Heidfeld va concura cu KERS, Kubica fara KERS

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 25.03.2009
Potrivit unor informatii neoficiale, Nick Heidfeld va utiliza sistemul KERS in Marele Premiu al Australiei, in timp ce Robert Kubica va concura fara aceasta tehnologie.

BMW-Sauber a dezvaluit recent ca este pregatita sa concureze cu sistemul KERS inca de la prima cursa a noului sezon, iar pilotul de teste Christian Klien a afirmat ca o decizie finala in acest sens va fi luata vineri sau cel tarziu sambata.

Totusi, publicatia germana Auto Motor und Sport sustine ca echipa a decis deja modul in care va utiliza noua tehnologie in prima cursa: Nick Heidfeld va avea incorporat sistemul KERS pe monopostul F1.09, in timp ce Robert Kubica va concura fara a beneficia de avantajele acestei solutii.

Motivul este legat de greutatea celor doi piloti, in conditiile in care Heidfeld este cu aproximativ 10 kilograme mai slab decat coechipierul sau. Sistemul KERS utilizat de BMW-Sauber cantateste, neoficial, circa 30 de kg, iar balastul maxim estimat pentru sezonul 2008 a fost de 60 de kg. Avand in vedere ca distributia greutatilor s-a schimbat radical odata cu introducerea pneurilor slick, Kubica este in imposibilitatea de a utiliza sistemul KERS din cauza greutatii sale.

BMW-Sauber nu a confirmat oficial aceste informatii.

Via | BMWF1Talk.com

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru