Hill: "Decizia FIA are caracter politic"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 22.09.2009
Damon Hill sustine ca Renault a scapat fara sa fie pedepsita in scandalul Crashgate datorita jocurilor politice si crede ca acestea pot distruge Formula 1.

Desi se specula ca Renault ar putea fi exclusa din competitie pentru accidentul deliberat comis de Nelson Piquet Jr in Marele Premiu al statului Singapore din sezonul 2008, francezii vor continua sa concureze in Formula 1 dupa ce Consiliul Mondial a suspendat timp de doi ani descalificarea echipei.

Decizia a atras un val de dezaprobare in lumea Formulei 1, iar fostul campion mondial Damon Hill considera ca aceasta are un puternic caracter politic. In plus, britanicul crede ca jocurile politice din Formula 1 ar putea duce chiar la distrugerea competitiei.

"Nu sunt surprins ca i-au lasat in pace pe Renault. Nimeni nu poate scuza ce a facut Piquet Jr, este total respingator. Dar asta nu este intreaga poveste si trebuie sa pui in context modul in care FIA a tratat incalcarea regulamentului pe parcursul anilor", a declarat campionul mondial din sezonul 1996.

"Avand in vedere ceea ce stim, nu putem disocia acest caz de evenimentele din spatele scenei pentru controlarea Formulei 1. Este pacat si astfel de lucruri trebuie sa incetreze, pentru ca ruineaza sportul.

Este deplorabil. Formula 1 trebuie sa se intrebe daca este doar o forma scumpa de distractie. Se poate scrie o intreaga carte despre ce merge prost in Formula 1".

Via | SportingLife

Comentarii (1)

  • adevarat,
    FIA se afla in mainile unora certati cu morala, cu bunul simt, care nu au nimic in comun cu sportul. Nu inteleg cum, avand imunitate si unul si altul, Pat Simons este sanctionat iar Piquet Jr, este absolvit de vina, in conditiile in care, dupa parerea mea vina ii apartine in totalitate.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru