Hamilton pleaca din pole position la Valencia!

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 22.08.2009
McLaren a dominat autoritar calificarile pentru Marele Premiu al Europei, Lewis Hamilton obtinand primul pole position al sezonului in fata coechipierului sau, Heikki Kovalainen.

Noul ampatament redus introdus de McLaren Mercedes pe monopostul lui Lewis Hamilton si-a demonstrat din plin eficienta in calificarile pentru Marele Premiu al Europei.

Campionul mondial in exercitiu si-a respectat blazonul si a obtinut primul pole position din acest sezon dupa ce a fost cronometrat cu 1:39.498. Performanta britanicul a fost completata excelent de coechipierul sau, Heikki Kovalainen stabilind al doilea timp, cei doi urmand astfel sa ia startul pe de pe aceeasi linie a grilei de start.

In lumina acestor performante, Brawn GP si Red Bull Racing s-au vazut nevoite sa se lupte pentru locul 3, acontat in cele din urma de Rubens Barrichello. Chiar daca nu a reusit sa ii ia fata pilotului brazilian, Sebastian Vettel se poate multumit ca va pleca de pe locul 4, din fata liderului clasamentului general, Jenson Button.

In schimb, Mark Webber a avut un parcurs ezitant in aceasta dupa-amiaza si va pleca in cursa doar de pe locul 9, fiind depasit succesiv de Kimi Raikkonen (locul 6), Nico Rosberg (locul 7) si Fernando Alonso (locul 8). Astfel, favoritul publicului local este departe de a obtine un succes in cursa de pe teren propriu, Renault demonstrand sambata ca nu detine inca un monopost suficient de competitiv pentru realizarea acestui obiectiv.

Ultimul loc in cea de-a treia parte a calificarilor a fost obtinut de Robert Kubica, BMW-Sauber nereusind sa progreseze nici la valencia in ciuda unui nou update introdus de contructorul german, care se va retrage din competitie la finalul sezonului.

A DOUA PARTE A CALIFICARILOR: SUTIL CONFIRMA

Adrian Sutil a demonstrat ca Force India este pe drumul cel, germanul reusind o performanta net superioara coechipierului sau.

Acesta va pleca in cursa de pe locul 12, din spatele lui Nick Heidfeld, care rateaza din nou prezenta in Q3. Timo Glock a obtinut locul 13, in timp ce Romain Grosjean a stabilit al 14-lea timp, o performanta rezonabila avand in vedere ca francezul nu a mai pilotat niciodata in Formula 1. Cel mai lent pilot in Q2 a fost Sebastien Buemi, pilotul Scuderiei Toro Rosso urmand sa plece astfel de pe locul 15.

PRIMA PARTE A CALIFICARILOR: SURPRIZA GROSJEAN

Prima parte a calificarilor s-a desfasurat fara incidente majore, iar rezultatele au fost in nota obisnuita. Surpriza neplacuta a fost reprezentata de Jarno Trulli, pilotul echipei Toyota ratand calificarea in Q2 la capatul unor tururi putin competitive. Italian va pleca de pe locul 18, din spatele lui Giancarlo Fisichella si Kazuki Nakajima. Japonezul nu a reusit sa ajunga la finalul sesiunii, fiind nevoit sa opreasca monopostul pe circui in urma unor probleme tehnice.

Jaime Alguersuari va pleca de pe locul 19, in timp ce ultima pozitie pe grila de start ii revine noului pilot al Scuderiei Ferrari, Luca Badoer. Revenit in Formula 1 dupa o absenta de 10 ani, italianul nu a fost capabil sa tina pasul cu rivalii in ciuda monopostului competitiv de care dispune, fiind cu aproape doua secunde mai lent decat Alguersuari.

Aflat la debutul absolut in Formula 1, Romain Grosjean a demonstrat ca este un pilot talentat, reusind sa promoveze in partea a doua calificarilor dupa ce a fost cronometrat cu 1:39.322.

Rezultatele complete ale calificarilor sunt sisponibile aici.

Marele Premiu al Europei va avea loc duminica, 23 august, cu incepere de la ora 15:00, ora Romaniei.

Comentarii (19)

  • hai baietiiii cu ham ham
    haideti cu comenturile voastre de 2 lei:))))))))))))))))))))))
    0 0
  • ctlnmihai
    Hamilton pleaca din pole position la Valencia!
    McLaren Mercedes back in bussiness :D Bravo...
    0 0
  • McLaren
    au recuperat fantastic!Este foarte posibil ca acest kers sa fie pastrat si in 2010,McLaren l-au pus la punct si isi demonstreaza eficienta.Kova a mers foarte bine cu o masina sub cea a lui Hamilton.In cursa n-ar trebui sa aiba probleme.Ferrari are,din pacate,un singur pilot in puncte.
    0 0
  • bine kova
    mare noroc a avut tuciuriul...kova a fost mult mai rapid decat el
    0 0
  • Excelent !
    Ar fi minunat maine sa obtina aceleasi pozitii la sfarsitul cursei! Sper ca Heiki sa se tina de Lewis. Pacat ca Schumacher nu poate concura!
    0 0
  • Bv Ham!!!!
    Am mizat pe ham si kova .KERS face legea unde e ..nicole;))
    0 0
  • Kova
    Kova e in forma ..si e mai rapid ca ham uneori ...
    0 0
  • andyyy4ever
    Atata sti sa zici dp o sesiune de calificari .....dute schimba..nam marunt;))
    0 0
  • tuciuriul
    V-a venit glasul baieti.Sa va tina si dupa cursa.
    0 0
  • ham
    cred ca i-a dat Nicole un impuls azi noapte.A folosit KERSUL!!!!!!!
    0 0
  • bravo
    o sa vedem cat gaz au in rezervor si apoi putem vorbi de dtategii pt maine
    0 0
  • ...
    bv kova...a fost foarte rapid...chiar daca nu are acelasi monopost k si lewis...m-as fii bucurat daca era el in pole...oricum...luca un dezastru...la 2 secunde dupa un pilot care a concurat pt a doua ora in viata lui pe un monopost f1...str...mult mai slab...ar fi o foarte mare gresala daca dupa aceasta cursa luca va mai pilota monopostul lui massa
    0 0
  • NeoGalaxy
    @F1
    Au fost niste calificari interesante, sa vedem cursa acuma :) Eu cel putin sant mandru de Luca, nu de alta dar masinile care sunt inaintea lui sigur sunt mult mult mai rapide ca Ferrari-ul pilotat de Luca deci avem sanse la puncte :))

    Glumesc desigur :)
    0 0
  • salutare
    ce diferenta intre Grojean(debutant)si Badoer(tot debutant!!!
    0 0
  • ctlnmihai
    hasu
    De vreo 4 luni ne-a venit glasu ...
    0 0
  • NeoGalaxy
    @mad79
    O prostie cat tine de mare. Pai Luca este debutant absolut pe cand Gorjean este debutant in Formula 1. Gorjean si Bueni cica pilotau niste chestii numite masini GP2, iar Luca pilota masina personala. Te-ai gandit mult cand ai scris comentariul tau?
    0 0
  • Culoarea rosie adusa la tacere.
    Doamne, sunt in culmea fericirii.... prima linie a grilei de start, in totalitate argintie, cu Lewis plecand primul. Chiar daca sunt un pic mai usoare, faptul ca amandoua monoposturile Mclaren sunt in prima linie spune enorm despre cat au recuperat Mclaren si cat de competitivi sunt. Oricum daca intra primul in viraj si nu-l atinge careva sunt convins ca si cu 3 opriri va castiga, va forta si isi va crea 15-20 de secunde fata de masinile Brawn pentru ca nu vor putea trece de Kova si Kova saracu in regim de cursa mereu ii lent... pe un circuit stradal si beneficiind de KERS nu-l vor depasi nici Barichello nici Vettel. Trebe sa castige Lewis. Dar nu fiti siguri ca schimba de 3 ori... aduceti-va aminte faptul ca desi beneficiaza de KERS masina Mclaren protejeaza mult mai bine pneurile decat Brawn sau Red Bull. Sper sa castige Lewis fara probleme, are noroc ca ii Kova langa el.
    0 0
  • andyyy4ever de radcargt08 22.08.2009, 16:38 Atata sti sa zici dp o sesiune de calificari .....dute schimba..nam marunt;))
    cauta ma pe la alta masa cumetre cu comenturile tale
    0 0
  • @hasu
    tu numai de insulte esti bun ? am vazut ca si la stirile despre Hamilton esti tare in gura . Daca n-ai alta treaba de facut , du-te citeste-ti stirile despre favoritii tai si lasa-ne.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru