Hamilton se lauda ca l-a invins pe Alonso in 2007

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 08.01.2010
Lewis Hamilton a rememorat primul sau sezon din Formula 1 si s-a laudat pentru performantele obtinute in 2007 impotriva coechipierului sau Fernando Alonso.

La fel ca si in 2010, McLaren a optat in urma cu trei ani pentru o linie de piloti complet noua, formata din dublul campion mondial Fernando Alonso si debutantul Lewis Hamilton.

In mod surprinzator, britanicul s-a luptat de la egal la egal cu dublul campion mondial, presa internationala speculand insa ca echipa a jucat un rol esential in favoarea sa. La trei ani distanta, Hamilton este incantat ca l-a invins pe Alonso si spune ca niciun alt pilot nu a reusit o astfel de performanta in sezonul de debut.

"Cu siguranta nu am ce sa-mi reprosez pentru anul in care am ratat titlul. Eram la primul meu sezon in Formula 1, alaturi de un dublu campion mondial, si l-am invins. Nimeni nu a fost frunte in primul an, cu atat mai putin sa invinga un campion mondial, sa invinga mentalitatea, puterea si experienta pe care Alonso le avea in acel moment. Sunt foarte mandru ca am trait experienta de a fi liderul clasamentului general in cea mai mare parte a anului si cu siguranta este trist cand ma gandesc ca am pierdut titlul in ultimele doua curse", a declarat fostul campion mondial in cadrul unui interviu acordat companiei Johhny Walker, unul dintre cei mai importanti sponsori ai echipei McLaren.

In sezonul mentionat, Hamilton a terminat la egalitate de puncte cu Alonso in clasament, insa cei doi au fost depasiti cu un singur punct de Kimi Raikkonen, care si-a adjudecat astfel trofeul suprem.

Via | GPUpdate

Taguri: Alonso, Hamilton

Comentarii (17)

  • ...
    din cate imi aduc de aminte sezonul 2007 s-a terminat la egalitate intre hamilton si alonso...109=109. dar noh...sa-l lasam sa se laude:P
    1 0
  • NeoGalaxy
    @Lewis vs Fernando
    Da asa o fi, dar idea de baza este ca Lewis era incepator si Fernando dublu campion mondial, proaspat chiar. Personal raman la parerea ca echipa McLaren nu avea decat un pilot si el era Lewis, Fernando numai datorita talentului si norocului a reusit sa castige atatea puncte, echipa sabotandu-l in mai multe randuri, cam cum a facut si Brawn GP cu Barry anul aceasta. Totusi este o greseala masiva ce spune Lewis si sigur nu va castiga prea multi fani pentru ceea ce spune sus. Nu neaparat pentru ca este imoral dar este si sub centura.

    1 0
  • ctlnmihai
    Hamilton se lauda ca l-a invins pe Alonso in 2007
    Chestia cu ,,sabotajul'' a fost folosita prima data la Ferrari daca nu ma insel
    1 0
  • :)
    Nu am nimic cu el,dar cred ca ,simte ca va fi batut de alonso cu scuderia ferrari.Vom vedea pe circuit ,asta ramane de vazut .
    1 0
  • ctlnmihai
    @ f1_alonso
    E greu sa compari 2 piloti care alearga pe monoposturi diferite..Lewis poate nu e peste Alonso dar e la fel de bun ca Alonso..si asta s-a vazut cand amandoi au avut la dispozitie acelasi monopost in 2007
    1 0
  • @NeoGalaxy
    hahaha !!! La tine subiectivismul este la el acasa. Stiu ca esti un ferrarist convins dar ... as putea aduga ca Brawn GP a facut cu Barry acelasi lucru care la facut ferrari ani de zile, adica l-a folosit ca pilot de sacrificiu. Eu nu cred ca este o "greseala masiva" ceea ce spune Lewis. Eu cred mai degraba, ca nici cei de la McLaren nu se asteptau ca Hamilton sa fie atat de rapid si lipsit de inhibitii in fata campionului mondial. Asa ca i-a lasat sa lupte pe pista fara ordine de echipa, ceea ce nu prea i-a convenit lu' nea alonso care era dublu campion mondial si se vedea "pus la respect" de un debutant. A cerut ordine de echipa si pentru ca a fost refuzat a bagat chestia cu spionajul. Asa ca ceea ce spune Hamilton, eu zic ca-i adevarat chiar daca unii il acuza de o lipsa de modestie. Sunt totusi meritele muncii lui. Sunt tare curios cum o sa se comporte la Ferrari si o sa mai vorbim.
    1 0
  • NeoGalaxy
    @adidor77
    Subiectiv sau nu, la Ferrari Barry, Irvine sau Felipe, au fost piloti secunzi. Asta o stiau si ei. Barry la Brawn si Hamilton la McLaren erau piloti egali, nu exista pilot principal. Atata timp cat unul dintre ei a fost favorizat de echipa pe fata si unul a fost defavorizat pe fata, mi se pare ciudat ca discutam de subiectivism. Fernando nu si-a dat seama de la inceput ca echipa lucra mai mult la monopostul lui Lewis, ca tot ce testa el era reprodus si pe masina lui Lewis, ceea ce este ciudat oricum am luat-o noi iar la Barry... au fost schimbari de strategie, unele chiar in timpul cursei in speranta ca Button va fi avantajat. Probabil in 2007 si 2009 te-ai uitat la Nascar si nu la Formula 1, cine stie.

    Iar la faza cu spionajul, atata timp cat pilotul de este discuta cu pilotii despre raportul maselor lui F2007... care este stiut doar intern de Ferrari... ori erau toti Mama Omida... ori pur si simplu aveau puteri mult mult peste nivelul omenirii in general.
    0 0
  • @NeoGalaxy
    eu nu-mi aduc aminte de acele curse in care alonso a fost "defavorizat pe fata". Poate asa cum bine spui tu (cu ironie), m-am uitat la Nascar, dar doar daca aparea sub sigla F1. Ca un remember a ultimelor 6 MP din 2007, adica cele de dupa scandalul de la Hungaroring. Turcia: Alonso locul 3, Hamilton locul 5; Italia: A=1, H=2; Belgia: A=3, H=4; Japonia: A=abandon, H=1; China: A=2, H=abandon; Brazilia: A=3, H=7. Cam asa arata rezultatele din 2007 (sper ca nu-s cele din Nascar). Acum spune-mi unde a fost "defavorizat pe fata" dl. alonso ? Intelegi acum unde este subiectivismul tau ?
    0 1
  • adidor77
    Am sa-ti raspund eu, afirmand ca cea mai murdara manevra a lui Hamilton, sustinut de echipa impotriva lui Alonso, a fost chiar la Hungaroring. Atunci Alonso, in loc sa plece de pe primul loc a fost retrogradat pe locul 5, in urma plangerii facuta de Hamilton la FIA inpotriva sa, plangere sustinuta si de echipa. Nu cred ca a fost vina lui Alonso ca Hamilton a intrat la boxe imediat dupa el, ba mai mult cred ca fiecare are dreptul sa asculte sfatul inginerului sau pentru iesirea pe pista in momentul optim. In acest caz, Alonso a fost primul deci in mod normal ar fi trebuit sa aiba prioritate. El nu a vrut sa-l incurce pe Hamilton ci pur si simplu a asteptat momentul optim de iesire pe pista. Sunt convins ca intrarea lui Hamilton imediat dupa Alonso, a fost aranjata tocmai pentru a se obtine avantajul care a si fost obtinut.
    1 0
  • Alonso era mai bun
    Echipa a stat totdeauna mai mult linga Hamilton decit linga Alonso. Asta sa vazut in mai multe rinduri. Imi pare rau de Button, o sa fie pilot secund la o echipa unde orcind poate sa fie campion mondeal din nou.
    1 0
  • @mobius
    asta nu inseamna ca alonso a fost dezavantajat pe fata. au fost mai multe erori de comunicare si strategie, pilotii urmand sa faca ceea ce le spuneau inginerii. din nefericire s-au incurcat in calcule. oricum daca bine imi aduc aminte, atunci alonso a prins pole-ul si hamilton locul 2. dar nu-mi amintesc ca Lewis sa se fi dus la comisarii de cursa si sa faca vreo plangere. oare de cate ori nu s-au schimbat strategii in timpul cursei pentru a favoriza un anumit pilot ? nu vreau sa-mi aduc aminte de cate ori barrichello a cedat locul in favoare lui schumi chiar daca schumi conducea detasat in clasamentul pilotilor. oare alonso nu a fost favorizat si considerat pilotul nr.1 la renault pe cand concura cu fisico. brawn nu l-a sacrificat pe barrichello pentru a evita o lupta intre piloti in schimbul ambelor titluri ? aceste lucruri nu s-au intamplat la McLaren ! cat despre partea cu setarile masinii ... nu stiu ce sa zic daca a fost fair sau nu, cert este ca au concurat cu masini egale iar Lewis s-a ridicat la valoarea lui alonso.
    1 0
  • Daca echipa i-ar fi tratat egal Alonso era triplu campion
    Aduc cateva argumente de ce nu sunt de acord cu ce a spus Hamilton si o sa sustine si afirmatia din titlu:
    - Alonso prin experienta sa si prin talentul de a comunica inginerilor un feedback foarte bun a reusit sa imbunatateasca masina McLaren cu circa 0.6 sec (asa scrie si e sustinut de specialisti din revistele de motorsport din Anglia) pana la prima cursa a sezonului. De aceasta imbunatatire au beneficiat amandoi pilotii insa numai Alonso a pus umarul la treaba.
    - Alonso s-a plans ca Hamilton avea acces la datele din testele sale dar nu si invers.
    - Episodul Hungaroring in care Hamilton a incalcat o intelegere din cadrul echipei cum ca la fiecare cursa se schimba cel care iesea primul in etapa a 3-a a calificarilor si automat avea si ultimul tur infaptuit - fapt ce creea un mic avantaj, iar la Hungaroring era randul lui Alonso - si acel pitstop prelungit si dictat de inginerii lui Alonso incerca doar sa contrabalanseze exact acea incalcare.
    - episodul China in care Alonso a avut timpi foarte buni in teste insa in calificari, inca inainte de terminarea lor, s-a plans ca presiunea in pneuri este alta decat cea dictata - lucur care cam pute pentru ca cu genul asta de setare nu o pui la nimerela sau feeling.
    - Hamilton a comis 2 greseli grosolane care l-au costat multe puncte, greseli care nu le-am regasit la ceilalti concurenti angajati in lupta pentru titlu. Genul asta de greseli cantaresc mai mult decat nu stiu care victorie obtinuta prin obstructionarea coechipierului.
    1 0
  • Lewis vs Fernando
    Mincinosul asta pe cine crede ca pacaleste? 109=109 si azi si maine:)) Deci nu l-a invins pe Alonso..a fost prea atent la "fratele" lui si a venit altul si i-a "furat" titlul. Mai are insa de castigat un titlu pt a-l ajunge.
    1 0
  • NeoGalaxy
    @ adidor77
    Parerea mea umila, este ca doar tu esti subiectiv. Singura parere de rau este ca nu adus nici un argument valabil contra ideilor mele. In afara de a spune ca sunt ferrarist convins, ceea ce nu conta oricum, nu ai facut decat ca ai negat tot ce am spus eu, fara ca macar sa aduci in discutie un argument. Si totusi, asa cum si in 2007 am discutat despre chestiile astea si atunci tot partea lui Fernando am tinut-o desi... era cel care l-a batut pe Schumi de 2 ori si a castigat cinstit 2 titluri. Vezi tu, Fernando l-a batut pe Schumi cu armele lui: Renault a copiat toata carcasa si spatele monopostului F2004, dar l-au imbunatatit ajutat si de Fernando ceea ce spune mult zic eu, acesta din urma punand osul serios la treaba cu speranta ca va castiga titlurile. Exact calitatea pe care o are Schumi si care ii lipseste total lui Lewis este exact calitatea pe care o are si Fernando. Candva te vei prinde si tu care este acea calitate de care vorbesc eu, poate... asta daca nu te mai uiti la NASCAR :)
    0 0
  • cand ai un ego care te depaseste...
    CatalinF1, postarea ta ma scuteste de orice alt comentariu, consider ca ca ai atins tot si argumentat. Sincer, nu mai vroiam sa ma-ntorc, subiectul chiar il consideram incheiat. Si mai credeam ca Hamilton s-a maturizat, si poate sa fie ponderat. Pe undeva il pot intelege, faptul ca a terminat la egalitate cu un campion mondial, si nu unul de circumstanta, ci unul care a confirmat, face pentru Hamilton cat un titlu. Eu as fiu vrut sa-l vad pe Hamilton, la debutul lui, intr-o masina de pluton, asa cum au debutat majoritatea pilotilor. Logic era sa spuna altceva, sa multumeasca sortii si sa-i sarute mainile si picioarele lui Ron Cand beneficiezi direct de munca unui om, si vii acum si spui ca "l-ai aruncat in aer"(vezi textul original) inseamna ca ai niste probleme..La McLaren lui Fernando i s-a refuzat un nou titlu. Sper ca Button sa-i dea o replica pe masura, iar in sensul asta ii tin pumnii.
    0 0
  • Ham....
    ....din cite imi amintesc,Ham a beneficiat in primul sezon la McLaren de setarile lui Alonso si sprijinul echipei ,avind succes imediat.Si n-o spun eu ,o spunea presa de specialitate a vremii.Faptul ca a pierdut titlul in ultimele doua etape dovedeste ca la capitolul ,,psihic"nu era chiar asa de copt ca sa cistige un campionat mondial si inca ma indoiesc de acest lucru.Auzindu-l cum debiteaza fel de fel de prostii si bate cimpii ca a fost mai bun decit Alonso-in loc sa-i multumeasca acestuia -imi dau seama ca nu a evoluat prea mult.La nici o alta echipa nu ar fi avut atita sprijin ca la McLaren, la felul cum gindeste.Talent are ,dar creier o lingurita.
    1 0
  • da,da, marmota ciocolatie.....
    performantele obtinute, se datoreaza in primul rand aportului echipei, sustinut in mod clar de Ron, lauda-ma gura ca de-asta iti dau sa mananci, pt mine asta este Ham Ham. De ce nu se lauda cu sezonul care tocmai sa incheiat?, si sezonul asta o sa demonstreze ca e praf...........
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru