Heidfeld nu exclude o victorie cu Renault

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 16.03.2011
Nick Heidfeld consideră că va fi capabil să câştige o cursă în acest sezon chiar dacă Renault nu deţine cel mai rapid monopost.

Nick Heidfeld a revenit în ultimul moment în Formula 1 datorită indisponibilităţii lui Robert Kubica, accidentat grav în timpul unui raliu în Italia.

Germanul, care a concurat pe parcursul carierei la Prost, Jordan, Sauber şi Williams, este unul dintre cei mai experimentaţi piloţi de pe grila de start, însă nu a reuşit niciodată să treacă primul linia de sosire. Impulsionat însă de potenţialul arătat de Renault în testele din această iarnă, el nu exclude posibilitatea de a obţine prima victorie chiar în acest sezon.

"În teorie, şansele ar trebui să fie mai mari, pentru ca anul trecut echipa a fost mai bună decât Sauber. A fost pe un trend ascendent şi a trecut prin dezvoltări foarte bune pe parcursul sezonului trecut. Testele au decurs bine, dar dacă este suficient de bine pentru a câştiga în acest sezon este în mare parte o necunoscută. Am îndoieli că suntem cea mai rapidă echipă în acest moment, dar nu întotdeauna trebuie să ai cea mai rapidă maşina pentru a câştiga o cursă", a declarat Heidfeld.

Cariera germanului a fost marcată în numeroase rânduri de semnarea unor contracte în ultimul moment, iar sezonului 2011 nu a făcut excepţie.

El admite însă că situaţia din acest an a fost specială, întrucât a fost generată de accidentul fostului său coechipier de la BMW-Sauber.

"Părea că totul s-a terminat pe moment, dar nu pentru totdeauna. Din păcate, am fost în situaţii similare şi înainte, iar apoi ceva a apărut pe parcurs. Dar cu siguranţă asta a fost cea mai extremă situaţie. Anul acesta a fost total neaşteptat, ceea ce face ca totul să fie mai frumos, evident cu excepţia faptului că accidentul lui Kubica nu a fost ceva frumos. Dar, pe lângă asta, întotdeauna este frumos dacă ceva se întâmpla neaşteptat şi asta într-o echipă bună", a mai precizat el.

Via | GPUpdate

Taguri: Heidfeld, Renault

Comentarii (2)

  • Optimism generalizat
    Pai cred ca nici un pilot nu exclude victoria... chiar si cei mai lenti sau cu masini mai lente spera la abondonuri care sa ii propulseze...
    3 1
  • janick
    Fiind unul...
    ...dintre pilotii de marca din F1, cu "ceva" experienta dar si rutina (chiar daca au fost si perioade mai putin "productive"), am convingerea ca Heidfeld este-de aceasta data-mai mult decat motivat! Multe succese, realizari de marca (Renault)! P.S.-Nu-i pentru prima data cand face trimitere la BMW-Sauber (o are la suflet!), dar si Renault il onoreaza...
    8 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru