Heidfeld critică artificialitatea depăşirilor din F1

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 29.04.2011
Nick Heidfeld nu agreează regulamentul noii aripi spate ajustabile, întrucât aceasta aduce un caracter de artificialitate curselor de Formula 1.

Introducerea aripii spate ajustabile ca element de sprijin pentru îmbunătăţirea şanselor de depăşire a fost primită cu opinii contrare de către piloţii de Formula 1.

Nico Rosberg a considerat că este una dintre cele mai bune invenţii din istoria competiţiei, însă Nick Heidfeld susţine că noua regulă nu face altceva decât să sporească artificialitatea Formulei 1 în detrimentul talentului şi abilitaţilor pilotului.

"Cred că totul decurge conform planului, chiar dacă nu sunt un fan al aripii spate ajustabile pentru că nu îmi plac lucrurile care îşi propun să îmbunătăţească spectacolul în mod artificial. Principala diferenţă o fac însă pneurile. Cu aripa spate activă şi monopostul din fată echipat cu pneuri similare, depăşirile pot fi în continuare dificile, adică exact ce s-a plănuit cu aripa spate. Totuşi, dacă ai pneuri mai proaspete ar putea fi mult mai uşor să depăşeşti. Cred că am văzut mult mai multe depăşiri decât în trecut", a declarat pilotul echipei Renault referindu-se la primele trei curse ale sezonului.

Renault pregăteşte un nou update pentru Marele Premiu al Turciei, care vizează îmbunatăţiri pentru podeaua, aripa fata şi nasul monopostului R31.

Via | Renault

Taguri: Heidfeld, Renault

Comentarii (4)

  • da
    Corect. In actuala forma F1 tinde sa anuleze creativitatea si talentul pilotilor. Totul capata un aer predictibil. Nici kersul si nici aripile mobile nu au ce cauta pe o masina de curse. Maine poimaine le vor conduce piloti care stau la boxe in fata unor monitoare. Partea buna e ca intre timp pot bea si un red bull.
    16 8
  • Un com scurt
    "Principala diferenţă o fac însă pneurile."... "Nick Heidfeld susţine că noua regulă nu face altceva decât să sporească artificialitatea Formulei 1 în detrimentul talentului şi abilitaţilor pilotului." Are dreptate!
    In loc de competitie desfasurata spectaculos avem doar spectacol pentru multime, circ.
    12 5
  • nick
    S-o trezit si asta vorbind dupa ce a a avut loc in F1 vreo 2 ani. E jalnic!
    5 15
  • PACAT
    PACAT CA F1 A DEVENIT BADJOCURA ALTORA,F1 TREBUIE SA FIE VARFUL TEHNOLOGIC,DA INTRADEVAT SA SE RESPECTE UN BUGET DAR FIECARE SA VINA CU CE POTE
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru