Hamilton: "Sunt foarte trist că nu am câştigat încă un titlu cu McLaren"

de Daniel Popescu
Joi, 25.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton şi-a exprimat dezamăgirea că nu a reuşit să câştige un al doilea titlu mondial cu McLaren înainte de a părăsi echipa la finalul acestui sezon.

Sunt foarte trist că nu am putut câştiga încă un titlu mondial.

Lewis Hamilton
Pilot McLaren
Lewis Hamilton a câştigat titlul mondial în sezonul 2008 la doar al doilea sezon în Formula 1, însă ulterior a rămas în umbra celor de la Brawn GP (2009) şi Red Bull Racing, care au dominat autoritar competiţia în ultimii ani.

În contextul în care a semnat deja un contract cu Mercedes pentru următorii trei ani, iar titlul din 2012 se va decide între Sebastian Vettel şi Fernando Alonso, britanicul a admis că regretă faptul că nu a reuşit să-şi treacă în cont încă un trofeu înainte de a părăsi echipa care l-a propulsat în lumea Formulei 1.

"Când am câştigat titlul nu am fost la fel de norocos ca Vettel să am un monopost care să fie dominant şi în anul următor. Sunt foarte trist că nu am putut câştiga încă un titlu mondial. Simt că noi, ca echipă, suntem suficient de buni, iar eu sunt suficient de bun pentru a face asta.

Din anumite motive nu s-a întâmplat şi nu am de ce să mă plâng. Pentru restul anului încercam doar să ajutăm echipa să câştige titlul constructorilor. Realist vorbind aş spune că suntem prea departe pentru a câştiga titlul piloţilor, am avea nevoie de un miracol", a declarat el pentru publicaţia britanică Daily Telegraph.

Pe de altă parte, Hamilton a dezvăluit că la cursa din Abu Dhabi din 4 noiembrie va purta o discuţie cu Ron Dennis, preşedintele McLaren şi cel care l-a adus la echipă atunci când avea doar 13 ani, despre decizia de a pleca la Mercedes.

"Nu am vorbit încă cu nimeni (n.r - de la McLaren despre plecare) pentru că încă suntem în mişcare, nu s-a terminat încă. Este important să rămânem motivaţi şi, când am revenit în Anglia, am făcut lucrurile obişnuite. Am vorbit cu Dennis şi plănuim să ne întâlnim, cred că la Abu Dhabi. Vom merge la o cine şi vom avea o discuţie bună", a explicat el.

Via Daily Telegraph

Comentarii (5)

  • asta s-a nascut trist si frustrat
    9 12
  • mobius
    In 2008 nu a avut o masina mai buna decat in 2009, dar a beneficiat din plin de oferta lui Glock. In 2012 chiar are o masina cu care ar fi putut sa castige, dar daca nu cumva titlul este deja rezervat, atunci se poate spune ca problema este la el.
    7 4
  • Bine ca l-a scos pe mos teaca la pensie.
    4 1
  • GrosJan
    ei, las' ca trece. Uiti repede de asta la Mercedes. Sa vezi ce trist o sa fie Alonso ca nu a castigat niciun titlu cu Ferrari. Niciun titlu cu McLaren. Doar Briatore l-o fericit destul.
    1 3
  • chipicao
    McLaren au gresit (din nou) ca nu au o politica cu un singur pilot ca la Ferrari. Altfel Hamilton era cu prima sansa pana acum. Probabil e unul din motivele pentru care pleaca. Nu pentru ca ar avea ceva de imputat echipei in acest sens ci doar cauta o echipa cu o politica asemanatoare Ferrari, fiind Brown acolo. Astfel incat sa nu mai fie Alonso cu un avantaj "din oficiu" fata de toti ceilalti.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru