Hamilton: "Rosberg a avut acces la toate datele mele din Malaysia"

de Daniel Popescu
Marti, 08.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton susţine că Nico Rosberg a fost capabil să lupte pentru victorie în Bahrain pentru că "cineva" din cadrul echipei Mercedes i-a furnizat germanului un document care evidenţia toate zonele în care britanicul a fost rapid în Marele Premiu al Malaysiei.

Cineva din cadrul echipei a studiat intens ritmul meu în cursa din Malaysia şi i-a transmis lui Rosberg un document important cu locurile în care eram rapid.

Lewis Hamilton
Pilot Mercedes
Lewis Hamilton a admis că a fost surprins de prestaţia coechipierului său Nico Rosberg din Marele Premiu al Bahrainului de la sfârşitul săptămânii trecute.

După ce în cursa de la Sepang l-a învins cu un avans confortabil de 17 secunde, Hamilton a fost nevoit să lupte roată la roată cu coechipierul său pentru a-şi adjudeca victoria în Bahrain.

Britanicul afirmă că Rosberg a învăţat secretele sale prin intermediul unui document realizat de un membru al echipei care evidenţia locurile în care a fost rapid pe circuitul din Malaysia.

"Cineva din cadrul echipei a studiat intens ritmul meu în cursa din Malaysia şi i-a transmis lui Rosberg un document important cu toate locurile în care eram rapid. Aşa că voi proceda şi eu în acelaşi mod în următoarea etapă din China şi sper să profit de asta.

Voi studia intens în următoarele două săptămâni şi mă voi gândi mult la asta", a declarat el pentru presa britanică.

Dacă de acum înainte fiecare cursă va fi ca aceasta, nu pot garanta întotdeauna ca amândoi vom fi bucuroşi.

Lewis Hamilton
Pilot Mercedes
Mercedes a dezvăluit că nu intenţionează să aplice ordine de echipă pe parcursul acestui sezon, astfel că Hamilton şi Rosberg vor fi liberi să lupte pentru victorie. Britanicul admite însă că, chiar şi în această situaţie, există pericolul de a apărea conflicte cu germanul pe parcursul anului.

"Este grozav că ne-au lăsat să luptăm şi că nu ne-au stat în cale. Dar dacă de acum înainte fiecare cursă va fi ca aceasta, nu pot garanta întotdeauna ca amândoi vom fi bucuroşi", a adăugat el.

Via GMM

Comentarii (13)

  • iceman
    incep sa apara tensiuni, pana la urma inevitabile
    26 1
  • GrosJan
    si mi se pare corect sa aibe acces la date. Diferenta sa se faca pe pista, din pilotaj si nu din setup mai bun. Sper ca acum intelege toata lumea cat de mult inseamna setarea in curse. Fanii au tendinta de a crede ca e vorba de un pilotaj mai bun cand de fapt e vorba doar de o setare mai buna - 17 sec in Malaysia in timp ce in Bahrain au fost unul langa altul. Ok, si gasirea unui setup mai bun este un merit DAR sa nu confundam lucrurile, sa aducem laude ca a setat bine nu ca a pilotat bine ... :)

    ps: in simracing lucrurile stau si mai prost pentru ca inca se poate exploata setarea, sunt diferente si de 4 sec pe tur. Dar imi aduc aminte ca intr-o cursa cu o masina stock nesetabila au fost 10 piloti ingramaditi in numai 0.2 sec si 20 in 1 sec in qual.
    7 16
  • raudetot
    mi se pare mie sau Hamilton cheleste? Cand incepe omul sa-si lase late lungi ca sa acopere peticele goale? Cand incepe omul sa pretuiasca parul (mai) lung? Cand incepe sa fie complexat ca ramane fara el
    9 7
  • foarte bine, vrem batalie tati... chiar daca la varf este numai in doi.
    Go Mamilton!!!
    Da-ti-as o butelie de NOS McLaren!!!
    14 2
  • Bogdan
    Spera ca in cateva curse Rosberg sa invete cat mai multe dintre trucurile lui Hamilton si sa il si bata cu regularitate in cele din urma.
    8 13
  • SA INCEAPA MECIUL . RUNDA 1 ding
    7 0
  • japonezu
    cei care piloteaza bine ies la iveala in curse gen ROC unde nu seteaza nimeni. Cei care stiu ca depind de setari stau departe de astfel de competitii
    2 2
  • nu e niciun Secret
    Toto Wolf a spus la SkySport dupa cursa din Malaysia ca vor studia indeaproape ce setari a facut Lewis cu W05-ul de a reusit sa nu aiba oversteering-ul lui Rosberg. Si ca spera sa imbunatateasca setarile lui Rosberg pentru ca sa nu mai aiba probleme in a-si apara pozitia cum a facut-o cu RBR-urile in Malaysia.
    4 0
  • mangafaua
    Tu n-ai avut acces la toate setarile lui Alonso?
    7 9
  • GrosJan
    setarile sunt personalizate. Daca Ham l-a batut pe Alonso pe setarile lui Alonso atunci e cu atat mai rau. Dar se mai intampla sa "imprumute" setari unul de la altul cand nu gasesc solutii
    7 1
  • marius
    Oare si la Nicoleta a avut acces?
    0 1
  • mangafaua
    Alonso a incepuse sa se planga prin 2007 dupa ce vazu ca il bate Hamilton ca i-a luat setarile. De atunci a refuzat sa-i mai dea lui Ham setari. Rezultatul: Ham il batea in continuare. Concluzia: motive, gaselnite, scuze ale lui Alonso.
    11 2
  • Hmm.. deja incepe sa iasa fum in cadrul echipei.

    Ma intreb daca va deveni nemultumit de setari le va posta din nou pe net :)....
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru