Heidfeld va utiliza un şasiu nou după incendiul din Ungaria

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 04.08.2011
Renault îi va furniza lui Nick Heidfeld un şasiu complet nou pentru restul sezonului, după ce monopostul germanului a luat foc la Hungaroring.

Renault a anunţat joi că îi va furniza un şasiu complet nou lui Nick Heidfeld pentru ultimele opt curse ale sezonului 2011, întrucât cel utilizat în prima parte a anului a fost grav avariat de incendiului suferit la Hungaroring.

După ce monopostul germanului a luat foc pe linia boxelor, echipa anglo-franceză a pregătit o serie de măsuri pentru a evita ca situaţia să se repete, urmând să informeze în detaliu FIA despre acest caz.

"Incidentul a fost unul de nedorit, întrucât ne-a obligat să renunţăm la şasiu. Înainte de următoarea cursă vom lua măsurile necesare pentru a reduce posibilitatea unui nou incendiu şi pentru a ne asigura că nu vom avea o supraîncălzire a camerei de răcire. Păstrăm legătura cu FIA pentru a le furniza un raport complet despre incident şi pentru a le explica măsurile pe care le luăm pentru a preveni astfel de incidente", a explicat James Allison, directorul tehnic al echipei Renault.

Allison a confirmat pentru prima oară existenţa unei explozii, care a survenit însă după izbucnirea incendiului şi nu înainte, astfel ca aceasta nu este cauza pentru care monopostul a luat foc.

"Explozia a fost cauzată de camera de răcire care conduce valvele de aer în motor. S-a supraîncălzit din cauza incendiului şi s-a defectat", a adăugat britanicul.

Renault a dezvăluit anterior că una dintre cauzele incendiului a fost menţinerea motorului la o turaţie foarte ridicată când monopostul a staţionat la boxe pentru schimbul de cauciucuri, însă a fost determinat şi de setările utilizate de echipă pentru motor în calificări. Acestea au fost mai agresive în încercarea de a obţine un rezultat bun, iar efectul a fost o supraîncălzire generală a sistemului de evacuare.

Via | James Allen

Taguri: Heidfeld, Renault

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru