Honda va utiliza în premieră întregul potenţial al sistemului ERS în Ungaria

de Daniel Popescu
Marti, 21.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda intenţionează să le ofere piloţilor McLaren prima oportunitate de a utiliza întregul potenţial al sistemului ERS cu ocazia Marelui Premiu al Ungariei.

Obiectivul nostru este să terminăm prima jumătate a sezonului cu un management precis al energiei şi să folosim integral ERS.

Yasuhisa Arai
Director motorsport Honda
Honda a admis cu aproximativ o lună în urmă că una dintre principalele probleme ale unităţii de propulsie pe care o furnizează echipei McLaren în acest sezon este sistemul de recupere a energiei (ERS).

Constructorul japonez a dezvăluit însă că a remediat o bună parte din aceste probleme, motiv pentru care anticipează că Fernando Alonso şi Jenson Button vor putea utiliza întregul potenţial al ERS cu ocazia Marelui Premiu al Ungariei de la sfârşitul acestei săptămâni.

"Obiectivul nostru este să terminăm prima jumătate a sezonului cu un management precis al energiei şi să folosim integral ERS pentru a permite abilitaţilor piloţilor să strălucească pe acest circuit."

"Din cauza liniilor drepte lungi şi a sectoarelor în care se concurează cu aceeleratia la maxim, acest circuit este mai puţin stresant pentru unitatea de propulsie comparativ cu alte circuite.

Totuşi, frecventele ondulaţii necesită un management mai precis al energiei şi o implementare la trepte mai mici de viteză şi la ieşirea din viraje", a declarat Yasuhisa Arai, directorul de motorsport al Honda.

McLaren a obţinut doar cinci puncte în primele nouă curse ale sezonului şi s-a clasat de numai două ori în puncte. Honda a primit acordul FIA de a utiliza un al cincilea motor fără penalizări, însă nu a anunţat dacă va folosi jetoane pentru îmbunătăţirea unităţii de propulsie în perspectiva Marelui Premiu al Ungariei.

Via McLaren

Comentarii (4)

  • Ar fi interesant sa-i vedem unde se situaeaza. Poate mai castiga 20-30 de CP sin ERS. Sezonul a fost dureros pt ei. Trebuie sa fca ceva sa spele rusinea.
    9 1
  • Hakkinen
    Nu au cum sa spele rusinea decat cu un sezon 2016 de exceptie. Greu de crezut. Au mizat prost pe Honda. Nu fac decat sa peticeasca. Fara schimbari in regulament nu au ce sa faca. E valabil pentru toti cei care se lupta cu Mercedes.
    9 5
  • Hakkinen
    Nu au cum sa spele rusinea decat cu un sezon 2016 de exceptie. Greu de crezut. Au mizat prost pe Honda. Nu fac decat sa peticeasca. Fara schimbari in regulament nu au ce sa faca. E valabil pentru toti cei care se lupta cu Mercedes.
    5 5
  • hahaha
    McLada mizeaza pe un buton.....BOOOOOSTERRRRRRRRRRR......mor de ris
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru