HRT protestează împotriva legalităţii monopostului Caterham

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 06.04.2012
HRT a devenit a treia echipă care a înaintat un protest forului mondial, după ce Force India a acuzat echipa britanică de copierea anumitor elemente de design ale monopostului.

Scandalul în care este implicată Caterham începe să capete amploare, după ce trei echipe şi-au unit forţele în încercarea de a convinge FIA că echipa britanică a copiat elemente de design ale monopostului Force India în sezonul 2010.

După ce a pierdut precesul intentat echipei patronate de Tony Fernades, Force India a solicitat forului mondial să analizeze cazul pentru a dovedi că cei de la Caterham s-au folosit de anumite documente secrete ale echipei indiene prin intermediul partenerilor de la Aerolab.

Echipa aflată în coproprietatea lui Vijay Mallya susţine că, prin acest avantaj, Caterham a putut să se desprindă mult mai uşor de Marussia şi HRT, celelalte două echipe care au debutat în Formula 1 în urmă cu doi ani. La scurt timp, Marussia a înaintat o plângere similară împotriva Caterham, iar vineri HRT a făcut acelaşi gest.

"HRT a făcut o solicitare forului mondial pentru a analiza judecata în privinţa cazului impotriva Caterham. HRT va lua toate măsurile pe care le consideră potrivite.

Dacă a existat orice mişcare ilicită care ar fi putut fi în detrimentul unora sau al echipei noastre, HRT va fi evident împotriva echipei respective", a precizat un purtător de cuvânt al echipei spaniole.

Marussia şi HRT s-au implicat în conflictul Force India - Caterham datorită faptului că cele trei noi echipe luptă pentru locul 10 în clasamentul constructorilor, ultimul care asigura venituri din drepturile TV.

Via | TheF1Times

Comentarii (1)

  • :))
    ar fi culmea sa protesteze impotriva lor ca au o masina care poate fi depasita si de una de strada
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru