Hamilton, pole position la Paul Ricard în fața lui Bottas! Vettel va pleca doar pe locul 7

de Daniel Popescu
Sambata, 22.06.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton va pleca din pole position în Marele Premiu al Franței și va fi acompaniat în prima linie a grilei de start de coechipierul său de la Mercedes, Valtteri Bottas. Între timp, Sebastian Vettel a stabilit doar al șaptelea timp al sesiunii.

Mercedes a confirmat din plin statutul de favorită în Marele Premiu de Formula 1 al Franței și a dominat fără emoții sesiunea de calificări.

Lewis Hamilton a obținut al treilea pole position din acest sezon după ce a fost cronometrat cu 1:28.319, iar britanicul l-a devansat cu aproape trei zecimi de secundă pe coechipierul său de la Mercedes, Valtteri Bottas.

Ferrari nu a reușit să ofere emoții rivalilor germani, iar Charles Leclerc a fost singurul pilot al Scuderiei care a reușit să se mențină în apropierea acestora. Monegascul a fost cu aproape șapte zecimi de secundă mai lent și va lua startul de pe al treilea loc al grilei.

În schimb, Sebastian Vettel a avut parte de o sesiune de coșmar. Germanul a abandonat primul tur rapid din Q3 după ce a pierdut peste o secundă, iar la ultima ieșire pe traseu a stabilit doar al șaptelea timp, la aproape o secundă și jumătate în urma lui Hamilton. 

Max Verstappen a profitat din plin de problemele lui Vettel pentru a-și asigura locul patru pe grilă pentru Red Bull Racing, în timp ce surpriza sesiunii a fost reprezentată McLaren, care a monopolizat a treia linie a grilei de start prin Lando Norris și Carlos Sainz Jr. Renault și-a trecut în cont un loc opt prin Daniel Ricciardo. 

Primii opt piloți de pe grilă vor lua startul în cursă cu pneuri de compoziție medium. 

Piere Gasly (Red Bull) și Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo) au completat op 10, în timp ce Kimi Raikkonen va pleca de pe poziția a 12-a din fața lui Nico Hulkenberg (Renault).

Haas nu a reușit să repete performanțele bune din ultima perioadă, întrucât Kevin Magnussen și Romain Grosjean vor lua startul doar de pe locurile 15 și 16, după ce Daniil Kvyat va fi retrogradat pe ultima poziție ca urmare a unei penalizări pentru utilizarea unui nou motor Honda pentru monopostul Toro Rosso. 

Franța - Rezultate Calificări:

Comentarii (15)

  • GrosJan
    Daca mai aveti chef de alte curse, chiar acum se desfasoara ADAC 24H Nordschleife. Le Mans 24H e o joaca pe langa asta :)
    9 0
  • The Dot
    Promite Vettel asta....sper ca Ferrari sa-si dea seama ca ocupa locul de pomana. Sunt piloti mai talentati si care nu costa o caruta de bani.
    5 4
  • Bun scor pe grila Mclaren!
    18 1
  • THE SPINNING GERMAN
    fetal batut de Mclaren.
    16 3
  • Mercedes F1
    Hammer time!! Ferrari ok doar cu Leclerc. Vettel.......slab.
    12 3
  • Costel
    Mclaren se apropie de Red Bull. La fel si Renault. Oare au facut bine c-au schimbat cu Honda? Cu motorul Renault au castigat curse....
    4 3
  • vetel se poate duce la ski linistit,,,

    mclaren isi revine?
    12 2
  • Nu va mai mirati ca McLaren face si drege. Daca nu ma insel este in top 3 all-time, asa ca nu este nicio surpriza evolutia de azi! Incet-incet, vor reveni unde au fost! Si esecurile astea nu sunt vesnice! Se intoarce roata in viata! Comica bucuria lui Brown de la final! Si-a dat seama cretinul ca dupa 2-3 ani trebuia sa aduca niste oameni cunoscatori ai sportului cu motor ca Seidl sau Key! Ca el saracul, intre SOFT si MEDIUM face o medie si ii iese ULTRASOFT-ul de anul trecut! Cam asta este Zak Brown, un "maruntel" norocos ca are pe mana o echipa istorica! In rest, pe cine mai intereseaza ce fac cei de la Mercedes si Ferrari? Plictiseala maxima! Unii se distreaza, altii se chinuie sa ajunga ce au fost pe vremea lui Schumacher! Ca in desenele animate cu Big-big si lupul cu nasul mare! Comicarie F1 din ziua de azi!
    7 0
  • Calificarile au fost superbe.Hamilton a aratat inca o data ca este specialistul calificarilor, Leclerc a spalat rusinea fierari, Verstappen merita o masina mai buna, Ricciardo a fost foarte bun, Hulkenberg este la cel mai prost sezon din cariera, Gasly merita trimis la Toro Rosso, Perez a ajuns in Q2 cu o masina mediocra,$troll bate recorduri,pilotii haas sunt unde merita.
    Campionul de carton si echipa fierari au tot stat la cersit in ultimele 2 saptamani.Daca munceau in loc sa ceara pomana era alt rezultatul.Oricum si acest loc 7 este prea mult pentru vitel iar locul celor de la fierari este dupa Mclaren.Fieraristi "desteptii" care tot radeau in ultimii ani de performantele Mclaren si-au primit rasplata:Norris si Sainz peste vitel.Imi place progresul facut de Mclaren.Masina este destul de buna si pilotii sunt competitivi.Azi Lando a fost pilotul zilei.
    Nu stiu cine castiga maine dar imi este clar ca vitelul nu are sanse.Cartonul nu a castigat niciodata plecand din afara topului 3.Fanii vitelului pot sa nu se mai uite la cursa.
    19 23
  • Inginerii Ferrari anul asta s-au gandit sa faca o masina care sa castige la "liniuțe". Cum vircuitul este mai virajat, masina e dezastru. La cum decurg lucrurile Hamilton si Mercedes isi vor mai adauga cate un titlu in palmares, probabil cu ceva curse inainte de finalul sezonului.
    16 1
  • În Q1-Q2 Bottas mergea fără nici o greșeală, în Q3 au început dansurile pe circuit... dubios!
    9 13
  • Sunt curios cati din hateri care comenteaza aiurea stiu ca Vettel a avut probleme la cutia de viteze. De aici si locul foarte slab pe grila.
    La voi termenul de batut de X sau Y se pune si cand rulezi la capacitate redusa.
    4 3
  • Razvan Dumbraveanu
    fetal trebuie retras. Un looser cat o casa.
    8 8
  • THE SPINNING GERMAN esti praf. Vettel in Q 3 a avut probleme la cutia de viteze. Razvan Dumbraveanu comentezi si tiu aici ca sa te afli in in treaba.
    4 5
  • THE SPINNING GERMAN
    te-ai uitat la desene animate cu masini de f1 nu la calificari. Vetel a avut o problema cu schimbarea vitezei la prima iesire dar nu din cauza cutiei. La a doua iesire a fost in regula dar n-a avut grip. Ar fi bine sa mai asculti ce-ti declara idolul de 2 bani.

    ""Obviously in the end I didn't get the best out of the car which is not satisfying but, as I said, it was difficult for me as some laps were really good and other laps, I don't know why I didn't have the grip I seemed to have the runs before." semnat vetel.
    6 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru