Hamilton: "Rosberg a fost mai bun decât mine"

de Daniel Popescu
Luni, 07.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton consideră că Nico Rosberg a pilotat mai bine decât el în cursa din Bahrain, în timp ce germanul afirmă că a crezut că l-a depăşit de nouă ori înainte ca britanicul să revină la conducerea cursei.

Rosberg s-a descurcat mai bine decât mine şi trebuie să văd dacă pot îmbunătăţi. Nu am mai fost demult într-o situaţie atât de dificilă.

Lewis Hamilton
Pilot Mercedes
Lewis Hamilton a obţinut duminică a doua victorie consecutivă din acest debut de sezon după o serie de dueluri spectaculoase cu coechipierul său Nico Rosberg.

În mod surprinzător, britanicul a afirmat la sfârşitul cursei că germanul a fost mai bun, în special datorită unei strategii inspirate prin care a folosit succesiv pneuri soft, medium şi soft. Hamilton a optat în schimb pentru stinturi cu cauciucuri soft, soft şi medium, astfel că în ultima parte a cursei Rosberg a fost mai rapid.

"Este grozav că am câştigat, dar nu am fost în formă. Rosberg a identificat multe dintre avantajele pe care le-am avut la ultima cursă. S-a descurcat mai bine decât mine şi trebuie să văd dacă pot îmbunătăţi. Nu am mai fost demult într-o situaţie atât de dificilă.

Pneurile soft valorează 0.65 secunde pe tur, aşa că a fost foarte greu să-l ţin în spate. Am forţat la maxim timp de 10 tururi, a fost o cursă excepţională de care eu şi Nico nu am mai avut parte de pe vremea când concuram în karting", a declarat el.

Rosberg: "De nouă ori am crezut că l-am depăşit"

Am crezut că l-am depăşit de vreo nouă ori, dar întotdeauna a revenit. Pur şi simplu a făcut o treabă mai bună.

Nico Rosberg
Pilot Mercedes
Înaintea de ieşirea Safety Car-ului de pe circuit cu aproximativ 10 tururi înainte de final, directorul tehnic executiv Paddy Lowe le-a transmis celor doi piloţi să ajungă la linia de sosire.

Rosberg consideră că lucrurile au decurs bine în această privinţă şi spune că a crezut că l-a depăşit în nouă rânduri pe coechipierul său, înainte ca acesta să revină şi să-şi recapete poziţia de lider.

"Ştiam că toată lumea se gândeşte la ordine de echipă, dar nu a fost cazul.

Am luptat din greu, dar cu respect, am fost liberi să luptăm. Am crezut că l-am depăşit de vreo nouă ori, dar întotdeauna a revenit. Pur şi simplu a făcut o treabă mai bună. Lewis este un pilot grozav, iar data viitoare trebuie să mă descurc mai bine", a explicat el. 

Comentarii (20)

  • Oricare din cei doi ar fi castigat o facea pe merit. De f mult timp n-am mai vazut asa o cursa, deci se poate face spectacol in F1. Nu sunt fan al echipei Mercedes dar cred ca este echipa momentului. Spre deosebire de "era Vettel" acum vad altceva. Poate ca urmeaza o alta era. Una in care sa avem competitie adevarata la varf. Echipa mea favorita se lupta in pluton deocamdata. Sper sa revina si mai sper ca acele 100 kg sa dispara din regulament.
    29 0
  • Felicitari pentru Rosberg. Este un om cum greu mai gasesti. Cititi doar declaratia lui. Daca Alonso declara ceva asemanator in 2007 ar fi avut parte in continuare de respectul meu.
    25 5
  • Laurentiu Dan
    Sa nu exageram. Situatiile nu sunt comparabile. In 2014 Rosberg stie cu ce se confrunta, e la inceput de sezon si inca e relaxat, conduce clasamentul. Va fi cu totul altul cand echipele adverse se vor apropia iar el nu va mai fi in situatia de a conduce la general. Nu cred ca va mai zambi atunci.
    15 7
  • Rosberg este un pilot bun cu un debut fulminant in formula1,iar acesta e cel mai bun an al lui .Hamilton este deasemeni bun,dar nu-i chiar cel mai bun an al lui,Rosberg va fi mult timp in fata anul acestasi s-ar putea si campion
    13 13
  • GrosJan
    pe tipii astia ii urmaream in formulele inferioare cand Schumacher domina F1. Stiam ca vor avea un cuvant de spus si in F1, ma bucur sa-i vad ca macar anul asta au o sansa
    16 0
  • Eu cred ca Rosberg are o problema cu depasirile ori le-a facut de ochii lumii.
    Sa-l depasesti pe Hamilton de 9 ori, dupa cum spune chiar Nicusor, si niciodata sa nu fi in stare sa te aperi? Pai atunci de ce mai depasesti? Ca sa te afli in treaba? Stai linistit pe locul 2. Si nu ca Hamilton revenea prin cine stie ce manevre, era ceva previzibil, trebuia doar sa se gandeasca mai bine Nicusor. Plus ca Rosberg nu are determinare. Vine virajul pe partea lui si el se da la o parte ca sa intre Hamilton? Pai ce faci, bre? Daca vrei sa castigi titlul trebuie sa risti totul.

    Uite ca si un pilot mediocru ca Rosberg poate emite pretentii la titlu cand are un monopost rapid cu 1 sec/tur fata de ceilalti. O fi si asta vreun fenomen al Formulei 1? O fi vreun pilot mai bun decat Schumacher, Senna, Prost etc cum se spunea si in trecut despre Vettel? Apropo, Ricciardo are 5 titluri mondiale? Parca l-a batut pe Vettel serios in primele 3 curse...
    14 20
  • bai fratilor , ajunge cu atitea felicitari ai masina ,ai cu ce sa te bati nu ai stai in pluton ca taxiurile rosii de ieri credeti ca Rici VITELUL KIMI BATAN sa nu zic de ALONSO ca-mi sare lumea in cap ,credeti ca nu facea acelas lucru ,este anul lui mecedes ,si osa ne uitam de la locul 3 in jos,din lac in put ,anul trecut cu RBR ANUL ASTA CU MERTUL,,FORTZA ALONSOO
    11 14
  • galagia mai mica bai! Cand vrei sa il felicite lumea? Daca nici macar acum, atunci cand? Ca nu stiu ce facea Alonso .... lua bataie rau de la Hamilton, cam pe la 10, 20, 30 sec in spate. Nu crezi? Mergi pe site-ul F1 si vezi gap-ul din 2007.
    Tu te mai gandeai si la Rosberg, Ricciardo cand Alonso castiga (si atunci cu chiu cu vai avand cea mai buna masina)?

    @ferr da unde ai scos 1 sec pe tur? A fost 24 sec fata de alta masina, aka 0.5 sec pe tur in medie (asta conteaza) cand cei pe mercedes au fortat amandoi ca au vrut sa castige, deci nu se pune problema ca au menajat masina. Ori 0.5 sec pe tur se poate foarte bine sa fie de mana pilotului.
    Taxiurile rosii ... dale dreaq, nu trebuie sa castige ele mereu. Pentru ambii piloti de acolo, Domnu a dat, Donu a luat. A fost odata, acum e alta data .... Ca facea Alonso gogosi umplute ca masina Mercedes. Bei, intr-un campoionat monomarca (deci avand TOTI aceeasi masina) Alonso al tau nu vine nici pe locul 5 !!!
    20 11
  • bogdan
    Bai nene, voi ori n aveti femei, ori sunt foarte urate, din moment ce va certati precum copii. Care i mai tare Superman sau Spiderman?
    19 3
  • Vettel
    Alonso in 2007 a terminat avand acelasi punctaj cu Ham care era favorizat de echipa. Eu nu l-am vazut pe Ham sa miste ceva in epoca RedBull desi a avut masini mai bune ca Alonso. Si sincer, nu-l vad nici anul asta campion. Ii lipseste o chestie esentiala pt un campion de calibru. Creierul.
    17 21
  • @Bogdan
    :))) subscriu, n-ai ce le face, daca nu se pot compara intre ei isi compara idolii :))))
    9 1
  • pablo256r
    @ss76
    Tu nu prea ai uemarit cursa. Altfel ai fi stiut ca ceea ce a spus ferr cum ca cei de la Mercedes au "monopost rapid cu 1 sec/tur fata de ceilalti" e chiar mai rau.
    Cele doar " 24 sec fata de pozitia a treia s-au strins in doar 10 ture! Cat e diferenta pe tur intre Mercedes si ceilalti? Ce avans aveau cei doi de la Mercedes inainte de intrarea SC? Ia mai vezi odata si revino sa ne spui cum e.
    9 1
  • @Vettel
    exact la ce ma asteptam. Tu stii ce e ala gap? Ia vezi tu la cate secunde ramanea in urma Alonsita fata de Hamilton in majoritatea curselor dein 2007. "Favorizat" e rasuflata omule, nu mai spune asta ca esti ridicol. Iar in era RBR ai postulat tu ca Hamilton a avut masina mai buna decat Alonso, ca asa iti place sa crezi, ca asa trebuie sa fie altfel iti iei lumea in cap
    11 5
  • Singaporezul
    Daca eram fanul lui Ferrari nu eram asa tare-n clanta,avand in vedere ce a facut "talentul pur" din F1 numit Fernandel,dar e un natarau numit "ferr1" care crede ca a castigat cursa echipa lui favorita.Obiectiv vorbind scorul la Vettel-Ricci este 0-1.Primele doua curse nu se pun ca au avut probleme.Va urma...
    9 4
  • Daca McLaren il au pe McMircea, Ferrari il au pe ferr1? :))
    17 6
  • Fanii lui hamy au capatat toti glas, dupa cativa ani cand au fost la subsol, nu va grabiti inca, sezonul e abia la inceput, s-ar putea sa aveti o surpriza la final, nu de alta dar hamy chiar si cu masini de top o zbarcea in final-aia cu gapul e buna pt copii, chiar e rasuflata.
    9 13
  • burghez
    aia cu gapul arata VALOAREA, de aia a ramas la McLaren si l-au zburat pe Alonso, de aia Mercedes a facut pe dracu-n 4 sa-l aduca. Daca nu o zbarcea il surclasa serios pe Alonso si in clasament. Eu inteleg ca doare, dar pentru vindecare trebuie sa admiti realitatea.

    Daca va mintiti pe voi insiva cu ceva atat de evident si nelegat direct de propria persoana (deci ar trebui sa fie posibila mai multa obiectivitate) oare ce faceti in viata personala? Prindeti consoarta in flagrant si va prefaceti ca e totul ok, nu s-a intamplat nimic
    7 4
  • Hamilton este doar dragut cu Rosberg sa vazut clar ca el este mai bun ca pilot
    4 0
  • nu uitati domnilor de wiliams si de force india am impresia caci o sa faca o figura frumoasa anul acesta,ambitia lui bottas de a se remarca,precum si dorinta lui massa de a realiza ceea ce la ferrari nu a prea reusit,pe de o parte,iar pe de alta parte avantul lui perez de a demonstra caci nu el a fost de vina anul trecut caci nu a avut o masina competitiva,precum si dorinta lui hulkemberg de a demonstra caci cei de la force india nu au gresit cand i-au permis sa se intoarca la echipa lor,vor face cursele de f1 de anul acesta foarte interesante
    2 0
  • nu va mai certati atata cu ”gap-ul”! in 2007 pilotii mergeau la limita adesea... acum nu e comparabil, la inceputul cursei a fost evident ca Mercedesurle au fortat doar atat cat sa isi securizeze pozitiile dupa ”box, box, box”... adevaratul ”gap” s-a vazut in ultimele tururi, cand cei doi piloti Mercedes au fortat cu adevarat... atat diferenta dinte masina Mercedes si restul lumii a fost ”tradata” cat si faptul ca Ham pe pneuri mai putin aderente a fost putin mai rapid decat Rosberg pe pneurile ideale pt acel moment (asta daca o fi fost pe bune...)
    PS eu cred ca s-a jucat un miment psihologic important intre cei 2... e clar acum pt ambii ca anul asta nu se vor menaja! e laudabil pt Rosberg ca desi ”a luat-o pe coaja” (cred ca Hamilton il depasea usor daca situatia era inversa, inclusiv la tipul de pneuri) a avut taria sa se bucure la final... in 2007 in astfel de momente Alonso cobora din masina si facea ”botic”...
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru