Hamilton, retrogradat pe locul 9 al grilei de start

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 29.05.2011
Lewis Hamilton va pleca de pe poziţia a noua a grilei de start de la Monaco după ce comisarii de cursă i-au şters timpul din calificări pentru că a scurtcircuitat o şicană.

Lewis Hamilton a stabilit doar al şaptelea timp în ultima parte a calificărilor pentru Marele Premiu al statului Monaco, însă britanicul a primit o nouă veste proastă din partea comisarilor de cursă.

Aceştia au stabilit că pilotul echipei McLaren a scurtcircuitat o şicană şi, în consecinţă, au anulat timpul stabilit, care de altfel era singurul tur cronometrat al său în Q3. Din acest motiv, Hamilton a fost retrogradat pe locul nouă al grilei de start, cel mai slab din Q3 în contextul în care Sergio Perez a suferit un grav accident înainte de a parcurge un tur cronometrat.

De altfel, accidentul pilotului Sauber a fost cauza principală pentru care strategia adoptată de Hamilton în calificări a eşuat. Britanicul şi-a acuzat inginerii că i-au spus să intre pe circuit doar în ultimele minute pentru a salva un set de pneuri, deşi "toată lumea" ştie că la Monaco se produc frecvent accidente.

"Inginerii m-au sfătuit că ar trebui să ies o singură dată pe circuit la finalul Q3 şi nu am contestat decizia.

Întotdeauna trebuie să ai o opinie echilibrată cu inginerii. Cu siguranţă nu am luat în calcul şi sunt sigur că nici ei nu au luat în calcul că la Monaco nu-ţi poţi asuma riscul de a lăsa timpul tău cronometrat pentru final. Trebuia să ieşim şi să stabilim un timp provizoriu, aşa cum a făcut toată lumea. Având în vedere experienţa, ar trebui să-ţi asumi că cei mai mulţi oameni ar face asta, dar cred că s-au întâmplat alte lucruri şi noi nu am făcut asta. Este cel mai slab rezultat al meu în Q3 după mult timp", a declarat britanicul înainte de a afla că va fi retrogradat cu două poziţii pe grilă.

În urma acestei decizii, Nico Rosberg şi Pastor Maldonado au câştigat câte o poziţie şi vor pleca de pe locurile şapte şi, respectiv, opt.

Via | FIA | McLaren

Comentarii (13)

  • ctlnmihai
    Hamilton, retrogradat pe locul 9 al grilei de start
    Ce începe prost se termină și mai prost....Capul sus și gândește-te la viitoarea cursă..
    14 3
  • Urmatoarea cursa
    de acord cu ctlnmihai trebuie sa se gandeasca deja la urmatoarea cursa nu cred ca mai reuseste ceva in aceasta cursa dar o sa vedem...
    7 3
  • Bogdan
    Bleah !
    Ce scoala de prsot gust aveti in voi. Stirea ear disponibila de ieri. Decizia a fost luata imediat dupa incheierea calificarilor. Voi ati asteptat pana astazi ca sa o publicati. Mi se pare putin gretos.
    Adevarul este ca declaratiile lui Hamilton nu aveati de unde sa le luati ieri, dar totusi ...
    3 4
  • mobius
    strategii paguboase
    Aceeasi strategie proasta a adoptat-o si Ferrari la Monte Carlo, strategie aplicata din pacate si in aproape toate celelalte curse anterioare. Dupa parerea mea, nu se iese pentru cel mai bun timp de pe grila in ultimile doua minute din Q3 (mai ales in Q3). In toate cursele in care a obtinut pole-ul, Red Bull a iesit pe pista in chiar primele minute, uneori chiar primii, pentru ca nu se poate sti niciodata ce se poate intampla pe pista spre sfirsitul timpului de calificare. Imi vine sa cred ca Ferrari nu a luat de la Red Bull tocmai persoana care se ocupa de strategia echipei.
    4 0
  • Hami
    Eu zic totusi sa va mai ganditi inca o data si sa nu-l scoateti din ecuatie....Zic asta, intrucat ieri cam toti au pariat pe primul pole scos de Lewis. Pana si Alonso este convins de treaba asta. Deci, va fi foarte rapid si foarte furios(spre bine totusi :) )

    Bafta Lewis!!!!
    5 5
  • bis
    ahh.... si nu uitati ca Nicole e prezenta la Monte Carlo ;)
    6 6
  • Hamilton
    Inginerii si Hamilton au incercat sa evite traficul, asa reiese din declaratia lui. Totusi, chiar si asa, turul final putea sa fie ceva mai reusit, de data asta nu a fost incurcat de nimeni. In cursa se poate intampla orice, cu ceva sansa poate termina pe podium. Masina il ajuta si e rapid.
    4 3
  • Frumos ar fi fost sa recunoasca ca a gresit si era ok. Se intampla. Nu sa dea vina pe ingineri. Dar individul asta nu are nimic sfant, in afara de Sfanta Sa Persoana. Doar e UNICUL.
    4 5
  • Hami
    Pai a gresit in Q3 indeosebi din cauza ca a iesit la final, aproape de accidentul lui Perez, in turul de dinainte de accident, Massa l-a incetinit, iar a treia greseala pe care au facut-o, a fost sa iasa in ultimele 2 min, cand s-a repornit cursa, sa stea foarte mult timp la semafor, cauciucurile racindui-se foarte mult, de aici si timpul slab scos in ultimul fly-in lap, plus scurtcircuitarea acelei sicane....Rezultatul dezastruos de ieri din calificari, se datoreaza strict echipei, strategia care i-a fost aplicata de catre echipa. Bineinteles ca n-au facut-o cu intentie, avand in vedere, necunoscutul care planeaza mai tot timpul pe circuitul de la Monaco :|
    3 1
  • Vettel
    pe scurt
    A taiat sicana=un pilotaj prost! Nu echipa a fost in monopost. Putea sa prinda un loc 5-6 cu un pilotaj de..pilot. Vettel intr-o cursa a intrat o singura data si a reusit pole-ul.Intr-un singur tur, in ultimul minut!Despre ce vorbim!
    1 3
  • Ce cursa
    DA! Ce cursa!
    2 0
  • :(
    Stricata de steagul rosu :(.
    2 0
  • Andrei
    @KaNe
    Amice esti paralel cu Formula 1 si tot ce tine de ea. Numai scuze in fiecare post. Ba ca altii au masini mai bune, ba ca pneurile sunt nu stiu cum, ba ca echipa nu are o strategie buna si asa mai departe. Uita-te cate a stricat Hamilton in cursa cu prostia lui si cu personalitatea lui de rinocer si pastreza-ti parerile pentru tine.
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru