Heidfeld dă în judecată Renault şi vrea să revină în Singapore

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 26.08.2011
Nick Heidfeld a confirmat că a dat în judecată Renault pentru că l-a înlocuit cu Bruno Senna. Germanul speră să revină la echipa în cursa de la Singapore din 25 septembrie.

Renault a confirmat miercuri că Bruno Senna va pilota în locul lui Nick Heidfeld în cursele de la Spa-Francorchamps şi Monza, însă situaţia rămâne incertă pentru restul sezonului după ce pilotul german a decis să dea în judecată echipa pentru această decizie.

Heidfeld susţine că are un contract de pilot titular cu Renault pentru tot sezonul 2011, ceea ce înseamnă că echipa anglo-franceza nu poate rezilia contractul fără acordul său, iar instanţele de judecată vor lua o decizie în acest caz în 19 septembrie.

"Prima audiere va avea loc în aproximativ trei săptămâni şi atunci vom avea o decizie. Am fost surprins de intenţia echipei de a mă înlocui şi regret că lucrurile au degenerat în acest mod. Am vrut doar să fiu în cockpit pentru a obţine cel mai bun rezultat pentru mine şi pentru echipă. Am contract cu ei ca pilot principal şi de aceea sunt aici", a declarat el.

În cazul în care verdictul judecătorilor va fi în favoarea lui Heidfeld, Renault va fi practic obligată să-l primească înapoi în echipă pe german cu prima ocazie, şi anume Marele Premiu al statului Singapore din 25 septembrie.

Acesta este de altfel şi obiectivul pilotului, potrivit declaraţiilor managerului său, Andre Theuerzeit.

"Sunt dezamăgit că echipa are permisiunea de a lăsa un alt pilot să-i ia locul lui Heidfeld pentru următoarele weekenduri. Totuşi, sunt încrezător că vom fi capabili să găsim o soluţie corectă pentru Heidfeld cu ajutorul procedurilor viitoare. Cu toţii sperăm că Heidfeld va fi înapoi în cockpit în Singapore", a precizat el.

Stabilirea audierilor pentru 19 septembrie este motivul pentru care Renault l-a putut confirma pe Senna ca pilot doar pentru cursele din Belgia şi Italia.

Via | F1Times

Taguri: Heidfeld, Renault

Comentarii (4)

  • BackonYou
    NH
    Bravo Nick, sper sa obtii ceea ce ti se cuvine . Mi se pare si normal contractul este un contract .
    13 3
  • NH
    ......dragoste cu sila...
    4 0
  • @x1965mxd
    x1965mxd, ai dreptate, asta vroiam sa zic si eu :)
    3 0
  • Ruina
    Senna asta e atat de slab, incat abia daca va termina cursa.cat despre Heidfeld sa ne amintim de podiumul de la Sepang
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru