Hamilton: "Starturile de cursă ar putea deveni dezastruoase după noile reguli"

de Daniel Popescu
Marti, 28.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton se teme că starturile de cursă ar putea deveni "dezastruoase" ca urmare a interzicerii sistemelor electronice de ajutor şi a sfaturilor de la boxe începând cu Marele Premiu al Belgiei.

S-ar putea ca starturile să rămână la fel sau ar putea deveni dezastruoase.

Lewis Hamilton
Pilot Mercedes
Marele Premiu al Belgiei din 23 august va marca introducerea unui nou regulament prin care sistemele electronice de ajutor şi sfaturile primite de piloţi de la ingineri în privinţa starturilor de cursa vor fi interzise.

Măsura va fi adoptată pentru a permite piloţilor să-şi etaleze mai mult talentul şi pentru a crea starturi imprevizibile, însă Lewis Hamilton se teme de un efect opus. Pilotul echipei Mercedes crede că starturile ar putea deveni dezastruoase, ceea ce în opinia sa ar necesita o nouă rafinare a procedurilor.

"Va fi foarte interesant ce se va întâmpla după această cursă. Cred că ei ar putea subestima cât de mult influenţează cursele. S-ar putea ca starturile să rămână la fel sau ar putea deveni dezastruoase. Cine ştie? Ar putea fi nevoie să facă schimbări. Bănuiesc că nu va fi lucrul potrivit şi că regulamentul va fi ajustat.

Totuşi, este o idee bună", a declarat britanicul citat de publicaţia The Guardian.

Esential 3 este numarul curselor consecutive in care Lewis Hamilton a avut probleme la start
Declaraţiile lui Hamilton vin la numai două zile după ce acesta a ratat startul în Marele Premiu al Ungariei, la fel ca şi coechipierul său Nico Rosberg, element care le-a permis lui Sebastian Vettel şi Kimi Raikkonen să-i depăşească. De altfel, cei doi au avut o problemă similară şi în Marele Premiu al Marii Britanii, când au fost depăşiţi de rivalii de la Williams, în timp ce Hamilton a suferit probleme la start şi în Austria.

Paddy Lowe, directorul de inginerie al Mercedes, crede că Hamilton a ratat startul în Ungaria din cauza supraîncălzirii ambreiajului ca urmare a faptului că piloţii au efectuat un al doilea tur de încălzire după ce Felipe Massa nu s-a poziţionat corect pe grila de start.

Via The Guardian

Comentarii (11)

  • Abia astept sa vad monoposturile dand din cur si din burici, fie la start, fie la iesirea din viraje gen "ace de par". :)) Sa vedem atunci cine si cata maiestrie are.
    30 1
  • Oho, de asta poti fi sigur Hamm, esti cel mai in masura sa zici asta :P.
    Tin minte starturile ratate din anii anteriori cand dupa stingerea becurilor rosii ramaneau pe pista sau cadeau in spate cate 4, 5 locuri.
    "Campionul" acestor ratari erau Hill si Hakinen, pe cand Montoya era in stare sa urce chiar si 4, 5 locuri odata.
    37 2
  • E morcovul bagat asa adanc incat....:)))))
    Lasa ca asa e frumos. Acum sa I vedem:)
    24 7
  • pif666
    din pacate pt piloti mercedes starturile nu sunt specialitatea lor.
    cred ca o sa fie extrem de interesant sa ai vedem pe toti piloti cum se descurca. mai putina asistenta tenica nu face decat sa scoata in evidenta maestria pilotului si poate norocul fiecaruia.
    saracul kimi,la fiecare cursa i se intampla cate ceva.
    de castigat va castiga cu siguranta telespectatorul !
    15 2
  • Nu ziceai tu Negrutz (Ham) ca nu va fi o problema de genu acesta ? =))
    8 5
  • Agresivitatea lui in accelerari bruste nu-l vor ajuta deloc :))) is curios sa vad ce va face....dupa un start in care i se invart rotile in gol si apoi urmand disperarea de a recupera in primele doua curbe ;)
    12 2
  • foarte tare declaratia ...

    practic spune ca lucrurile se vor schimba ... sau nu se vor schimba ... un fel de nu stiu, 50 - 50
    multumim de informatie!
    15 2
  • Mercedes si-a permis deja sa testeze in ungaria startul fara ajutorul pitbox-ului electronic dar lumea este orbita de cursa slaba facuta de acestia, ferrari se bucura copilareste iar vettel viseaza la titlu cei drept mai cerebral ca ricciardo anul trecut. Mi-e teama ca in belgia mercedes va rupe concurenta pe genunchi dar imi doresc sa ma insel.
    16 7
  • @McLaren
    Ultimul mesaj de la boxe, pentru Ham si Ros , dupa calificari tinde sa confirme aceasca speculatie...
    4 0
  • Cei de la Mercedes sunt favoriti un urmatoarele doua curse adica Spa si Monza, iar un start prost desi pare posibil nu inseamna neaparat ca cursa se va termina prost pentru pilotii Mercedes. Este greu de prevazut cum ar arata startul de la Spa, fara sa fim la Spa! Sa vedem FP, calificarile si cursa, iar dupa vom avea ce dezbate, sper eu!
    16 1
  • Hakkinen
    Eu nu cred ca lucrurile se vor schimba semnificativ. Hamilton e bun oricum, cu sau fara sistemul ala de start. Ba dimpotriva, sistemele electronice i-au ajutat pe Williams si Ferrari sa treaca in fata, vom vedea ce vor face dupa ce ele vor fi interzise. Si nu sunt fan Ham.
    9 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru