Horner răsuflă uşurat după ce Webber a refuzat Ferrari

de Daniel Popescu
Miercuri, 11.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Christian Horner a admis că a răsuflat uşurat după ce Mark Webber a refuzat o ofertă din partea Scuderiei Ferrari şi a preferat să-şi prelungească contractul cu Red Bull Racing.

Esential 7 este numarul de sezoane pe care il va petrece Mark Webber la Red Bull pana in 2013. Australianul este la echipa din 2007
5 este numarul de sezoane in care Webber si Vettel vor fi coechipieri la Red Bull. Vettel este la echipa din 2009
Red Bull Racing a anunţat marţi prelungirea contractului lui Mark Webber pentru sezonul 2013, în ciuda faptului că australianul a dezvăluit într-un interviu acordat propriei sale echipe că a purtat negocieri cu rivalii de la Scuderia Ferrari.

Decizia lui Webber de a rămâne în cadrul echipei a fost primită cu uşurare de şeful Christian Horner, care evidenţiază legătura puternică formată între pilot şi echipă pe parcursul celor cinci ani petrecuţi deja împreună.

"Întotdeauna am fost încrezători că Mark va rămâne. A crescut în echipă şi tot succesul său în F1 a fost la echipă, pentru că toate cele nouă victorii ale sale au venit în monoposturile Red Bull.

A avut performanţe foarte bune în acest an, iar perechea formată din Sebastian Vettel şi Webber este foarte puternică, dar bineînţeles că momeala celor de la Ferrari a fost semnificativă. Am fost foarte bucuroşi să putem confirma că va rămâne", a declarat britanicul pentru postul de televiziune SkySports.

Unul dintre principalele avantaje generate de noul contract al lui Webber este că directorul tehnic Adrian Newey are acum toate informaţiile necesare pentru a construi monopostul din sezonul viitor pe baza profilelor celor doi piloţi, iar situaţia este uşurată semnificativ de faptul că Webber va ajunge la cel de-al şaptelea sezon în cadrul echipei.

"Este bine că am stabilit linia de piloţi devreme, pentru că elimină incertitudinile şi permite designerilor să se concentreze pe monoposturile de anul viitor şi cum să realizeze pachetele tehnice în jurul actualilor piloţi. Continuitatea este crucială şi este entuziasmant să continuăm cu ambii piloţi pentru al cincilea sezon consecutiv", a mai precizat el.

Via SkySports

Comentarii (1)

  • De parca nu ar fii atatia piloti talentati si tineri in f1. Fara 'marele pilot" Webber n-ar mai exista formula 1...
    4 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru