Hamilton va pleca din pole position în Marele Premiu al Canadei!

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 12.06.2010
Lewis Hamilton este primul pilot care opreşte dominaţia Red Bull în calificări în acest sezon şi va pleca de pe prima poziţie a grilei de start în cursă din Canada!

După ce a obţinut pole positionul în fiecare dintre cele şapte Mari Premii de până acum, Red Bull a fost nevoită să se recunoască învinsă în calificările de la Montreal, Lewis Hamilton reuşind performanţa de a obţine prima poziţie pe grila de start chiar la ultima sa încercare.

Britanicul devine astfel pilotul care opreşte dominaţia echipei austriece în calificări, însă pole positionul realizat sâmbătă se datorează în mare parte şi strategiei adoptate de rivali.

Mark Webber şi Sebastian Vettel au preferat să concureze în minutele de final ale calificărilor cu pneurile medium, de consistenţă mai dură şi, implicit, mai slab performante pe un tur de pista decât cele supersoft utilizate de Hamilton. În plus, Webber a lovit uşor cu unul dintre pneuri zidul de protecţie de pe linia de start sosire, însă chiar şi în aceste condiţii s-a poziţionat pe locul 2 în faţa lui Vettel.

Ferrari a fost nevoită să se mulţumească doar cu poziţiile 4 şi 7 obţinute de Fernando Alonso şi Felipe Massa, însă spaniolul a fost la numai 0.015 secunde distanţă de locul 3 acontat de Vettel.

Jenson Button nu s-a ridicat la înălţimea aşteptărilor şi a încheiat doar pe 5 în al doilea monopost McLaren, în timp ce una dintre marile surprize a fost furnizată de Vitantonio Liuzzi.

Pilotul echipei Force India va pleca în cursa de pe un excelent loc 6, în timp ce coechipierul sau Adrian Sutil a obţinut al nouălea timp. Polonezul Robert Kubica de la Renault a terminat pe 8, în timp ce locul 10 a fost acontat de Nico Rosberg de la Mercedes GP.

SCHUMACHER, ELIMINAT PREMATUR ÎN Q2

Deşi Mercedes GP a dat semne de reviriment în antrenamentele din Canada, Michael Schumacher a terminat doar pe locul 13 în a doua parte a calificărilor, astfel ca germanul a ratat ocazia de a promova în Q3. În fata germanului s-au poziţionat cei doi piloţi ai echipei Williams, Rubens Barrichello şi Nico Hulkenberg. De data aceasta, Vitaly Petrov nu a reuşit să-l acompanieze pe coechipierul său Robert Kubica în Q3, pilotul echipei Renault urmând să ia startul doar de pe locul 14, din faţa celor doi piloţi ai Scuderiei Toro Rosso (Sebastien Buemi şi Jaime Alguersuari) şi ai lui Pedro de la Rosa (BMW-Sauber).

KOBAYASHI, SURPRIZA DIN PRIMA PARTE A CALIFICĂRILOR

Kamui Kobayashi a fost singurul pilot al unei echipe tradiţionale care a ratat promovarea în Q2, astfel că pilotul echipei BMW-Sauber va pleca de pe locul 18.

Japonezul, care tocmai a câştigat primul punct în 2010 în Turcia, este urmat de cei doi piloţi a echipei Lotus, Heikki Kovalainen şi Jarno Trulli, primul dintre ei fiind cu numai două zecimi de secundă mai lent decât Kobayashi. Timo Glock şi Bruno Senna s-au clasat pe locurile 21 şi 22, în timp ce Lucas di Grassi şi Karun Chandhok formează ultima linie a grilei de start.

Rezultatele complete ale calificărilor sunt disponibile aici.

Marele Premiu al Canadei va avea loc duminica cu începere de la ora 19:00, ora României.

Comentarii (59)

  • @ham ham
    baiatul asta se intrece pe zi ce trece in prostii tot mai mari,...pt inceput va lua o amenda buna pt ce a facut la final, de ce nu si o penalizare
    17 16
  • bravo Lewis
    Acum sa nu fie complicatii cu comisarii de cursa, sa nu faca vreo figura sa-l penalizeze. astept cu infrigurare confirmarea definitiva a lui Lewis in pole.
    12 7
  • Lewis
    Exact ce va povesteam in Q3...Insa sa nu-l uitam pe Mark , precum si faptul ca Lewis NU a avut benzina nici sa incheie ultimul tur . cat despre coentatori...Nu-i bine sa fi prost o data , trebuie sa si repeti : "Hamilton a castigat prima si ultima serie de antrenamente libere" . Prostia i s-a transmis si lui Bonifaciu . Nea Miki tot o dadea inainte cu "mont" ( de` francezul din ele) si cu mancarea scumpa din America de Nord...Jalnic !
    8 3
  • Interesant...
    Bravo Hamilton pentru poll position, dar sincer nu cred ca va castiga maine...interesanta strategia celor de la Red Bull. Ei pornesc in cursa cu pneurile de compozitie mai dura. Cred ca va fi interesant de urmarit ce se va-ntampla. Bafta celor de la Renault!!!
    8 2
  • NeoGalaxy
    Una din pasiunele mele, cursele de Formula 1!
    Ce a facut Hamilton la final nu a fost legal (dar nu conteaza :P) dar a fost distractiv! Si personal il felicit pentru ca a facut un tur pur si simplu foarte foarte bun! Dar, ma bucur ca cei de la Ferrari se apropie atat de Red Bull cat si de cei de la McLaren iar asta conteaza foarte foarte mult! Practic de aici incepe campionatul serios :)

    P.S. Cei de la Force India sunt pur si simplu epustuflanti, bravo lor :P

    Forza Ferrari :))) Multa multa bafta maine in cursa si evident speram la o victorie!
    9 9
  • amenda
    va primi amenda in cel mai rau caz.In cursa se va face cacao.O sa fie razboi.
    7 11
  • cobra
    Ce spui tu sunt aberatii!
    6 4
  • KuKluxKlan
    Draga Ham...
    ...ilton.
    Cu dragoste adanca iti marturisesc ca esti urmatorul pe lista :))))))))))))))
    6 7
  • @cobra
    vezi-ti de treaba ta. daca are cineva o vina aceea o are in special inginerul sau sau alti reprezentati ai echipei tehnice, in nici un caz nu pilotul. cu tot respectul dar Lewis azi a fost intr-o categorie distincta fata de ceilalti piloti. nu ma crezi, preveste timpii din Q1, Q2, Q3 :)
    8 5
  • Andrei
    ham
    Ce categorie distincta:)), poate acel faimos F-duct si linia dreapta vrei sa spui:)), ca ecarturile au fost foarte mici. Ma asteptam ca Mclaren sa fie rapida aici.
    3 2
  • @andrei
    nu mai cauta nod in papura. si in Q1 si in Q2 si in Q3 a fost mai rapid cu -200 -300 decat restul. F-ductul si tot ce vrei tu sunt parte integranta a pachetului aerodinamic Mclaren. Ferrari in teste si la Bahrain au fost cei mai rapizi, Red Bull in majoritatea cursurilor, iar cand suntem aproape la jumatatea sezonului Mclaren revine si pune pe grila cea mai performanta masina. Asta inseamna Mclaren. Asa ceva doar Mclaren poate face.
    5 10
  • Montreal
    Ce nebunie de calificari! Hamilton a facut inca un tur pe propria raspundere , pentru ca masina era pregatita la limita. Maine pleaca de pe partea curata a pistei, impreuna cu Vettel, deci va fi palpitant. Foarte buna clasarea pilotilor Force India, iar pe Kubica il asteptam mai in fata.
    6 0
  • un fan
    KuKluxKlan???
    interesant au aparut si fani KuKluxKlan pe acest site

    radem glumim dar deja e ridicol,

    inteleg ca daca Ham s-ar fi nascut in romania ar fi fost demult marginalizat.
    Dar daca societatea Engleza a anului 2010 accepta un pilot de culoare ce problema avem noi.fanii F1 din romania
    12 4
  • salutare
    feliicitari neo ptr pozitia in clasament!
    Go England!!!!!!!!!!!
    ps.La fotbal:)
    4 0
  • BRAVO HAMILTON !
    frumoase calificari...cel putin in ultima parte . Sa nu uitam ca Mclaren sunt mai slabi in calificari decat in cursa . Ma astept la Button sa faca o cursa frumoasa maine , plecand de pe 5 cred ca se va lupta cu Vettel si Webber . Alonso a obtinut maximum la masina pe care o are dar ma tem ca in regim de cursa Ferrari sunt in urma celor de la Mclaren si RBR. Felicitari Hamilton , Mclaren ! sper sa nu aiba probleme tehnice in cursa de altfel si ceilalti competitori . Go Mclaren !
    7 3
  • gumele
    Daca ne luam dupa Hamashita de la Bridgestone, vor fi 2 opriri si considera ca gumele moi vor fi extrem de proaste cu masina grea.
    El considera ca strategia optima ar fi cu o a 3 a sectiune scurta cu gumele moi.
    Asa ca, sa nu fie numai o manevra de palmares chestia cu polul lui Hamilton.
    Manevra curajoasa dar sa vedem daca da rezultate.
    5 0
  • asa deci..
    Excelenta sesiunea de calificari, frumos pole pentru Hamilton, merituos, si-a valorificat pe deplin potentialul masinii. RedBull niste timpi fantastici pe pneuri hard, in mod sigur merg la ciupeala safety-car-ului care, posibil sa-si faca aparitia. Vom vedea maine daca vor face fata asaltului lui Fernando si Button. Ferrari tin aproape, sper sa obtina puncte importante maine, de ce nu un podium.
    6 3
  • corectie
    era vorba de Hirohide Hamashima directorul cu dezvoltarea de la Bridgestone
    2 0
  • cursa de maine-Red Bull
    Nu le va fi usor sa reziste la start si mai apoi in primele tururi, cei din spate fiind incaltati cu soft. Dar...hai sa vedem, interesanta solutia lor. Fernando cred ca va incerca o strategie cu o singura oprire avand in vedere modul de a-si uza pneurile in cursa.
    3 1
  • bine McLaren
    Sunt curios cine a mai mers cu gume moi. Cred ca strategia Mclaren este ca din pole Hamilton sa plece si sa se distanteze, sa castige timp, pentru a putea sa intre inca o data in plus fata de ceilalti la boxe. Daca nu asta este strategia inseamna ca McLaren intr-adevar a reusit masina ca a fost intr-adevar rapida in calificari. Inca o data bravo Alonso, un loc bun cu o masina slaba.
    6 1
  • gume moi
    Din primii 10 toti in afara de RBR au gume moi.
    Se estimeaza ca din turul 5-6 sa iasa la boxe cei cu gume moi.
    Ce bucurosi ar fi astia de un safeticar in primele tururi
    4 1
  • Acontat
    E jenant, ca sa nu zic paralel cu limba romana, sensul pe care-l dai, autorule de text, termenului "acontat". Si asta in doua randuri!
    Cel mai tare ma-ntristeaza banuiala ca ceea ce-ti spun, te va atinge precum apa pe gasca...
    4 3
  • ctlnmihai
    Hamilton
    Cele mai frumoase calificari de pana acum.Cu un ultim efort cu ultimii vapori de benzina in rezervorul monopostului hamy reuseste un pole-position senzational..din punctul de vedere al clasarilor pe grila ,cursa de maine se anunta foarte interesanta si sa speram ca pana la cursa de la Silverstone ,data preconizata de Mclaren ptr. depasirea celor de la Red Bull,cei de la Mclaren vor strange un nr. cat mai mare de puncte.Felicitari Hamy ,felicitari Button
    7 4
  • guess who
    Concursurile Automarket.ro = MAREE HOTIEEEE
    http://www.automarket.ro/wrc/stiri/mult-praf-100-spectacol-corespondenta-de-la-etapa-wrc-din-portugalia-30764.html

    Au trecut 3 SAPTAMANI DE LA CONCURS !!! Niciun semn .... luni cu mana mea va fac plangerea ! Hotilor!
    6 0
  • ctlnmihai
    wolful
    Si whitmarsh intr-o declaratie BBc spera in iesirea safety-car-ului mai devreme
    3 1
  • ...ar fi frumos sa vedem astfel de "chestii" mai des in F1! sa nu uitam si de "gogosile"lui kimi la spa in 2007 si cele ale lui webber de la finalul sezonului trecut...americanii fac spectacol si prin permisivitatea acestora...ati vazut ce reactie aveau canadienii din tribune...
    1 0
  • ham
    e posibil sa nu plece primul;)
    a impins carutza....
    4 4
  • salutare
    hai ca-s un pachet de nervi de la fotbal!!!!!
    cele mai frumoase calificari de pana acum,nu doar pentru ca Ham este in pole,ci si pentru ca pilotgii au strategii diferite dpdv al gumelor si pentru ca s-a spart dominatia RedBull,din calificari!!!Va fi foarte interesanta cursa de maine!!!!!!
    4 0
  • mircea
    @guess who
    Ești puțin în urmă. Câștigătorii concursului au fost anunțați pe site în cursul săptămânii care stă să se încheie. Implicit pe pagina despre care vorbești există un link spre lista câștigătorilor.

    Poți mai mult.
    2 1
  • ctlnmihai
    mad79
    Asta este mad..Rule Britannia
    1 1
  • Hamilton
    penalizat cu 10 000 de dolari pentru ca nu a ajuns la timp la standuri. Isi pastreaza totusi pole position-ul.
    4 4
  • ctlnmihai
    Hamy
    Hamy pleaca primul dar a primit 10.000 $ amenda
    2 4
  • Hamy
    A primit inca un cartonas galben adica avertizare.... pana cand trebuie sa le adune?
    7 6
  • cursa
    Cred ca va fi o cursa foarte echilibrata-chiar pe muchie de cutit.Totul se va juca pe cartea safety-car,de fapt pe asta mizeaza McLaren.Altfel cam greu cu gumele supersoft in primul schimb.Daca nu intra SC-UL NU-I VAD BINE
    3 4
  • ctlnmihai
    Jolerto
    p.a.n.a a.j.u.n.g.e c.a.m .p.i.o.n m.o.n.d.i.a.l !!!!
    6 4
  • Info
    Salut. Nu am fost acasa si am ratat calificarile....ce a facut Hamilton de a fost penalizat? Merci anticipat! Paul.
    2 1
  • Dreamslayer
    Ochelari
    @Hasu: Daca nu-i vezi bine, sau nu vezi bine, poti sa-ti cumperi niste ochelari. Probabil de asta scrii cu Caps Lock nu?
    2 5
  • Q
    Din pacate, am ratat calificarile. Imi poate spune cineva si mie ce s-a intamplat cu Hamilton, am citit ceva de cartonase galbene etc dar nu inteleg mai nimic.
    3 1
  • @Mircea
    Daca m-ai lamuri ce s-a intamplat in Q ar fi super (din stire nu inteleg nimic). Multumesc anticipat.
    3 1
  • ctlnmihai
    dmd
    Hamy dupa flyng lap i s-a comunicat de catre echipa ca nu mai are benzina necesara ptr. a ajunge la boxe,deoarece trebuia sa pastreze un esantion de carburant ptr. inspectia FIA..Hamy a oprit monopostul pe pista si n-a ajuns la timp la stand-uri ,intarziind si la conferinta de presa
    4 2
  • @dmd
    lewis avea benzina suficienta doar pentru un singur tur pentru a obtine pole-ul la finalul Q3. Din pacate acel tur a fost slabut, nereusind sa isi imbunatateasca locul 3. Cand a trecut linia start-sosire mai erau aproximativ 10 secunde asa ca de la boxe i s-a comunicat ca mai poate efectua o un tur. Lewis a mers senzational luand pole-ul de la Webber cu aproape -300. Ulterior cand sa ajunga la boxe echipa il anunta sa lase monopostul pe pista deoarece daca mergea pana la boxe ramanea fara limita minima de carburand in rezervor obgligatorie pentru inspectia FIA, asa ca Lewis a oprit motorul. Imagini memorabiel cu Lewis impingand monopostul spre deliciul tribunei. :)
    9 5
  • Bravo lui Hamilton




    Hai Ferrari
    5 0
  • cursa
    Fiind un circuit stradal cu putine zone de degajare sunt aproape sigur ca va fi un safety-car. Va conta momentul din cursa in care va intra si functie de asta ramane de vazut pe cine va avantaja. Red Bull foarte bine pozitionati.
    6 2
  • calificari
    Va fi foarte interesanta strategia de cursa, RBR plecand cu anvelope medium, iar Hamilton cu soft.Daca McLaren nu se impune aici, singura lor sansa va fi la Monza(asta daca pana atunci RBR nu perfectioneaza propriul F-Duct).De la urmatoarea cursa se va reveni la ordinea traditionala, cu un RBR in pole."Gilles Villeneuve" e un circuit atipic unde accentul nu cade pe aerodinamica, de aici si pole-ul lui Hamilton si timpii buni obtinuti de Ferrari...
    4 1
  • ce s-a intamplat cu hasu?
    pe unde ii hasu, ca nu mai da nici un semn de viata? oare pe unde umbla ? mi s-a fa cut dor deja de comentariile lui :) ii un tip super de gasca :)
    2 6
  • aaa
    acuma l-am vazut ca ii de fapt chiar pe pagina asta, dar a cam absentat in ultima vreme :) sa vedem daca aduce motivare sa-l motivam :))
    2 6
  • scuderia
    ....
    maine red bull va face o figura frumoasa. cu pneurile medium rezista mai mult in circuit decat cei care au soft. sa speram ca si ferrari va face o figura frumoasa. forza ferrari.
    4 1
  • @scuderia
    Lewis ca face o traba buna azi 13.06.2010, iar "MAINE red bull va face o figura frumoasa" la fel si Ferrari vor face o treaba buna tot MAINE cand vor ramane doar ei pe circuit :)))))))))))))
    2 4
  • @bernd
    Si Valencia se zice ca ar avantaja F-ductul celor de la Mclaren. Au spus acest lucru atat Horner cat si Vettel in saptamana aceasta premergatoare cursei din Canada.
    2 3
  • @Mircea
    Merci Mircea pt info si bafta favoritilor tai in cursa! Forza Ferrari!
    4 0
  • @dmd
    Desi userii Ferrari nu ma vor crede, faptul ca ma inteleg asa de bine cu tine care esti un fan Ferrari ma face sa nu mai fiu atat de pornit pe Ferrari, asa ca iti urez si eu bafta favortilor tai, si daca chiar sunt mai buni decat Lewis si decat Red Bull atunci sa castice :) Promit ca te voi felicita cu sportivitate la sfarsit, chiar daca ceilalti nu ma cred, chiar o s-o fac cu sinceritate, nu pentru Ferrari nici pentru a-i enerva pe ceilalti useri Ferrari ci pentru ca apreciez ca un user Ferrari vorbeste atat de deschis si de ok cu mine chiar daca reputatia mea este de fan Mclaren fanatic :)
    3 5
  • Ma bucur in sfarsit ca se face pace intre fanii Ferrari si fanii McLaren. Bravo baieti .



    HAI Ferrari
    2 0
  • Mclaren_Mircea_1984
    Copilul s-a maturizat! Bafta favoritilor vostri!!! Forza Ferrari
    3 2
  • @Jolerto
    Nu sunt copil in nici un caz :)) Sunt poate copilaros si entuziast in pasiunea mea pentru Mclaren si de accea cad uneori prada elanului si infuziei de veselie si voiciune cand face Lewis curse bune;) mi-am schimbat un pic punctul de vedere in sensul ca mi-am dat seama ca sustinerea pilotului favorit impotriva tuturor rivalilor nu este totul, si ca din contra pot sa cunosc si sa socializez chiar sa leg o prietenie cu suporterii altor echipe a caror optiniuni sa le respect si sa vorbesc si sa ma raportez la ei in calitate de oameni nu doar de suporteri ;) oricum voi incerca pe viitor sa vedeti ca pot sa fiu si calm, echilibrat, rezervat cum de alfel sunt in viata de zi cu zi ;) salutare si sa castige cel mai bun ;)
    2 5
  • Mirciu
    Sper sa fii in forma si dupa cursa ,si sa cistige cine trebuie.Bafta tuturor ! Sa fie o cursa frumoasa si spectaculoasa.
    6 1
  • diesel08
    mirciu
    Vom vedea daca e matur abia atunci cand favoritul lui va pierde, acum e simplu. Inca nu l-am vazut sa stie sa piarda, intotdeauna cand lucrurile mergeau prost pt el Mirciulica statea la cutiuta iar de felicitat adversarii...pana acolo e mult:)..si Mircea, fanatismul e ceva rau, indiferent din ce zona vine el.
    6 0
  • diesel08
    sincron:)
    ia te uita, hasu..o fi ceva in aer:)
    5 1
  • prietenu
    ....aerele tale baiete.Oricum ,bafta omule .
    4 0
  • @hasu
    bafta prietene si tie :) sa castige who is the best :)
    6 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru