Hamilton: "Suntem cei mai aproape de Red Bull, puteam câştiga la Sepang"

de Daniel Popescu
Miercuri, 27.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton susţine că Mercedes deţine cel mai apropiat monopost de rivalii de la Red Bull şi crede că ar fi putut câştiga în Malaysia dacă nu avea probleme cu combustibilul.

Lewis Hamilton era pesimist în privinţa şanselor de a obţine victorii în sezonul 2013 în timpul testelor din această iarnă, însă şi-a schimbat radical opinia după primele două curse de la Melbourne şi Sepang.

Britanicul a obţinut duminică primul podium pentru noua sa echipă, afirmă că Mercedes este principalul rival pentru Red Bull şi crede că va obţine o victorie la un moment dat pe parcursul acestui sezon.

"Suntem a doua cea mai bună echipă. Să fim atât de aproape şi să fim într-o astfel de poziţie este grozav, pentru că la un moment dat am luptat cu Red Bull în cursă. Cred că Malaysia demonstrează că dacă vom continua în această direcţie există posibilitatea să câştigăm o cursă la un moment dat în acest an", a declarat fostul campion mondial.

Urmareste Automarket
Hamilton îşi bazează afirmaţia pe ritmul de cursă de la Sepang şi spune că, dacă nu ar fi fost obligat să limiteze consumul de carburant, ar fi putut lupta pentru victorie cu Mark Webber şi Sebastian Vettel.

"Din păcate nu am avut suficient combustibil în monopost.

Economiseam carburant din turul 25 şi a fost o sarcină imposibilă să mă apropii de cei din frunte. Nici nu v-ar veni să credeţi cum salvam carburant la finalul cursei. Sunt sigur că dacă am fi avut cu toţii acelaşi nivel de carburant ar fi fost o situaţie diferită, aşa că sunt încrezător", a mai precizat el.

Via Autosport

Comentarii (8)

  • ce frumos se imbata lumea cu apa rece
    22 37
  • ghita444
    Hai mai ''HAMILTOANE'', las-o mai usor cu optimismul tau debordant ,ca ne dai pe jos. Castigati si voi cateva curse si mai vorbim. Ce dracu la McLaren erai ok ,vad ca la Mercedes vezi numai roz in fata ochilor. Sau nea' Ross ti-a promis ceva si la urmatoarea cursa in detrimentul lui Nico?
    28 36
  • Robert
    Lotus are cel mai bun ritm de cursa.La Sepang insa nu s-a vazut asta datorita ploii,traficului si degradarii pneurilor in trafic.
    5 2
  • mirel_f1
    in dou curse au dovedit ca se poate si sunt aproape de Redbull ,ambi piloti Mercedes AMG sunt talentati au o masina destul de rapida,au tot dreptul sa spere la titlu
    7 4
  • JugaruGabi
    Du-te mai, Hamitoane... mai taie din ele...
    10 30
  • calin daniel
    Mie personal, mi se pare una din ale mai mari idiotenii ale unei echipe, sa ii puna carburant la a mai mare limita, in masina, unui pilot; nevar evar nu stii ce se poate intampla pe parcursul unei curse, dar totusi nu cred ca ar fi f. mare diferenta de timp, la finalul cursei, datorate unei cantitati ceva mai mari de carburant; beleua mai mare este ca nu se intampla pentru prima data sa ceva; nu ma refer numai la mercedes; am mai vazut in curse, situatiii de genul asta; mi se pare o cretinitate, sa fii formula 1, si sa nu poti folosi masina la maxim de capacitati, din cauza ca ai prea putin carburant; faza asta se aseamana cu situatia mea, care bag in tico numai benzina scumpa (si pt. feeling, si pt. motor, dar si pt. ca-mi permit, atat cat mi-oi mai permite, masina fiind in rest perfect pusa la punct, chit ca'i tico), si depasesc la semafor, sau pe autostrada o gramada de masini, cu pretentii; dar asta e in RO, si e de inteles, pe undeva; dar NU poti intelege asa ceva in za best of za best, adica formula 1; asta cu carburantul, si cea cu economisirea pneurilor, mi se par total pe dos, fata de ceea ce inseamna formula 1, adica, maxim de performante; pai, ori este formula 1, ori este green racing? parerea mea, dar deh, astea sunt vremurile, si trebuie sa ne bucuram de ce avem :)
    18 4
  • mai au de lucru...
    din primele 2 curse am observat ca nu reusesc sa tina un ritm bun dupa jumatatea cursei,(sau dupa trei sferturi aprox.),nu cred ca e vb numai de combustibil...poate echilibrul masinii cu rezervorul mai gol,sau vedetele F1:pneurile?!
    5 1
  • Cele doua monoposturi Merc au fost sensibil diferite la o prima vedere la Sepang se vede si din poza de mai sus.

    Rosperg are acele doua aripioare negre de pe gura de aer de deasupra pilotului si mai are trei aerisiri fata de patru cate are Hamilton - in partile laterale pe monopost se vad imediat sub casca pilotilui.

    toate astea la o prima vedere - in plus monoposturile se para ca papa diferit benzina

    Aceasta era strategia RB in ultimi ani un pilot testa altul concura ma intreb care testeaza si care concureaza.
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru