Mercedes, îngrijorată de starturile ratate din ultimele două curse

de Daniel Popescu
Luni, 27.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a admis că este îngrijorată de starturile ratate ale lui Lewis Hamilton şi Nico Rosberg din ultimele două curse, însă consideră că acestea nu au loc doar ca urmare a schimbării ambreiajului.

Este inacceptabil şi trebuie să analizăm de ce s-a întâmplat.

Toto Wolff
Director motorsport Mercedes
Mercedes a fost afectată semnificativ de procedurile de start în ultimele două curse, atunci când Lewis Hamilton şi Nico Rosberg au pornit cu greu de pe loc şi au pierdut poziţii în favoarea rivalilor de la Williams la Silverstone şi a celor de la Ferrari la Hungaroring.

Toto Wolff, directorul de motorsport al germanilor, admite că este îngrijorat de situaţie şi că este inacceptabil ca echipa să sufere astfel de probleme.

"Data trecută am fost depăşiţi de două monoposturi Williams, iar acum de două monoposturi Ferrari. Asta a generat întregul haos. Trebuie să rezolvăm situaţia. Este inacceptabil şi trebuie să analizăm de ce s-a întâmplat. Nu este bine", a declarat el citat de publicaţia Motorsport.

Există multe motive, nu unul singur. Sunt mai multe probleme şi este foarte dificil să obţinem o calibrare potrivită.

Toto Wolff
Director motorsport Mercedes
Una dintre potenţialele cauze este utilizarea unui nou ambreiaj începând cu Marele Premiu al Spaniei, cu atât mai mult cu cât Hamilton a avut un start dificil şi în Marele Premiu al Austriei.
Cu toate acestea, Wolff insistă că este vorba despre un cumul de factori, cu sau fără legătură cu noul ambreiaj.

"Există multe motive, nu unul singur. Sunt mai multe probleme şi este foarte dificil să obţinem o calibrare potrivită. Am avut două starturi foarte bune în antrenamente, dar atunci când a contat, în startul de cursă, pneurile s-au rotit prea mult. Apoi eşti depăşit într-o manieră în care nu poţi recupera", a adăugat el.

Mercedes este determinată să remedieze problemele în special pentru că piloţii nu vor mai beneficia de sistemele electronice de ajutor la starturi începând cu Marele Premiu al Belgiei din luna august.

Via Motorsport

Comentarii (6)

  • Ce e ciudat este ca, ok, pierzi startul...
    Nu uzezi nici pneurile... avand in vedere ca ai pierdut startul si ai un monopost superior competitiei, de ce nu reusesti sa te apropii? Cu Ferrari nu s-au apropiat decisiv, cu Williams nu au facut nimic data trecuta, decat din strategie.

    A inceput sa nu mai mearga ceva la Mercedes?
    26 2
  • Faptul ca rateaza startul se datoreaza tracului, asa este cand te lupti inclusiv cu propriul tau coechipier.
    Tin minte starturile de rahat ale lui Hakinen si Hill.
    Ii papa Schumi cu fulgi cu tot la start.
    14 1
  • pif666
    ciudat intradevar ! dar nici nu putem crede ca mercedes va domina ani de zile. ferrari sa descurcat excelent. ciudat si kimi. intotdeauna i se intampla cate ceva.
    nu am fost fan vitel dar sa-i dam cezarului ce a lui. nu este cu siguranta cel mai bun pilot de pe grila,dar cel mai inteligent si consecvent. cu asta iese in evidenta.
    din punctul meu de vedere alonso este cel mai bun pilot. urmeaza hamilton,dar repet vitelul este mai pragmatic.
    cu o basina de trabant,alonso pe 5 . ok,cu oarecare noroc,dar e acolo.
    in fine,ca fan ferrari nu mi-a placut vettel,dar sunt cu el. si sunt convins ca va castiga din nou un campionat cu ei.
    are tot ce ai trebuie: ambitie,perseveranta,viteza.
    si a inceput sa fie inteligent. nu clacheaza ca hamilton sau rosberg sub presiune. cam se vaicareste uneori ca o pasarica stil cr7 - cristiano ronaldo.
    sper sa ajunga bottas sau ricardo(ce bou este comentatorul dolce)
    cand pronunta asa.
    pt dumnezeu: il chiama ricciardo. nu trebuie decat sa asculte cum ai pronunta numele inginerul lui de cursa.
    dar ce sa mai comentam cand spune ca hamilton este la boxe si in realitate erea kimi .
    in final: cel mai avantajati iesim noi spectatori. emotii si adrenalina !
    11 1
  • popicul
    Mercedes sa ceara start lansat ca altfel pierde titlul. La cat de drag e hamilton lui Bernie asta e in stare sa o faca
    6 3
  • @pfi666
    Nu stiu cu ce sa incep. Daca vrei sa te faci inteles trebuie respectate anumite reguli de redactare. Nu insist cu diacriticile, gramatica sau cu semnele de punctuatie dar macar utilizarea unei litere mari sa fie sesizata usor terminarea unei propozitii este mai mult decat necesara. Apoi trebuie avut in vedere sa nu faci greseli elementare. Dumenezeu se scrie intodeauna cu litera mare, indiferent de situatie. Daca iti lipseste litera D evita a-l mai scrie. Nu este necesara amintirea Lui, nu discutam despre religie. Asa cum l-ai scris tu da dovada crasa de prosie si incultura. La fel cum este o dovada de nesimtire este sa numesti vitel o persoana recunoscuta la nivel global. Spre diferenta de tine, el e cel putin recunoscut.
    Pentru cultura ta generala e bine sa stii ca Ricciardo se pronunta 'Ricardo'. Asa se pronunta, am remarcat si eu ascultand un comentator BBC. Spre deosebire de tine eu nu m-am grabit sa-l cataloghez pe ala bou ci am cautat cum se pronunta si de ce. Cauta si tu, sa vezi ca boul esti tu.
    Totodata eu as evita, pe viitor, sa mai compar mere cu pere. Ce peleul lui Bercea Mondialu' are fotbalul cu F1, sau tu cu F1!?
    Sper sa te ajute in viitor pentru a-ti etala mai usor impresiile fara a da dovada de cele mai sus mentionate ;)
    6 7
  • dumnezeu cu d mic
    dumnezo mna cu d mic
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru