca aici nu ma pricep). Care stiti as dori sa imi spuneti si mie care e faza cu motorul lui Button. Motorul lui Button e compromis, trebuie sa renunte la el, sau problema este undeva pe sistemul de alimentare cu combustibil si ca motorul nu a fost distrus sau afectat? Componenta aceea a sistemului de alimentare care s-a defectat este in sturctura interna a motorului sau pe sistemul ce ajunge la motor. Pe scurt lamuritima si pe mine daca motorul lui Button ii terminat sau poate fi remediata problema. Multumesc anticipat.
    4 7
  • cosmin
    ai avut noroc cursa aceasta dar la urmatoarea poate norocul se schimba tinand cont de ghinionul lui alonso
    3 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru