Honda nu exclude inchiderea echipei

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 19.02.2009
Constructorul Honda a admis ca exista posibilitatea de a inchide echipa de Formula 1 in cazul in care nu va reusi sa gaseasca un cumparator.

Honda incearca sa gaseasca un cumparator pentru echipa de Formula 1, dupa ce a anuntat in luna decembrie ca se retrage din competitie ca urmare a crizei economice.

Desi in ultimele zile au aparut numeroase speculatii despre interesul companiei britanice Virgin Group, nu exista nicio informatie oficiala potrivit careia cele doua parti ar fi ajuns la un acord.

In acest context, un purtator de cuvant al constructorului nipon a recunoscut ca Honda ia in calcul inchiderea echipei in cazul in care nu va reusi sa vanda echipa. "Este adevarat ca negociem cu mai multi potentiali cumparatori. Dar echipa ar putea fi inchisa daca negocierile esueaza", a declarat purtatorul de cuvant Hiroyuki Murase pentru agentia de presa Associated Press.

Desi Virgin Group este in discutii cu sefii Honda, se speculeaza ca varianta cea mai probabila este vanzarea echipei catre un grup condus de CEO-ul Nick Fry si seful Ross Brawn. Grupul ar folosi drept resurse financiare un pachet de ajutor din partea Honda, veniturile din drepturile TV pe care ar urma sa le obtina de la Bernie Ecclestone si banii proveniti din partea potentialilor sponsori ai lui Bruno Senna.

Pe de alta parte, Ecclestone spune ca ar fi incantat daca Virgin Group si-ar face intrarea in Formula 1.

"I-am primi cu bratele deschise. Richard Branson (n.r - patronul Virgin Group) este exact tipul de persoana de care avem nevoie in acest sport. Este un tip minunat. L-am intalnit la Monza anul trecut si ne-am inteles foarte bine".

Se anticipeaza ca o decizie finala in acest caz va fi luata in urmatoarele zile, vehiculandu-se ca Mercedes a impus un deadline pentru ziua de 23 februarie pentru a furniza motoare echipei in sezonul 2009.

Oficialii Honda au evitat sa precizeze care este stadiul negocierilor, un purtator de cuvant spunand doar ca este optimist in privinta viitorului.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru